KUBAŃCZYK, wrzuć fotkę jak wygląda na aucie.
Wcieraczki do O1
Zwiń
X
-
Wcieraczki do O1
Mam pytanko? Jakich używacie wycieraczek(piór) w O1? Chodzi mi żeby dobrze zbierały i były trwałe. Co polecacie?
Moje wycieraczki strasznie mażą, jest to niebezpieczne podczas jazdy i koniecznie muszę je wymienić, mimo, że auto mam z salonu i ma niespełne 3 miesiące. Od samego początku tak mazały….
Pozdr.
-
-
bosch albo valeoZamieszczone przez mmzcysterniarz, chyba oryginalne wycieraczki w ASO to Bosch, znalazłem coś takiego
testowałem inne płaskie i nie sprawdziły się na mojej szybie (zostawiały smugi, może wina firmy może szyby), standardy jak najbardziej dają radę. Czytałem żeby osiągnąć efekt zadowalający używając płaskich należałoby wymienić ramiona od golfa IV ale to tak na marginesie.Zamieszczone przez mmzznalazłem coś takiego
http://www.allegro.pl/ite...ia_a3_seat.html
Komentarz
-
-
Re: Wcieraczki do O1
Nieprawdopodobnie źle trafiłeś z tymi piórami.Zamieszczone przez jaro123Moje wycieraczki strasznie mażą, jest to niebezpieczne podczas jazdy i koniecznie muszę je wymienić, mimo, że auto mam z salonu i ma niespełne 3 miesiące
Ja mój wóz sprzedałem z oryginalnymi wycieraczkami, nie zmienionymi przez rok użytkowania i 11 tysięcy przebiegu.
I pewien jestem, że jeszcze następnemu właścicielowi posłużą, bo działały i zbierały jak w dniu zakupu, czyli idealnie.
Nie próbowałeś tego niewypału reklamować w salonie ©kody?
Komentarz
-
-
alca są fajne - przez pierwsze dwa miesiące (dotyczy sezonu powyżej ~10*C). w temperaturach bliskich zeru kwiczą/piszczą, poniżej zera praktycznie nie zbierają. jak dla mnie alca = kasa w błotoZamieszczone przez trytona może by tak wycieraczki po 7 złociszy alca nie jest wcale zła daje spokojnie radę i nie trzeba przepłacać a na pewno zamiast wydawać po 100 i lepiej to zmienić tańsze częściej
ori wycieraczki do O1 wytrzymują ok. roku i nie mają problemu ze zbieraniem również w temp. ujemnych i są b. ciche
w tym sezonie zaryzykowałem valeo compact revolution i jak na razie bdb - do 120kmh zbierają również w ulewnym deszczu, w przymrozek też zebrały po spsikaniu szyby, są ciche - nawet przypadkowe włączenie ich "na sucho" nie skutkuje problematycznymi doznaniami słuchowymi
próbowałem też valeo silencio na standardowych pałąkach, ale były b. kiepskie - po ok. 2 mc zaczęły zostawiać smugi, choć pozostały ciche do końca eksploatacji, w sumie ok. 9mc (ilość pozostawianych smug zwiększała się linearnie, pod koniec miałem szybę "w paski")
Komentarz
-
-
Ja używam oryginałów z ASO (VALEO). Ogólnie są dobre, tylko w temperaturach ujemnych potrafią na początku jazdy zostawiać w jednym miejscu spore pole nieoczyszczone. Tak jak gdyby nie dotykały szyby (wszystkie komplety które miałem więc może to wina ramion). Jak trochę pochodzą (zagrzeją się), to zaczynają zbierać z całej szyby. Co do mazania, to w dzisiejszej dobie mycia samochodów i woskowania rozpylaczami na myjniach, a później wycierania nawoskowanej karoserii i szyb jedną irchą - chyba nie może być inaczej - cała szyba jest pokryta cienką warstwą wosku. Sam wiem, ze po umyciu samochodu w myjni i nawoskowaniu jeśli ruszę w trasę w deszczu, to wycieraczki mażą. Po przejechaniu pewnego czasu, gdy cały czas pracują przestają mazać, jak gdyby wosk się wytarł.Zamieszczone przez jaro123Mam pytanko? Jakich używacie wycieraczek(piór) w O1? Chodzi mi żeby dobrze zbierały i były trwałe. Co polecacie?
Moje wycieraczki strasznie mażą
Też tak uważam, chociaż osobiście nie dojeżdżam do roku - wymieniam częściej, ale tylko z własnej winy i lenistwa - po prostu zawsze gdy jest lód na szybie przytrę je trochę, żeby nie skrobać ani nie odmrażać szyby. A i tak do roku prawie wytrzymują. Gdybym bardziej uważał z lodem, pewnie by chodziły dłużej.Zamieszczone przez czernobylori wycieraczki do O1 wytrzymują ok. roku i nie mają problemu ze zbieraniem również w temp. ujemnych i są b. ciche
Jakoś nie mam przekonania do taniego nie wiadomo czego. Podobno można nawet załatwić szybę.Zamieszczone przez trytona może by tak wycieraczki po 7 złociszy alca nie jest wcale zła daje spokojnie radę i nie trzeba przepłacaćpozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
w jakiejs madrej ksiazce wyczytalem ze od czasu do czasu reguluje sie kat 'natarcia' piora wycieraczki (dla kazdej inny), moze tu nalezaloby upatrywac przyczyn ze jedne scieraja lepiej a inne gorzej. mowa rzecz jasna o nowych.kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Kąt natarcia reguluje się wtedy kiedy wycieraczka w jedną stroną sunie po szybie gładko a w drugą skacze. Jak piszczy w czasie pracy i smurzy to regulacja kątów nic tu nie wniesie wręcz może pogorszyć sprawę (jak ktoś miał dobrze i sobie przedobrzył).Zamieszczone przez rssw jakiejs madrej ksiazce wyczytalem ze od czasu do czasu reguluje sie kat 'natarcia' piora wycieraczki (dla kazdej inny), moze tu nalezaloby upatrywac przyczyn ze jedne scieraja lepiej a inne gorzej. mowa rzecz jasna o nowych."Prosta jest dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców..."- Colin McRae
Octavia Combi 2004 [138KM / 293Nm]
>>Hardware - dobrygrzeswawa<<
>>Software - rogalotti<<
Komentarz
-
-
A w jaki sposób się go reguluje??Zamieszczone przez haragonKąt natarcia reguluje się wtedy kiedy wycieraczka w jedną stroną sunie po szybie gładko a w drugą skacze. Jak piszczy w czasie pracy i smurzy to regulacja kątów nic tu nie wniesie wręcz może pogorszyć sprawę (jak ktoś miał dobrze i sobie przedobrzył).Zamieszczone przez rssw jakiejs madrej ksiazce wyczytalem ze od czasu do czasu reguluje sie kat 'natarcia' piora wycieraczki (dla kazdej inny), moze tu nalezaloby upatrywac przyczyn ze jedne scieraja lepiej a inne gorzej. mowa rzecz jasna o nowych.Jest:
O2 FL RS, 2009 2.0 TDI CR, 190KM, 410Nm by SoftCar
Była:
O1 Tour 2006, 1.6 BFQ + LPG BRC Seq24
O1 1998, 1.6 AEE + LPG
Komentarz
-
Komentarz