Na marginesie dodam, że Octavia djczasa 1.8 T (230KM) dostała baty od WAWMiśka (163KM)..... :wink:
k no nie no...ehheh..i tak sie rodza pózniej bzdurne mity....że np zaczipowane 1.8 T na K04 dostaje baty o zaczipowanego seryjnego dizla :lol: ...ja rozumiem ze mozna lubic dizelki.....ale fanatyzm jest nie zdrowy...w kazdej dziedzinie :szeroki_usmiech
przepraszam, obiecuje, ze to sie wiecej nie powtorzy :P ale tylko pod warunkiem ze Stasek sie ogarnie z autem :zlosnik: inaczej moze sie to powtarzac :P
nic bo nie bylo zadnego 1.8T :lol: wyglada mi to na walkower k
ja się przyznaję do walkowera - uznajmy, że wklepaliście mi jak zwykle k :szeroki_usmiech k moja nieobecność ma jednak pewne wytłumaczenie, jednak nie będę się rozpisywał, by oszczędzić bluzgów. Istnieje pewne prawdopodobieństwo (oczywiście jak pokazało doświadczenie, nie 100%-owe), że pojawię się w następny wtorek - ale z zapowiedzi wynika, że pogoda do stawania na kresce będzie raczej mizerna
MisiekWAW, Przyjedz do Krynicy na pokazy Audio, DjCzas bedzie to powtorzycie starcik :wink: A powaznie to nikt oprocz Nexusa nie wybiera sie z Wawy do Krynicy ??
PS. Sorry ze tu wspominam, ale ten topic ma duze zainteresowanie :szeroki_usmiech
MisiekWAW, Przyjedz do Krynicy na pokazy Audio, DjCzas bedzie to powtorzycie starcik :wink: A powaznie to nikt oprocz Nexusa nie wybiera sie z Wawy do Krynicy ??
PS. Sorry ze tu wspominam, ale ten topic ma duze zainteresowanie :szeroki_usmiech
niestety pracuje w ten wekend :? (kolejny :evil: )
Ziomal, qrna, czy Ty umiesz czytac ze zrozumieniem ostatnie kilka stron, bo zaraz zamkne ten temat i sie skonczy. Bylo napisane co i jak czy mam dopisac.
Zimomal, nie sadze, aby bylo mozliwe pokonanie 230KM Octavii przez 160KM diesla...
Tak czysto fizycznie, bo mimo to moment moze i na korzysc diesla by wypadl w ostatecznym rozrachunku, to nie sadze, zeby przy takiej roznicy mocy moment mial "ckolowiek do gadania"
Zimomal, nie sadze, aby bylo mozliwe pokonanie 230KM Octavii przez 160KM diesla...
Tak czysto fizycznie, bo mimo to moment moze i na korzysc diesla by wypadl w ostatecznym rozrachunku, to nie sadze, zeby przy takiej roznicy mocy moment mial "ckolowiek do gadania"
gdyby diesel mial wiekszy moment to mogl by miec szanse( bo moment ma duzo do gadania) tyle ze 230km benzyna podejzewam ze ma sporo weiecej NM niz 160`diesel
Moment pewnikiem do gadania duzo ma, ale po coz bylaby mierzona moc gdyby z kolei ona byla tylko dodatkiem do momentu...
230Km na benzynie moze przegrac z 160Km deisla tylko jesli:
a. za kierownica turbiny siedzi cienki kierowca (aczkolwiek nie pojmuje czego mozna nie lapac z takim najprostszym sciganiu)
b. diesel ma odjeeechany moment i moc pozostawiona "sama sobie"
gdyby diesel mial wiekszy moment to mogl by miec szanse( bo moment ma duzo do gadania) tyle ze 230km benzyna podejzewam ze ma sporo weiecej NM niz 160`diesel
Mysle, ze jednak diesel bedzie mial wiecej max momentu.
[ Dodano: Sob Lis 19, 2005 12:48 am ]
Zamieszczone przez polo81
Moment pewnikiem do gadania duzo ma, ale po coz bylaby mierzona moc gdyby z kolei ona byla tylko dodatkiem do momentu...
Tak sie sklada, ze mierzy sie moment obrotowy, a moc wyliczana jest ze wzoru w funkcji obrotow.
Prosze nie mylic jednak max wartosci momentu z jego wartoscia w calym zakresie obrotowym oraz wartosci momentu na silniku z jego wartoscia na kolach.
Jesli chodzi o ten konkretny przypadek, to oczywiscie, ze 230KM 1.8T zrobi wiatrak ze 160KM TDI. Jednak djczas-owi nie wyszedl start o czym bylo juz pisane w tym temacie.... :x
Nie wiem czemu sie tak wszyscy podniecaja starciem miedzy Miskiem a DjCzasem.
Przeciez juz na forum byl opis starcia RsKrisa z Miskiem i wygrala benzyna.
Ten topic ma juz 9 stron i pelen jest opinii takich jakby co drugi z nas mial dotrysk gazu albo swapa na V10 5.0 z Touarega.
Dla mnie jest oczywiste, ze benzyny byly, sa i beda mocniejsze od diesli.
Przeciez nie po to je kupilismy, zeby killowac wszystko co sie da, tylko zeby sprawnie sie przemieszczac i nie dac sie ograbic na stacjach benzynowych.
Owszem calkiem milo mozna objechac 99% aut, ale wystarczy zdeterminowany kierownik w >200 KM benzynie i jesli do tego ma sprawniejsze zawieszenie (a z reguly ma) to mozemy podziwiac tylne swiatla.
Komentarz