Moja Octavia 1.4 2003r. W tę zimę pojawiło się cykanie. Mechanik mówi,że nic groźnego i żeby się nie martwić. Mówił,że przy mrozach tak się robi. Odgłos się pojawia jeśli silnik jest rozgrzany tak jak opisują forumowicze
Cześć, odświeżam temat, moja Octavia 2 1.6 Tour do tej pory nie miała tego cykania, samochód był używany dosłownie trzy raz przez ostatnie pół roku. Od trzech dni cykanie na wolnych obrotach non stop.
(ja też 1,6 BFQ) jeśli to tykanie dochodzi z okolicy "prawy - przód" (tak za przednim reflektorem) i nie występuje zawsze - to spoko. Sam to przerabiałem. To jakiś zaworek, czy jakaś inna franca - coś związane z ekologią i oparami paliwa - tak ma być. Przynajmniej mnie 4,5 roku temu w ASO tak to wytłumaczyli. A że do tej pory zrobiłem już prawie 100.000 km i cały czas sobie potykuje nieraz - to najlepszy dowód, że nic się nie dzieje. To normalne tykanie jak starego budzika.
tak, jak kiedyś pisałem. A z tym tykaniem zrobiłem O I 203.000 km.
tak, jak kiedyś pisałem. A z tym tykaniem zrobiłem O I 203.000 km.
ruwado a samochód dalej się toczy heheheh?
a tak na serio, zdziwiło mnie to bardzo, ostatni raz auto jeździło w sierpniu ub.roku, nie było cykania, a od trzech dni cykens, trochę to denerwuje ucho :/
Komentarz