Venue, ładowanie masz :?: moze z rozrusznikiem cos nie tak...albo prad bokiem ucieka i aku sie rozladowuje...
Akumulator
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez VenueWitam. Postawnowiłem nie zakładać nowego tematu tylko podpiac się pod ten.
Mam mały problem z Octavią I - problem polega na tym że, jakieś pół roku temu kupiłem Octavię - ale było coś nie tak z aku, więc poprzedni właściciel go wymienil ( nie wiem czy na nowy czy używany) - nie dawno, jeszcze przed tymi duzymi mrozami aku znów sie rozładował, więc pojechalem do sklepu Skody i kupiłem nowy. Wszystko było OK...do czasu. Po dość dużych mrozach silnik odpalał bez problemów, do czasu gdy postanowiłem umyć samochód (temp na zewnątrz - okolo 5-8C)- na drugi dzien silnik wogóle nie odpalił, podłączyłem stary aku kablami - i sie udało odpalić. Niestety na następny dzień znów to samo - nie odpalił. Obecnie ładuję go prostownikiem. Zasnatawia mnie co jest nie tak bo przeciez aku praktycznie nowy, po dużych mrozach odpalił, a jak się znacznie ociepliło, nie.
W czym może być problem, wydaje mi się że może być jakieś zwarcie - ale nie mam pojęcia gdzie i dlaczego? Ma ktoś moze jakies sugestie co zrobić z tym?
a nastepnym razem zanim wymienisz aku na jednym ze słupków powinna być data formowania tydzień i rok plus sprawdzić jego moc rozruchową (urządzenie mają firmy które montują nowe aku)
ja od tygodnia po zmianie aku,stary dał radę 6 lat 7 miesięcy ori vartaByła O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html
Wersja na lato - SUZUKI Intruder
Komentarz
-
-
Podpinam sie z pytaniem bo nie chce zakladac nowego topicu.
Zapodalem nowy aku, dziala pieknie nawet nie slychac dobrze kiedy odpala
ale jest jedno ale - o ile wysokosc jest identyko tak niestety na szerokosc jest weższy o 4 cm. (21 zamiast 25cm) z samym aku nie mam problemu bo jest mocowany takim zaciskiem z dolu kreconym na srubie i nie ma szans zeby sie ruszal ale na plastikowej obudowie sa luzy, po złożeniu wszystkiego rusza sie na boki - da sie cos z tym zrobic? Czy olac kompletnie temat?
Komentarz
-
-
w nieogrzwanym garażu aku po dwóch tyg niejeżdżenia odpalił z "lekkin chrząknięciem" ale odpalił. Aukma 72 Ah 680 mAh. 5 latek. Też czasem zastanawiam się jaki nowy trzeba będzie kiedyś kupić i widzę, że koledzy na podobnych tematach forsuję Centrę Futurę. Wydaje mi się że Centra Plus spokojnie wystarczy. Znajomi mechanicy chwalą akumulatory Topla.
Komentarz
-
Komentarz