kristo, a coś wiesz o nagrodach ? Może bym potrenował jezdę na kropelce ?
Spalanie Zima vs Lato
Zwiń
X
-
U mnie zima pali minimalnie (tzn oklo 0,5 l/100 km) wiecej niz latem.
Natomiast co do jazdy na kropelce to moj rekord:
z Piotrkowa Tryb. do Wladyslawowa - 3,9l /100km przy sredniej predkosci 79km/h co prawda w nocy ale jednak na krajowej "jedynce".Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Komentarz
-
-
Witam
wybaczcie odgrzewanie starego kotleta, ale a' propos spalania to bym sie chcial
niesmialo zapytac czy mozna wierzyc komputerowi jesli chodzi o spalanie? czy przy
obliczeniach wlasnych pojawiaja sie jednak rozbieznosci :?:Planujesz wakacje w Ustce?
zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/
Komentarz
-
-
Bareq, ten kotlet nie znowu taki stary - może topic nie najdokładniej o tym ale z drugiej strony szukałem bardziej odpowiedniego i też nie widziałem,
miałem autko takie jak ty AGR roczik 2000 - i w nim komputer pokazywał bardzo dokładnie - maksymalne odchyły jakie mi się udał ozmierzyć to 0.4l/100 ale zazwyczaj ten sam dystrybutor, ta sama termperatura otoczenia i tak samo tankowane
teraz docieram AXRa i jeszcze nie wiem jak on pokazuje - ale jakiś inny ten komputer
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BareqWitam
wybaczcie odgrzewanie starego kotleta, ale a' propos spalania to bym sie chcial
niesmialo zapytac czy mozna wierzyc komputerowi jesli chodzi o spalanie? czy przy
obliczeniach wlasnych pojawiaja sie jednak rozbieznosci :?:
EDIT:
u mnie to waha sie w jedna i druga strone o okolo 0,2L/100km, czyli zakladam, ze pokazuje dobrze.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chester121noo to ja tez walne pytanie
jak komp mierzy ile w danej chwili spala paliwa
jest jakis czujnik przeplywu mieszanki przez wtryskiwacze?
czy bierze poprostu sygnal z przepustnicy i predkosc, bieg itp??
mierzylem na zasadzie zatankowania do pelna, potem jakas podroz, zatankowanie znow do pelna i wyliczenia :lol:Planujesz wakacje w Ustce?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chester121noo to ja tez walne pytanie
jak komp mierzy ile w danej chwili spala paliwa
jest jakis czujnik przeplywu mieszanki przez wtryskiwacze?
czy bierze poprostu sygnal z przepustnicy i predkosc, bieg itp??
Mam rację?Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
Moze rozbieznosci sa po prostu z przeskalowanych dystrybutorow, bo chyba jeszcze nikt na forum nie stwierdzil ze jego komputer zawyza!! U wszystkich z komp. wychodzi mniej niz na dystrybutorze. Moze jeszcze jakies przeklamania wychodza z postojow bo wtedy przelicza l/h......Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftBareq, No a jak wychodzi Tobie, bo tego nie piszesz. Dopuki nie sprawdzisz to nie bedziesz wiedzial. Mi komp i tankowanie pokazuja dobrze, moze byc czasem minimalny rozjazd rzedu 0,1lJeszcze troche pytan mam ale nie bede zasmiecal tego posta
Planujesz wakacje w Ustce?
Komentarz
-
-
Bareq, Jest zimno jak jezdzisz na krotkich dystansach to 7l bedzie palic, nie ma sily. Znajdz mi benzyne, ktora w takiej budzie tez tyle pali na mrozach i jezdza krotkie odcinki.
A co do wskazowki TTTM :twisted: Czym mniej w baku tym szybciej ucieka w dol. Jak jest pelny bak to od kreski do kreski nawet kolo 250km mozna zrobic, a czym blizej dna to nawet czasem 100-120km jest ciezko :| Na calym baku wlewajac do wybicia pistoletu i bez kombinacji 650-700km robisz w miescie
Komentarz
-
-
Maicroft, aaa czyli tak jak w tico :lol: pierwsza 1/4 zbiornika to niewiadomo ile kilometrow a nastepne to juz zdecydowanie mniej, mnie poprzedni wlasciciel przekonywal ze na 1 baku zrobie ponad 900km ale to chyba wykonalne jest jedynie w trasie przy niezbyt agresywnej jezdzie, jak wiadomo cudow bylo tylko 7Planujesz wakacje w Ustce?
