Najlepiej załóżcie sobie konta na motostat.pl i tam wrzucajcie tankowania - spalanie jako link w sygnaturce i będzie wszystko jasne
Spalanie po dotarciu samochodu w 1.4tsi
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez OctaviaFLKrakZauwazam ze w tym silniku jedną z najistotniejszych rzeczy aby osoagnac niskie spalanie jest płynna jazda
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KriSSoZamieszczone przez OctaviaFLKrakZauwazam ze w tym silniku jedną z najistotniejszych rzeczy aby osoagnac niskie spalanie jest płynna jazda
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmZamieszczone przez winni77Mnie też zawyżał, ale przy wizycie w ASO przy okazji skorygowali mi komputer i teraz jest (prawie) idealnie.
Kolego winni77 to znaczy że mam im powiedzieć o ile mi zaniża i oni to skorygują ??
Komentarz
-
-
Witam
U mnie po kolejnym tankowaniu, jazda tylko w mieście, puławska w w-wie rano i wieczorem, spalanie liczone ręcznie wyniosło 10,09. I nie sądzę, żeby to miało się jakoś mocno zmienić. Może przy wyższych temperaturach uda się zejść o jakieś 0,5 l ale jakoś bardzo na zniżkę w spalaniu nie liczę. W mega korkach (jazda przez dłuższy czas na 1 lub 2) chyba nie ma innego wyjścia. Musi palić :twisted:Octavia III 1.4 TSI Elegance (biała)
Komentarz
-
-
Jako taki, ten wątek nie ma sensu - spalanie jest zależne od tak wielu czynników, że naprawde nic tutaj nie da się zgeneralzować - u mnie ostatnie spalanie to 10,6 l/100 km, jazda normalna do 3500 rpm, miasto - średnia z przejechanych 490km to 23km/h !- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
No wreszcie mogę się wypowiedziec na temat spalania . Mojej Okcie właśnie stuknęło 1200 km . Mozna powiedziec iz wstępnie ją dotarłem
Oto wnioski: Spalanie rewelacja ok 7,5/8 l na 100km po miescie ( z mała iloscia swiateł i korków- staram sie objezdzać newralgiczne punkty miasta ) oczywiście przy jeżdzie "eco drive" czyli tzw na emeryta ( na dotaciu wskazana ) Zobaczymy co dalej - jak udam sie w trase i dam troche po garach ( na razie przy obecnej aurze jest to zbyt niebezpieczne )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77Mnie też zawyżał, ale przy wizycie w ASO przy okazji skorygowali mi komputer i teraz jest (prawie) idealnie.
Nie wiem z czego to wynika, ale jeżdząc po mieście komputer wskazuje średnie spalania bardzo dobrze, a takie rozbiezności występują tylko na trasie.
PS. autko przez ostatnie 3 tygodnie - była jazda tylko po mieście, gdzie temperatura nie była wyższa jak -10, spaliło mi 10 litórw, a były to głównie krótkie odcinki tak do 10 km. Więc nie jest źle
Komentarz
-
-
Ja dzisiaj zrobiłem eksperyment. Rozgrzałem silnik przed jazdą do pracy i na odcinku 12 km pokazał mi spalanie 8,5l, gdy na zimnym na tej samej trasie przez kilka dni pokazywał mi 10-11l. W dodatku jechałem dużo bardziej dynamicznie niż zwykle (przy podobnych temeraturach). Ktoś już tu pisał, że po rozgrzaniu spalanie gwałtownie spada i lepiej jest dynamicznie przyspieszać, niż powoli. To chyba działa1.4TSI + DSG Biała
Komentarz
-
-
Witam
U mnie po poprzednim tankowaniu średnie spalanie wyniosło 10,1 - jazda w w-wie, w dużych korkach, tylko miasto, przebieg poniżej 2.000 km.
Po dzisiejszym tankowaniu do pełna wyszło 8,7. Jazda tylko po w-wie, duże korki, ujemne temperatury i co dziwniejsze trochę żwawsza jazda po przekroczeniu 2.000 km. W porównaniu do poprzedniego wyniku spora różnica i równie spore zdziwienie - w obydwu przypadkach spalanie mierzone "ręcznie" po tankowaniu do pełna.
PozdrawiamOctavia III 1.4 TSI Elegance (biała)
Komentarz
-
Komentarz