SPÓŹNIONE PODZIĘKOWANIA dla całego OCP i TYCH którzy złożyli mi życzenia osobiście BARDZO MIŁO Z WASZEJ STRONY
ASO Czechy
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
namo
ASO Czechy
Mam nówkę O2FL.
Czy robiąc przegląd lub naprawy Czechach do których mam ok 50 km wyjdzie mnie to taniej?
Robił już ktoś coś ze Skodą w Czechach, przegląd, rozrząd itp? Jakie tam są ceny i efekty czeskich ASO?
-
Zamieszczone przez bubuDECzy to znaczy ze autom z niepolskimi papierami, ale z UE mozna robic przeglady w naszym kraju i gwarancja nie prysnie?
w całej unii możesz dokonywać wszelkich napraw i gwarancja ci nie pryśnie, oczywiscie jeśli będziesz je wykonywał w autoryzowanych serwisach :wink:
Komentarz
-
-
namo
Zamieszczone przez bubuDECzy to znaczy ze autom z niepolskimi papierami, ale z UE mozna robic przeglady w naszym kraju i gwarancja nie prysnie?
Komentarz
-
namo
No przegląd gwarancyjny masz na nową O to masz co 15 000 km albo 12 miesięcy, możesz zrobić w dowolnym ASO na terenie wspólnoty. Te przeglądy co wbijają pieczątkę do dowodu to nowe auto pierwszy raz zabierasz na taki po 2 latach, czyli wtedy jak jesteś po ostatnim przeglądzie gwarancyjnym w ASO.
Komentarz
-
namo
Zamieszczone przez robertgW moim dowodzie pisze, ze pierwszy przeglad techniczny mam po 3 latach. Kolejny bedzie po 2 latach i dalej juz co rok.
Komentarz
-
Pierwszy przeglad z wpisem do dowodu rejestracyjnego wystepuje dla silnikow diesla i silnikow benzynowych w autach osobowych, ktore nia maja specjalnego zastosowania (jak taxi, nauka jazdy, przewozo towarow) po 3 latach, potem po 2 latach, a potem juz co rok i kosztuje 100zl (98zl + 2zl na CEPIK), a dla samochodow nowych wyposazonych w instalcje LPG przeglad z wpisem do dowodu rejestracyjnego musi wystapic po roki i kontroluje sie nie tylko samo LPG, a cale auto z LPG(generalnie glupota, ale tak jest) i ten przeglad kosztuje 160zl z tego co pamietam. I tak do konca zycia auta, co rok :twisted:
Komentarz
-
-
namo, popytaj kolegę eaglemirek - on tak robi.
Zamieszczone przez robert70W te wakacje naprawiałem octe w Zadarze jest na gwarancji i nic nie wzięli.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadorobert70 napisał/a:
W te wakacje naprawiałem octe w Zadarze jest na gwarancji i nic nie wzięli.
a co robiłeś? Jak oceniasz ASO w Zadarze? Podejście, czas naprawy i fachowość. Co roku bywam w Cro i nieraz myśle co by było gdybym musiał tam zajrzeć do ASO?
Komentarz
-
-
Panowie, Unia to jedno wielkie państwo, a to co kiedyś uważaliśmy za Państwa to już tylko sejmiki samorządowe. Nie rozumiem tych pytań o serwis aut w "różnych Państwach UE".Sprzedam dom: http://www.paulinaguzek.pl/dom/
---
A to moja skodzinka:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1470014
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopZamieszczone przez ruwadorobert70 napisał/a:
W te wakacje naprawiałem octe w Zadarze jest na gwarancji i nic nie wzięli.
a co robiłeś? Jak oceniasz ASO w Zadarze? Podejście, czas naprawy i fachowość. Co roku bywam w Cro i nieraz myśle co by było gdybym musiał tam zajrzeć do ASO?O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA" LPG - LandiRenzo
Komentarz
-
-
Czyli to nie był duży salon przy głównej ulicy z Biogradu w stronę Posedarje? ja tez kiedyś potrzebowałem w Cro pomocy mechanika, ale nie dotarłem do ASO tylko z duszą na ramieniu podjechałem obok hotelu - mały warsztacik w metalowym garażu. Nie wyglądał zachęcająco, ale gość profesjonalnie podłaczył kompa i zdiagnozował problem checka. Potwierdził problemy sprzed kilku miesięcy z Polski. Poradził, żeby na spokojnie zrobić to w domu (sonda lambda i wypadanie zapłonów na jednym cylindrze) bo u niego nie ma dobrej sondy, a poza tym w cro bedzie drogo!!!!!
Dojechałem, problem jeszcze się nie pojawił przez ponad rok. Dopiero w drugim roku zmieniłem sonde i cewkę.
Czyli sa też i rzetelni i uczciwi, jak wszędzie.
A... i w 2009 roku za diagnoze i skasowanie błędu to wziął w przeliczeniu około 50 zł.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoCzyli to nie był duży salon przy głównej ulicy z Biogradu w stronę Posedarje?
Zamieszczone przez ruwadoja tez kiedyś potrzebowałem w Cro pomocy mechanika, ale nie dotarłem do ASO tylko z duszą na ramieniu podjechałem obok hotelu - mały warsztacik w metalowym garażu. Nie wyglądał zachęcająco, ale gość profesjonalnie podłaczył kompa i zdiagnozował problem checka. Potwierdził problemy sprzed kilku miesięcy z Polski. Poradził, żeby na spokojnie zrobić to w domu (sonda lambda i wypadanie zapłonów na jednym cylindrze) bo u niego nie ma dobrej sondy, a poza tym w cro bedzie drogo!!!!!
Dojechałem, problem jeszcze się nie pojawił przez ponad rok. Dopiero w drugim roku zmieniłem sonde i cewkę.
Czyli sa też i rzetelni i uczciwi, jak wszędzie.
A... i w 2009 roku za diagnoze i skasowanie błędu to wziął w przeliczeniu około 50 zł.O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA" LPG - LandiRenzo
Komentarz
-
Komentarz