Zamieszczone przez alias27
sygnalizacja braku płynu do spryskiwaczy
Zwiń
X
-
Skoro jesteśmy już przy spryskiwaczu czy da się zmienić sekwencje spryskiwania reflektorów - ostatnio jechałem do Grygiego i na trasie 300 km poszło mi całe 5 litrów płynu - musiałem często szybę przemywać i co 5 pryśniecie szło na reflektory a jak wiadomo to mało skuteczne. Na całej trasie A4 Wrocław - Katowice nie ma blisko stacji a jazda z brudną szybą to udręka - wole mniej na światła dawać aby bezpiecznie dojechać - ostatecznie będę woził 1 baniaczek w bagażniku - ale po co tracić tyle plynu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez megonSkoro jesteśmy już przy spryskiwaczu czy da się zmienić sekwencje spryskiwania reflektorów - ostatnio jechałem do Grygiego i na trasie 300 km poszło mi całe 5 litrów płynu - musiałem często szybę przemywać i co 5 pryśniecie szło na reflektory a jak wiadomo to mało skuteczne. Na całej trasie A4 Wrocław - Katowice nie ma blisko stacji a jazda z brudną szybą to udręka - wole mniej na światła dawać aby bezpiecznie dojechać - ostatecznie będę woził 1 baniaczek w bagażniku - ale po co tracić tyle plynu.
Komentarz
-
-
Na żarłoczne spryskiwacze reflektorów jest recepta: trzeba zrobić/przerobić włączanie spryskiwaczy reflektorów za pomocą oddzielnego przycisku. Taki oddzielny przycisk jest dużo wygodniejszy w użytkowaniu. Dokładny opis jest tu:
Moim zdaniem, nie wszystkie rozwiązania fabryczne są dobrze przemyślane pod względem wygody. Liczą się przede wszystkim koszty produkcji, bo instalowanie oddzielnego przycisku, to większe koszty, opracowanie wiązki, znalezienie i wkomponowanie miejsca na pulpicie, dodatkowy przycisk, itp.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez megonSkoro jesteśmy już przy spryskiwaczu czy da się zmienić sekwencje spryskiwania reflektorówCzarny Elegance
Komentarz
-
-
odgrzewam stary temat, jako ze zrobiło sie cieplej postanowiłem sprawdzić czy jest podciągnieta wiązka do zbiornika plynu od spryskiwaczy, którą dało by sie podłączyć do czujnika poziomu płynu. Niestety nie ma takiej wiązki i trzeba ja ciągnąć(ściślej jeden kabelek) do zegarów. Moje pytanie pod jaki pin nalezy wpiąć się w kosce idącej do zegarów aby aktywować kontrolkę od poziomu płynu spryskiwaczy. Dla przypomnienia ma wersję OIIFL i posiadam maxi-dot jezeli to coś wnosi przy wpinaniu do konkretneo pinu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafik11... Niestety nie ma takiej wiązki i trzeba ja ciągnąć(ściślej jeden kabelek) do zegarów. Moje pytanie pod jaki pin nalezy wpiąć się w kosce idącej do zegarów aby aktywować kontrolkę od poziomu płynu spryskiwaczy. ...
Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz