Zamieszczone przez marbab
dziwaczne odgłosy nie wiem co jest
Zwiń
X
-
dziwne to wszystko :x
u mnie po przekreceniu kluczyka jeszcze w czasie grzania swiec, przez jakies 2s słychac własnie to jakby zwarcie, drapanie myszy...
nie ma to nic wspólnego z klimą, bo jej nie mam
udało się komuś namierzyc gryzonia/:
[ Dodano: Wto 09 Mar, 10 19:47 ]
słuchajcie po wczorajszym tankowaniu do pełna chrobotanie ucichło do momentu kiedy wskazówka nie zeszła na 3/4 poziomu paliwa
czy to jest może związane z pompowaniem paliwa ze zbiornika?
[ Dodano: Czw 18 Mar, 10 15:30 ]
po raz kolejny po tankowaniu do pełna chrobotania nie słychac
zauważyłem też, że im mniej w baku ON tym dziwny dźwięk jakby głośniejszy
czy to może byc odgłos siadającej już pompy?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yelieloZ tego co się dowiedziałem jest to łożysko na wentylatorze nawiewu, nie wiem czy jest wymienialne samo czy z całym wentylatorem, jak znajdę chwilkę to rozkręcę i sprawdzę na 100%
Jeśli jest problem z łożyskiem/panewką wentylatora objawia się on popiskiwaniem przy włączonym wentylatorze ( szczególnie przy ruchu auta przód/tył/lewo/prawo ) i często po kilku minutach przechodzi ( przynajmniej w początkowej fazie zacierania się silnika ). TUTAJ masz podobny temat.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Jeśli chodzi o wentylator to jestem świeżo po wymianie (tego mniejszego). Już mi się skubany w ogóle nie kręcił (dobrze że zauważyłem przy odgrzybianiu klimy, bo by sprężarka jeszcze mogła paść).
Co do tajemniczych odłosów to faktycznie, chyba ich ostatnio nie słyszałem. Zwrócę na to uwagę, jeśli wymiana wentylatora pomogła to bym miał rozwiązane dwa problemy
Komentarz
-
Komentarz