Ford Model A Town Sedan?
MOTUL 6100 z Allegro oryginał czy podróbka
Zwiń
X
-
MOTUL 6100 z Allegro oryginał czy podróbka
Witam
Troche poczytałem i postanowiłem kupic olej MOTUL 6100 SYNERGIE + 10W/40.
Znalazłem na Allegro , chciałem sie jednak dowiedziec czy ten olej bedzie na 100% oryginalny czy może sie trafic jakiś tani olej wlany do butelki po Mothul ?
Link do aukcji :
Dziekuje i pozdrawiam
-
-
Wiedzmin1101, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25880Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Widzę, że tutaj wszyscy zachwalają Motula i zastanawia mnie fakt czy to nie jest wyłącznie moda. Osobiście jeździłem na syntetycznych Castrolach Magnatec, Mobilach 1 i Lotosie zazwyczaj 5W-10W/40 i nigdy nie odczułem zmiany oleju. Castrola leję np. do Toyoty a Mobila i Lotosa lałem do dwóch Peugeotów jakie miałem ale ciężko mi się wypowiedzieć o wpływie zmiany oleju na kulturę, oszczędność a tym bardziej na niezawodność silnika.
Czy ktoś z Was mógłby powiedzieć coś np. w stylu "lałem do tej pory Castrola Magnatec 5W40 i było dobrze/niedobrze ale jak wlałem Motula to zauważyłem, że jest ciszej, mniej pali itp. itd."?
Czy ktokolwiek jest w stanie np stwierdzić, że lanie Motula wydłuża żywotność silnika?
Zastanawiam się czy są namacalne dane dla których warto wydać 160-180 zł na Motula zamiast 100 zł na np. Magnateca?
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Mi Motul kojarzy się ze sportem i ekstremalnymi warunkami pracy silnika. Jeśli ktoś ma dłubnięte auto i ostro daje ognia to stosowanie Motula ma sens. Natomiast przy normalnej jeździe na seryjnym silniku, każdy markowy olej świetnie spełni swoje zadanie.Zamieszczone przez granacikZastanawiam się czy są namacalne dane dla których warto wydać 160-180 zł na Motula zamiast 100 zł na np. Magnateca?
Komentarz
-
-
ja zalałem parę miechów temu Fuchs Titan XTR 10w/40 półsyntetyk i sądzę, że więcej temu silnikowi nei potrzeba... olej spełnia volkswagenowskie normy i także czytałem, że leją go jako pierwszy olej.Zamieszczone przez Wiedzmin1101A TITAN SYN MC 10W-40 to dobry olej ? Byłem przed chwila w sklepie i takowy widziałem. Butelka 5l kosztowała niecałe 20 euro.
Czytałem że niby ten tez lepszy od Castrola ,Mobila . Podobno zalewaja nim fabrycznie silniki Mercedesa , BMW , Volkswagena.skoda
fuckyeah!
Komentarz
-
Komentarz