Skoda na Ursynowie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawlik
    Classic
    • 2006
    • 17

mikolaj, napisz coś więcej o problemach z PolMotem na Ursynowie.

Pozdrawiam

Komentarz

• mikolaj
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 366
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

pawlik, bylem tam z mala drobnostka ktora zajela im okolo 6 godzin i w dodatku zebym sam ich nienaprowadzil jak to zrobic to by siedzieli cala noc, moze dlatego maja teraz otwarte 24h,a tak pozatym to pracuja tam dzieciaki co niemaja pojecia o samochodach.
      p.s. bylem tam pierwszy i ostatni raz.
      pozdrawiam

Komentarz

• arci9
        RS
        • 2004
        • 2007

Trochę odświeżam bo miałem "prawie" z nimi wczoraj styczność....

Gdy wracałem z pracy padł mi czujnik stopów (światełko od świec żarowych mrugało, brak stopów), gdy dojechałem późnym wieczorem do domku, zacząłem obdzwaniać servisy, gdzie mógłbym dzisiaj z rana podjechać i zrobić ten czujnik, bo bez stopow to średnia jazda....

I tak, ponieważ pracuje na Ursynowie zadzwoniłem do servisu i pytam czy mają czujnik, za ile i kiedy mi zrobią.Czujnik mają (ok. chyba 70zł) może i zrobią niech przyjadę to się zobaczy...Wtedy mi sie wydawało , że wymiana czujnika to z 20 minut, a teraz to już nawet to wiem więc nie wiem czemu tak się czają zamiast mi na biegu to zrobić, no ale dobra....Co mnie natomiast wpieniło: wyraźnie powiedziałem, że chcę wymienić czujnik a nie diagnozować auto , Pan powiedział że na koszty będą się składać: czujnik ok70, wymiana ok.80 i ...diagnoza ok. 80 :roll: No wpienił mnie na maxa....poczym grzecznie podziękowałem i ...zadzwoniłem jeszcze do dwóch servisów...Chciałem chociaż kupić sam czujnik i go we własnym zakresie zmienić.

Wreście zadzwoniłem na Modlińską i tutaj :shock: Pan mnie zaprosił na 20 i powiedziałm, że w 30 minut załatwią sprawę.Wsiadłem w auto i rura do wawki.
        Przyjęcie , ciepłe i miłe, 15 minut, 102zł i po bólu Naprawdę bardzo miło mnie goście zaskoczyli, samą obsługą oraz podejście do klienta

Sory, ze tak przydługo, główna refleksja jest taka: Czy często biorą od Was kasiorę za diagnozę gdy zleciło się konkret czynność???

Do tej pory servisowałem (i servisuje) w ASO Ciechanów i nigdy im nie przyszło do głowy coś takiego mi zaśpiewać! Czy ja dziwny jestem..... :szeroki_usmiech

Komentarz

• misiekwaw
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7715
          • Ford

Zamieszczone przez arci9
          Wreście zadzwoniłem na Modlińską i tutaj :shock: Pan mnie zaprosił na 20 i powiedziałm, że w 30 minut załatwią sprawę.Wsiadłem w auto i rura do wawki.
          Przyjęcie , ciepłe i miłe, 15 minut, 102zł i po bólu Naprawdę bardzo miło mnie goście zaskoczyli, samą obsługą oraz podejście do klienta
          Modlińska ma przebłyski k serwisuje się tam od nowości i mam nadzieje, że nie dadzą mi powodów do zmiany (tfu!tfu!)
          Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
          http://www.disi-tune.pl
          Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
          Był WRX
          Była Octa

Komentarz

• arci9
            RS
            • 2004
            • 2007

Zamieszczone przez MisiekWAW
            Modlińska ma przebłyski serwisuje się tam od nowości i mam nadzieje, że nie dadzą mi powodów do zmiany (tfu!tfu!)
            Mimo, że kupowałem u nich auto, to chyba dalekie terminy przeglądów i zrobienia czegokolwiek spowodowały niechęć...pewnie też i ceny w porównaniu z Ciechanowem mają większe i to kolejny czynnik mojego wyboru...

A co ASO na Ursynowie, nie tak dawno podejmowałem kolejną próbę nawiązania współpracy :szeroki_usmiech z nimi, gdy mi co pókało (jak się okazało sworzeń wachacza do wymiany), podjechałem i chciałem żeby zajrzeli, oczywiście za samo to chcieli z 100zł a jak mi krzykneli za przykładowo końcówkę drążka chyba z 350zł to wycowałem się rakiem....

Z pracy mam do nich z 500m jednakże narazie zawieszam starania o podjęcie współpracy :| :wink:

Komentarz

• kbaran
              Drive
              • 2005
              • 58
              • Octavia II combi (1Z5)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
              • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Ja ostatnio też musiałem wstąpic do ASO na Gruchacza na diagnostykę, bo miłame błędy przy uruchamianiu silnika. Miało totrwac 20 minut a trwało godzinę. Kiedy sie okzało że do wymiany jest czujnik temperatury, to juz wiedziałem że moge tam rozbjać namiot . Wreszcie po 3 godzinach wyjechałem z serwisu. Moje wrażenia są takie że ta grupa bardzo młodych mechanikach po prostu uczy sie na naszych samochodach i każda usterka to jest dla nich wycieczka w nieznane . Pan przyjmujący samochody do serwisu nie zna się na obsłudze programu, którego używają, a wszystkim im razem i każdemu z osobna nie chce się robić
              BYo to ciekawe doświadczenie bo do tej pory jeździłem na modlińską i tam nawet się starali wyglądać na zajętych moim samochodem . Efekt tych starań był rózny ale przynajmniej się starali. Na Gruchacza nawet nie udają że coś robią... Hala ogromna paręnaście samochodów na stanowiskach a pomiędzy nimi chodzi 5 młodzianów zastanawiających się jak dotrwac do końca zmiany, żeby sobie rąk nie ubrudzić.

Jeśli ta opini krzywdzi ten serwis to przepraszam, ale to są takie wrażenia "na gorąco"
              ...
              O1 ASV & O2 RS

Komentarz

Pracuję...