Komentarz
-
-
moj AGR w miescie (wroclaw) przy spokojnej jezdzie pali okolo5,6l
(w lecie) w ziemie jest troszke wiecej
ja na calym baku przejechalem okolo 1100km(trasa ze srednia predkoscia 110km/h)
klocek ktory ma problemy ze swoja prawa noga :twisted: w miescie na pelnym baku przejezdza ponad 600km a naprawde srednie spalanie ma jak benzynka)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chester121ja na calym baku przejechalem okolo 1100km(trasa ze srednia predkoscia 110km/h)
U mnie kiedys bylo czy lato czy zima srednia byla do 6l teraz po 2 latach uzytkowania mam srednia 6,5l. W lato felgi 16' i opony 205/55 a zima 15' i opony 195/65. Wychodzi mi tyle samo dlatego ze w lato jezdze szybko ,a w zime wolniej lub tak samo szyko(trasa dwu pasmowa nr 7 i czesto mozna jezdzic jak w lato :wink,tej zimy jeszcze nie pokonowalem za kierownica wiec nie wiem czy by mi spalanie wzroslo. Przewaznie jedno odpalenie i przejezdzam dystans 70-80km bez gaszenia ,to napewno sporo robi na wynik spalania.
Komentarz
-
-
ja na calym baku przejechalem okolo 1100km(trasa ze srednia predkoscia 110km/h)
we snie chyba (moze i przejezdzasz ale na pewno nie ze srednia predkoscia 110km/h z kompa),ja to taka srednia to widzialem u siebie ale tylko szybka jazda autostrada w niemczech!!!!!Skoda Octavia 19-TDI Elegance 136/304NM
Komentarz
-
-
srednia predkosc nie byla liczona z kompa
bo mialem kilka przystankow (wolne dojazdy do barow itp)
srednia z kompa o ile mnie pamiec nie myli byla cos kolo 80-90km/h(cos w tych graniacach)
trase robilem w tamtym roku jak jechalismy(z rodzinka 4 osoby i caly bagaznik)
do wloch o ile sie nie myle bylo cos ponad 2000km w jedna strone i na jednym baku przejechalismy 1000km, w powrotnej drodze z paliwem wloskim (silnik naprawde duzo lepiej i ciszej chodzil)
zrobilem 1100(lekko ponad) a komputer pokazal mi odrazu po zatankowaniu ze moge na baku zrobic okolo 1300km :shock:
tyle ze troche spalilem przy wyprzedzaniu( ale wtedy kompa sprawdzalem i jest bardzo dokladny(w granicach 0,1 l/100km) wiec moge ufac sowjej sztucznej inteligencjii :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BioBogonNie znam się jakoś na tym super, ale na chłopski rozum to skoro ECU steruje dawką podawanego paliwa to wie ile leje w danej chwili i łatwo z tego przeliczyć. Jak mierzy to dokładnie to też można na chłopski rozum wyniuchać, że np. wie jakie jest ciśnienie paliwa z pompy i wie na jaki czas wtryskiwacz się otwiera, więc może policzyć ile paliwa tam przepłynie."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
U mnie też w zimie spadek spalania bo mi sie załacza PSJops:
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
eee tam .. chłopaki i tak nasze fury w porównaniu do frajdy z jazdy palą nic !Zeby tak benzynką poszaleć jak TDI to by cza tylko w niedziele i święta wyjezdzać :szeroki_usmiech. Poza tym panda mojego kumpla pali wiecej niż moj a to kufa nie jedzie, nie wygląda i nie jest takie wielkie ..
Ciepło sie zrobiło - i spalanko wzrosło bo buciki choć lżejsze to jakoś cięższe na gazie :diabelski_usmiechOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
Komentarz