ziutsane, u mnie był taki problem jak nawalił mi przełącznik kierunkowskazów :wink: , kierunki działały ale zmiana drogowe - mijania kicha :evil: i niemiałem już mijania :a :roll:
plyn w chlodnicy
Zwiń
X
-
plyn w chlodnicy
Witam,
mam pytanie o kolor plynu w chlodnicy. jaki powinien byc? bo zajrzalem ostatnio i stwierdzilem, ze u mnie jest totalnie bezbarwny, przezroczysty. i przyszla mi taka mysl do glowy, czy moja octavka nie zostala przypadkiem zalana wodą. cala zeszla zime przejezdzilem i nic sie nie dzialo zlego, ale nie chce jej zaszkodzic.
-
-
Płyn G12 kolor różowy ( proporcja 1/2 plyny 1/2 wody destylowanej) Nie spotkałem sie w skodach z innym kolorem niż różowy. Chyba że pomyliłeś zbiorniczki z tym od płynu do spryskiwaczy. :szeroki_usmiechSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Płyn jest taki jaki ktoś kiedyś zalał
Ogólnie grupa VAG jeździ na G12+. Ale każdy leje to co uważa za słuszne lub bardziej ekonomiczne, typu petrygo, kager, tesco i wiele innych. VW zaleca stosowanie G12+, kiedyś był G11 teraz jest G12+
Są mierniki temperatury zamarzania płynu. No i jeszcze jest sprawa zakamienienia układu chłodniczego jak ktoś leje kranówę.
Komentarz
-
-
podejrzewam, ze jest to plyn pod tytulem "woda" wprawdzie organoleptycznie nie sprawdzalem, ale podejrzewam, ze innych, wizualnie podobnych do niej nie ma. a zbiorniczka raczej nie pomylilem, bo pisze na nim G12. A zdazyla sie komus jakas kicha w zwiazku z zamarznieciem plynu w chlodnicy? bo moja octa stala cala zime pod chmurka, a kilka razy ladnie przymrozilo. mimo to nic zlego sie jej nie stalo.
Komentarz
-
-
Chciałem spytać czy można mieszać Petrygo zielone z niebieskim? Pytam ponieważ miałem zalane zielone i było OK gdy uzupełniłem brak płynu niebieskim Petrygo od tego momentu płynu ubywa non-stop, na korku wlewu oleju również pojawiło się więcej osadu lecz może to kwestia krotkiej drogi do pracy (2,5 km w jedną stronę). Czy mieszanie mogło uszkodzić uszczelkę pod głowicą?, czy coś innego?
Komentarz
-
-
tak dla informacji ogólnej, bezbarwny płyn nazywa się "Prestone" i jest, tak jak wszystkie do -37.Zamieszczone przez wuszystwierdzilem, ze u mnie jest totalnie bezbarwny, przezroczysty. i przyszla mi taka mysl do glowy, czy moja octavka nie zostala przypadkiem zalana wodą
też taki mam u siebie i tez mnie denerwował taki kolor, bo nie widac poziomu w zbiorniczku, ale dolalem litr Petrygo QAl i teraz ma kolor dinksa
Komentarz
-
-
mi sie zdarzyla pewna kicha.w corolli poprzedni wlasciciel lal wode i nie polapalem sie jak chlodnica przerdzewiala i trzeba bylo wymieniac.Zamieszczone przez wuszypodejrzewam, ze jest to plyn pod tytulem "woda" wprawdzie organoleptycznie nie sprawdzalem, ale podejrzewam, ze innych, wizualnie podobnych do niej nie ma. a zbiorniczka raczej nie pomylilem, bo pisze na nim G12. A zdazyla sie komus jakas kicha w zwiazku z zamarznieciem plynu w chlodnicy? bo moja octa stala cala zime pod chmurka, a kilka razy ladnie przymrozilo. mimo to nic zlego sie jej nie stalo.skoda
fuckyeah!
Komentarz
-
-
Nie powinno się ale czasem paradoksalnie lepiej. Bo jeśli masz ubytek oleju, to lepiej jest dolać "inny" olej niż jechać ze zbyta małą ilością. Oczywiście tylko krótki dystans, np. do mechanika, a potem wymiana całego oleju.Zamieszczone przez grzesiu2400Właśnie teraz zaleje G12 a nie Petrygo. I ogólnie dobrze wiedzieć że nie można mieszać płynów.
Komentarz
-

Komentarz