Na stronie Skody pojawila sie tak jakby nowa wersja Octavii nazywa sie Tour - nie wiem jaka jest roznica miedzy innymi bo trzeba by szczegolowo cennik przegladnac, ale widze ze nie ma wszystkich silnikow. Wyposazenia to:
- Tour
- Tour Plus
- Tour Business
- Tour RS (1.8T 180KM)
Wyglada to tak jakby to takie wersje wyposazenia jak dwa-trzy lata temu.
Nazwe ma ciekawa zaczalem juz doszukiwac sie Haldexa w kazdej wersji ale to nie to, pakietu terenowego tez nie ma. Z wyposazenia nic ciekawego. Taka odchodzona wersja wg mnie.
Nazwe ma ciekawa zaczalem juz doszukiwac sie Haldexa w kazdej wersji ale to nie to, pakietu terenowego tez nie ma. Z wyposazenia nic ciekawego. Taka odchodzona wersja wg mnie.
nie wiem czy to moje gapiostwo i ignorancja po zakupue samochodu, ale wydawalo mi sie kiedys ze nie bylo 1,8 T 4x4, byly tylko 1,9 TDI 100KM 4x4 i 2.0 115KM benyzna.
IMHO skoda tour to juz przegieciej, nie tak dawano byly wersje DRIVE czy RAIDER, niedlugo bedzie wersje Octavia GOLD i Platinium
Nadal sa. Nie widze zreszta w tym nic zlego. Oprocz serii limitowanych zawsze masz dostepne 3 standardowe: Classic, Ambiente i Elegance (no i oczywiscie L&K).
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
nie wiem czy to moje gapiostwo i ignorancja po zakupue samochodu, ale wydawalo mi sie kiedys ze nie bylo 1,8 T 4x4, byly tylko 1,9 TDI 100KM 4x4 i 2.0 115KM benyzna.
W tej chwili kupno wersji 4x4 w 1.8T nie nastrecza klopotow i wydaje mi sie ze odkad jest 1.9TDI 130KM PD to jest tez 1.8T 4x4 w cenniku, ale fakt na poczatku w wersji kombi byly tylko te dwa wymienione przez Ciebie a w hatchbaku i kombi w tej chwili jest jeszcze 1.8T przy czym hatchback 4x4 ma tylko ten silnik.
Wyleciala za to z cennika wersja L&K w hatchbaku a pamietam ze byla, jest tylko combi.
Nadal sa. Nie widze zreszta w tym nic zlego. Oprocz serii limitowanych zawsze masz dostepne 3 standardowe: Classic, Ambiente i Elegance (no i oczywiscie L&K).
Dlaczego ? Ta wersja chyba jest dostepna od zawsze ? Nawet jak nie bylo obenych oznaczen (Classic, Ambiente, itd.) tylko SLX, itp. to juz byla wersja L&K. No i jest nadal (wlasnie sprawdzilem na stronie Auto-Wimaru).
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
Wersja L&K pojawila sie w roku 2001 po wykonaniu face liftingu, mozliwe ze przez kilka miesiecy byla jeszcze w starej odmianie rowniez. L&K byla wypuszczona na poczatku jako limitowana edycja na jubileusz a ze zainteresowanie jest do dzis to juz tak zostalo.
4WD jest od 1999 roku w wersji kombi, a od kiedy jest hatchback taki to nie wiem
Mikrus, TDI 130 jest od listopada 2002 roku tego jestem pewny a 1.8T to masz racje jest dluzej :mrgreen:
Wersja L&K pojawila sie w roku 2001 po wykonaniu face liftingu, mozliwe ze przez kilka miesiecy byla jeszcze w starej odmianie rowniez. L&K byla wypuszczona na poczatku jako limitowana edycja na jubileusz a ze zainteresowanie jest do dzis to juz tak zostalo.
4WD jest od 1999 roku w wersji kombi, a od kiedy jest hatchback taki to nie wiem
Mikrus, TDI 130 jest od listopada 2002 roku tego jestem pewny a 1.8T to masz racje jest dluzej :mrgreen:
lifting byl w 2000r
L&K byla w nowej jak i starej kascie i wyszla w 98 lub 99roku niby jako jubileuszowa lecz troche rok sie nie zgadza jesli chodzi o 100lecie firmy :wink:
Z tego co wiem to najbogatsza odmiana Tour'a = Ambiente. Nie ma wyższych wersji. A z oferty zniknęła 130PD. Dalej bedzie 90 KM i 110KM. Samochody pewnie będą produkowane do końca 2005 roku.
Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
A po nowym roku oglosza ze wszytskie inne wersje zostaja wyrzucone z cennika poniewaz sa za duza konkurencja dla nowego modelu. Bo mozna miec Celebrate 130PD Ambiente 2.0 TDI w nowej budzie
A po nowym roku oglosza ze wszytskie inne wersje zostaja wyrzucone z cennika poniewaz sa za duza konkurencja dla nowego modelu. Bo mozna miec Celebrate 130PD Ambiente 2.0 TDI w nowej budzie
... bo kto sprzedaje nowy i stary model jeszcze przez rok ?
Skoda to chyba wyjatek....
a za 75 tys brutto mozna miec np Audi a3 nowkie sztukie tyle ze bez klimy... ale samochod od dwie klasy wyzej.
a za 75 tys brutto mozna miec np Audi a3 nowkie sztukie tyle ze bez klimy... ale samochod od dwie klasy wyzej.
Pozdr,
Mirek
Opel sprzedaje już chyba od 7 lat oba modele Astry. Najpierw I i II, a teraz II i III. Z czego ta starsza dostawała przydmek classic i była w całości produkowana w Gliwicach.
Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Jest jeszcze jeden problem, nie kazdy chce sie pakowac w nowe auto (modelowo) woli wybrac starsza wersje ktora jest juz kilka lat na rynku jest sprawdzona. A nowy model hmm ja Skodzie zle nie zycze i zeby te auta byly bezawaryjne, bo cos o nowym modelu innego auta wiem kupionego kilka tygodni po prezentacji i jak to serwis uczy sie na Twoim aucie
... i wytlumaczyc jakim sposobem kupujac A3 przesiądę sie o dwie klasy wyzej?
Bo wiesz Michal, niektorzy podchodza do tego inaczej. To nic, ze golas... To nic, ze silnik jak w mocniejszej kosiarce... Wazne, ze sasiedzi widza, ze sie Audi jezdzi
Sorry MSPANC :roll:
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Pozdr,
Mirek
Opel sprzedaje już chyba od 7 lat oba modele Astry. Najpierw I i II, a teraz II i III. Z czego ta starsza dostawała przydmek classic i była w całości produkowana w Gliwicach.
Dlatego asekuracyjnie napisalem "chyba" bo cos mi cos wydawalo ze juz kiedys tak bylo
jak narazie na ulicach nie widac przepychu nowych ASTR III ani OCTAVI II, moze odstraszaja cena ?
Komentarz