ziutsane, u mnie był taki problem jak nawalił mi przełącznik kierunkowskazów :wink: , kierunki działały ale zmiana drogowe - mijania kicha :evil: i niemiałem już mijania :a :roll:
plyn w chlodnicy
Zwiń
X
-
plyn w chlodnicy
Witam,
mam pytanie o kolor plynu w chlodnicy. jaki powinien byc? bo zajrzalem ostatnio i stwierdzilem, ze u mnie jest totalnie bezbarwny, przezroczysty. i przyszla mi taka mysl do glowy, czy moja octavka nie zostala przypadkiem zalana wodą. cala zeszla zime przejezdzilem i nic sie nie dzialo zlego, ale nie chce jej zaszkodzic.
-
-
Płyn G12 kolor różowy ( proporcja 1/2 plyny 1/2 wody destylowanej) Nie spotkałem sie w skodach z innym kolorem niż różowy. Chyba że pomyliłeś zbiorniczki z tym od płynu do spryskiwaczy. :szeroki_usmiechSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Płyn jest taki jaki ktoś kiedyś zalał Ogólnie grupa VAG jeździ na G12+. Ale każdy leje to co uważa za słuszne lub bardziej ekonomiczne, typu petrygo, kager, tesco i wiele innych. VW zaleca stosowanie G12+, kiedyś był G11 teraz jest G12+ Są mierniki temperatury zamarzania płynu. No i jeszcze jest sprawa zakamienienia układu chłodniczego jak ktoś leje kranówę.
Komentarz
-
-
podejrzewam, ze jest to plyn pod tytulem "woda" wprawdzie organoleptycznie nie sprawdzalem, ale podejrzewam, ze innych, wizualnie podobnych do niej nie ma. a zbiorniczka raczej nie pomylilem, bo pisze na nim G12. A zdazyla sie komus jakas kicha w zwiazku z zamarznieciem plynu w chlodnicy? bo moja octa stala cala zime pod chmurka, a kilka razy ladnie przymrozilo. mimo to nic zlego sie jej nie stalo.
Komentarz
-
-
Chciałem spytać czy można mieszać Petrygo zielone z niebieskim? Pytam ponieważ miałem zalane zielone i było OK gdy uzupełniłem brak płynu niebieskim Petrygo od tego momentu płynu ubywa non-stop, na korku wlewu oleju również pojawiło się więcej osadu lecz może to kwestia krotkiej drogi do pracy (2,5 km w jedną stronę). Czy mieszanie mogło uszkodzić uszczelkę pod głowicą?, czy coś innego?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wuszystwierdzilem, ze u mnie jest totalnie bezbarwny, przezroczysty. i przyszla mi taka mysl do glowy, czy moja octavka nie zostala przypadkiem zalana wodą
też taki mam u siebie i tez mnie denerwował taki kolor, bo nie widac poziomu w zbiorniczku, ale dolalem litr Petrygo QAl i teraz ma kolor dinksa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wuszypodejrzewam, ze jest to plyn pod tytulem "woda" wprawdzie organoleptycznie nie sprawdzalem, ale podejrzewam, ze innych, wizualnie podobnych do niej nie ma. a zbiorniczka raczej nie pomylilem, bo pisze na nim G12. A zdazyla sie komus jakas kicha w zwiazku z zamarznieciem plynu w chlodnicy? bo moja octa stala cala zime pod chmurka, a kilka razy ladnie przymrozilo. mimo to nic zlego sie jej nie stalo.skoda
fuckyeah!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grzesiu2400Właśnie teraz zaleje G12 a nie Petrygo. I ogólnie dobrze wiedzieć że nie można mieszać płynów.
Komentarz
-
Komentarz