MOTUL 6100 z Allegro oryginał czy podróbka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • w.goluch
    Classic
    • 2010
    • 11

Ford Model A Town Sedan?
    WG
  • Wiedzmin1101
    Drive
    • 2009
    • 41

Witam
    Troche poczytałem i postanowiłem kupic olej MOTUL 6100 SYNERGIE + 10W/40.
    Znalazłem na Allegro , chciałem sie jednak dowiedziec czy ten olej bedzie na 100% oryginalny czy może sie trafic jakiś tani olej wlany do butelki po Mothul ?
    Link do aukcji :

Dziekuje i pozdrawiam

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8033
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Wiedzmin1101, na forum jest osoba sprzedająca Motul w dobrej cenie. Napisz do niej. Wiele osób już kupiło u niej olej.
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• keraj998
        Rider
        • 2008
        • 359
        • Volkswagen

ale po co ryzykować, są osoby na forum, które też mają w sprzedaży w atrakcyjnych cenach
        "Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"

Komentarz

• Wiedzmin1101
          Drive
          • 2009
          • 41

Prosze o jakiś kontakt

Komentarz

• AdamB
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 8033
            • Octavia IV (NX3)
            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Wiedzmin1101, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25880

Komentarz

• granacik
              Ambiente
              • 2009
              • 249

Widzę, że tutaj wszyscy zachwalają Motula i zastanawia mnie fakt czy to nie jest wyłącznie moda. Osobiście jeździłem na syntetycznych Castrolach Magnatec, Mobilach 1 i Lotosie zazwyczaj 5W-10W/40 i nigdy nie odczułem zmiany oleju. Castrola leję np. do Toyoty a Mobila i Lotosa lałem do dwóch Peugeotów jakie miałem ale ciężko mi się wypowiedzieć o wpływie zmiany oleju na kulturę, oszczędność a tym bardziej na niezawodność silnika.

Czy ktoś z Was mógłby powiedzieć coś np. w stylu "lałem do tej pory Castrola Magnatec 5W40 i było dobrze/niedobrze ale jak wlałem Motula to zauważyłem, że jest ciszej, mniej pali itp. itd."?

Czy ktokolwiek jest w stanie np stwierdzić, że lanie Motula wydłuża żywotność silnika?

Zastanawiam się czy są namacalne dane dla których warto wydać 160-180 zł na Motula zamiast 100 zł na np. Magnateca?

pozdrawiam

Komentarz

• Wiedzmin1101
                Drive
                • 2009
                • 41

A TITAN SYN MC 10W-40 to dobry olej ? Byłem przed chwila w sklepie i takowy widziałem. Butelka 5l kosztowała niecałe 20 euro.
                Czytałem że niby ten tez lepszy od Castrola ,Mobila . Podobno zalewaja nim fabrycznie silniki Mercedesa , BMW , Volkswagena.

Komentarz

• Octan
                  Rider
                  • 2006
                  • 653

Zamieszczone przez granacik
                  Zastanawiam się czy są namacalne dane dla których warto wydać 160-180 zł na Motula zamiast 100 zł na np. Magnateca?
                  Mi Motul kojarzy się ze sportem i ekstremalnymi warunkami pracy silnika. Jeśli ktoś ma dłubnięte auto i ostro daje ognia to stosowanie Motula ma sens. Natomiast przy normalnej jeździe na seryjnym silniku, każdy markowy olej świetnie spełni swoje zadanie.

Komentarz

• luks
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 240

Zamieszczone przez Wiedzmin1101
                    A TITAN SYN MC 10W-40 to dobry olej ? Byłem przed chwila w sklepie i takowy widziałem. Butelka 5l kosztowała niecałe 20 euro.
                    Czytałem że niby ten tez lepszy od Castrola ,Mobila . Podobno zalewaja nim fabrycznie silniki Mercedesa , BMW , Volkswagena.
                    ja zalałem parę miechów temu Fuchs Titan XTR 10w/40 półsyntetyk i sądzę, że więcej temu silnikowi nei potrzeba... olej spełnia volkswagenowskie normy i także czytałem, że leją go jako pierwszy olej.
                    skoda
                    fuckyeah!

Komentarz

• AdamB
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 8033
                      • Octavia IV (NX3)
                      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

granacik, jacy wszyscy ? Ja jeżdżę na Castrolu Edge 5W40. Żeby nie było, że nie wiem co piszę to przez jakiś czas jeździłem na Motulu 5w30 LL.

Komentarz

Pracuję...