Ford Model A Town Sedan?
MOTUL 6100 z Allegro oryginał czy podróbka
Zwiń
X
-
MOTUL 6100 z Allegro oryginał czy podróbka
Witam
Troche poczytałem i postanowiłem kupic olej MOTUL 6100 SYNERGIE + 10W/40.
Znalazłem na Allegro , chciałem sie jednak dowiedziec czy ten olej bedzie na 100% oryginalny czy może sie trafic jakiś tani olej wlany do butelki po Mothul ?
Link do aukcji :
Dziekuje i pozdrawiam
-
-
Wiedzmin1101, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25880Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Widzę, że tutaj wszyscy zachwalają Motula i zastanawia mnie fakt czy to nie jest wyłącznie moda. Osobiście jeździłem na syntetycznych Castrolach Magnatec, Mobilach 1 i Lotosie zazwyczaj 5W-10W/40 i nigdy nie odczułem zmiany oleju. Castrola leję np. do Toyoty a Mobila i Lotosa lałem do dwóch Peugeotów jakie miałem ale ciężko mi się wypowiedzieć o wpływie zmiany oleju na kulturę, oszczędność a tym bardziej na niezawodność silnika.
Czy ktoś z Was mógłby powiedzieć coś np. w stylu "lałem do tej pory Castrola Magnatec 5W40 i było dobrze/niedobrze ale jak wlałem Motula to zauważyłem, że jest ciszej, mniej pali itp. itd."?
Czy ktokolwiek jest w stanie np stwierdzić, że lanie Motula wydłuża żywotność silnika?
Zastanawiam się czy są namacalne dane dla których warto wydać 160-180 zł na Motula zamiast 100 zł na np. Magnateca?
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez granacikZastanawiam się czy są namacalne dane dla których warto wydać 160-180 zł na Motula zamiast 100 zł na np. Magnateca?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wiedzmin1101A TITAN SYN MC 10W-40 to dobry olej ? Byłem przed chwila w sklepie i takowy widziałem. Butelka 5l kosztowała niecałe 20 euro.
Czytałem że niby ten tez lepszy od Castrola ,Mobila . Podobno zalewaja nim fabrycznie silniki Mercedesa , BMW , Volkswagena.skoda
fuckyeah!
Komentarz
-
Komentarz