Całkiem możliwe. aczkolwiek jak pisałem w F2 ten silnik wyciąga 2 s od 100 szybciej a za cene O2 minta jest F2 1.6 sportline, ktora wyglada 200% lepiej od seryjnego brzydala, a że tłuke sie 80% miasto tez rozważam taki wybór. Wezme pare jazd próbnych i zdecyduje...... obym miał tylko takie problemy do końca życia
[O1] Pytanie dot octawvi 1.6 z gazem
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez rkbCałkiem możliwe. aczkolwiek jak pisałem w F2 ten silnik wyciąga 2 s od 100 szybciej a za cene O2 minta jest F2 1.6 sportline, ktora wyglada 200% lepiej od seryjnego brzydala, a że tłuke sie 80% miasto tez rozważam taki wybór. Wezme pare jazd próbnych i zdecyduje...... obym miał tylko takie problemy do końca życia
Jazda z dilerem obok też nie odda do końca charakteru auta. Wypożyczenie na dzień możne potwierdzić bądź rozwiać wątpliwości, zawsze lepiej stracić 200 - 300 niż pluć sobie w brodę,że może lepiej było by wziąć z innym silnikiem etc :-) :diabelski_usmiech
Jeśli masz parcie na sekundy do setki to faktycznie ten silnik możne nie być najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie, ale tak jak napisałem, sprawdź organoleptycznie :-)
Pozdrawiam wojtas
O2 ambiente 1.6 MPI + LPG LR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzycho*Zamieszczone przez vwojtasvwojtasrkb
Ja zacząłem od fabii 2 i jak juz byłem zdecydowany na nią to diler i mówi ze za tę kasę będę miał O1, a to już fajniejsze auto. Zacząłem się zastanawiać a ten gnojek dał mi do prób O2, :diabelski_usmiech poległem echPozdrawiam wojtas
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dudek_tU mnie 10.5 -11.5 standardowo łyka na drogach krajowych przy prędkościach 110-140km/h.
Jak będziesz widział więcej podpisów z danymi ze spiritmonitor albo motostatu, to i bardziej wiarygodniej będzie.
Komentarz
-
-
[quote="rezon"]Zamieszczone przez dudek_tU mnie 10.5 -11.5 standardowo łyka na drogach krajowych przy prędkościach 110-140km/h.
Ja z doświadczenia 25 kkm mogę stwierdzić, że mój komp przekłamuje około 0,5l w dół.
Jeżdżę głowinie po wawie (~50% w korkach) i nie zdarza mi się przekraczać 10l nawet z klimą. Raz mi wyszło zużycie ok 12, ale gaz zatankowałem na no name i jakoś dziwnie szybko się skończył :-)
Z obliczeń wychodzi mi zużycie ok 9, 9.5.
[ Dodano: Czw 19 Lis, 09 09:57 ]
i słusznie, czasami podczas przeglądów ujeżdżałem Fabie 1,2 i 1,4 - wolałbym O1
O2 rozwiała ten plan :szeroki_usmiech
Ale żeby nie było. O2 była sporo droższa, cena O1 jest swietnie wyważona.Pozdrawiam wojtas
Komentarz
-
-
[quote="vwojtas"]Zamieszczone przez rezonZamieszczone przez dudek_tU mnie 10.5 -11.5 standardowo łyka na drogach krajowych przy prędkościach 110-140km/h.
Ja z doświadczenia 25 kkm mogę stwierdzić, że mój komp przekłamuje około 0,5l w dół.
Jeżdżę głowinie po wawie (~50% w korkach) i nie zdarza mi się przekraczać 10l nawet z kimą. Raz mi wyszło zużycie ok 12 ale gaz zatankowałem na no name i jakoś dziwnie szybko się skończył :-)
Z obliczeń wychodzi mi zużycie ok 9, 9.5.
[ Dodano: Czw 19 Lis, 09 09:57 ]
i słusznie, czasami podczas przeglądów ujeżdżałem Fabie 1,2 i 1,4 - wolałbym O1
O2 rozwiała ten plan :szeroki_usmiech
Ale żeby nie było. O2 była sporo droższa, cena O1 jest swietnie wyważona.
Komentarz
-
Komentarz