Koszty użytkowania 1,4TSI i 1,8TSI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

jak ktoś musi dywagować o spalaniu, to naprawdę zapraszam do tych 2 śmietników na to przeznaczonych a jak ktoś ma coś ciekawszego do powiedzenia to zapraszam :idea:

maniacy spalania niech sobie wstawią ikonki spalania w podpis i mogą się już wtedy nie odzywać :idea:

macie nas za kretynów, którzy nie potrafią odpalić spritmonitor i podobne i poczytać, lub sprawdzić to na test drajwie :?: :!: :evil:
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• dankat
      Classic
      • 2010
      • 33

Spalanie rzecz indywidualna. W 1,8TSI do przyjęcia. Głownie pytam się o koszty pozostałe, te o których salon nie wspomni przy sprzedaży. Gdy się zdecyduje już na konkretne autko i silnik chce wiedzieć ile to będzie kosztowało w sumie. Wiem, zawsze coś może wyskoczyć. Kosztem i to znaczącym przy większych przebiegach w TDI z DPF (każda firma jakoś to po swojemu zwie) jest jego wymiana. A z tego co się zorientowałem pieniądze do wydania są nie małe. Od 4000 zł do 12.000 w Subaru Legancy. Diesel miał być tani, a tu taka niespodzianka. :shock:

Komentarz

• aldam
        L&K
        • 2006
        • 1036

bkd nie ma DPF
        Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• olus
          Ambiente
          • 2007
          • 137

a to dalej jest bkd? nie wszedl jeszcze w O2 CR z dpfem?
          have no fear BMN is here :>

www.seat-racing.pl

Komentarz

• aldam
            L&K
            • 2006
            • 1036

olus, z katalogu wynika, że CR jest w RS
            Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• krzysiek83wpr
              Rider
              • 2010
              • 362

To ja się wypowiem co do realnego zużycia paliwa w warunkach trasy.

Komentarz

• ADMINISTRACJA
                Ambiente
                • 2007
                • 223

Zamieszczone przez krzysiek83wpr
                To ja się wypowiem co do realnego zużycia paliwa w warunkach trasy
                ale to jest nie na temat w tym przypadku :idea:
                i o spalaniu gdzie indziej, to powinno być już drugie ostrzeżenie :idea: :evil:
                Administracja Forum OCP

Komentarz

• krzysiek83wpr
                  Rider
                  • 2010
                  • 362

kosztem użytkowania moim skromnym zdaniem jest także zużycie paliwa. Nie doczytalem, ze zakladający temacik zapisał, że nie piszemy o zużyciu paliwa.

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Zamieszczone przez krzysiek83wpr
                    kosztem użytkowania moim skromnym zdaniem jest także zużycie paliwa
                    moim skromnym też, i dlatego tutaj:

możesz sobie o tym pisać do woli
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• krzysiek83wpr
                      Rider
                      • 2010
                      • 362

ok ok, dzienx

Komentarz

• Rafal_b33
                        Classic
                        • 2009
                        • 13

Zamieszczone przez Yarek
                        Za każdy taki "merytoryczny" komentarz w tym wątku będzie ostrzeżenie.
                        stary wyluzuj !!!
                        Rafal_b33

Komentarz

• Yarek
                          Elegance
                          • 2005
                          • 992

Zamieszczone przez Rafal_b33
                          Zamieszczone przez Yarek
                          Za każdy taki "merytoryczny" komentarz w tym wątku będzie ostrzeżenie.
                          stary wyluzuj !!!
                          Kolego, ja jestem luźny jak szpadel w gnoju. Pilnuję po prostu, żeby ludzie którzy próbują się dowiedzieć czegoś sensownego, nie musieli się przekopywać przez stos wypowiedzi rodem z forum onetu.
                          Jeśli ktoś ma ochotę rzucić kilkoma hasłami typu "dizle som do dupy", "życie jest za krótkie żeby kupować dizla" czy też "tdi endżins ar fo senior sitizens" to zapraszam do działu Off-Topic
                          . pzdr Jarek
                          aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

dankat, W tej chwili taki filtr mozna oddalic z auta na amen oraz wylaczyc go w sterowniku silnika. Jak komus po 200kkm nie bedzie zalezec na ekologii to sobie zrobi taki zabieg. Czy myslisz, ze katalizator po 200kkm w benzynie tez spelnia swoja role, zazwyczaj jest juz na smietnik.
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• Psycho Dad
                              Rider
                              • 2009
                              • 629

Najgorsze jest to że człowiek strasznie szybko do dobrego się przyzwyczaja ...
                              Czasami mieć warto jakiś zapas na poprawienie fabryki ...
                              Ja myślałem ze w życiu nie będę myślał o chipie ... ale już sie przyzwyczaiłem ...
                              co prawda nie muszę odpychać się spod świateł nogami ...
                              Ale warto brać to pod uwagę jeśli się lubi pierdnięcie
                              Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• misiekwaw
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 7715
                                • Ford

ja wiem, że to marne pocieszenie, ale to działa również przy większych mocach :zlosnik:
                                Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                http://www.disi-tune.pl
                                Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                Był WRX
                                Była Octa

Komentarz

• dankat
                                  Classic
                                  • 2010
                                  • 33

Dziś przejechałem się 1,4TSI. Pierwsze wrażenie, to cisza. Drugie, to chwilowe spalanie może przerazić. Autko zbiera się fajnie, ale czegoś mi brakowało. Dopiero po jeździe sobie uzmysłowiłem iż jechałem jak dieslem (no cóż lata przyzwyczajeń). Napisałem do SAP o podanie gdzie można się przejechać 2,0TDI i 1,8TSI. Generalnie jest z tym problem. W trzech salonach gdzie byłem do wyboru tylko 1,4TSI lud 1,9TDI.

Komentarz

• Flame
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 898

No bo oni zazwyczaj w salonach mają te wersje, które są najpopularniejsze.

Jak masz możliwość to wiadomo bierz 1.8 TSI :diabelski_usmiech
                                    ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• Jac_ek
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 1733

Zamieszczone przez Flame
                                      Jak masz możliwość to wiadomo bierz 1.8 TSI
                                      "mozliwość" to nie ma tu nic do rzeczy, bierz to co Ci potrzebne a nie to co większe ;-)
                                      - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Flame
                                        Elegance
                                        • 2010
                                        • 898

Jak nie ma skoro kolega rozpatruje te dwie opcje silnikowe...
                                        ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• Jac_ek
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 1733

Zamieszczone przez Flame
                                          Jak nie ma skoro kolega rozpatruje te dwie opcje silnikowe...
                                          chyba nie zrozumiałeś co napisałem więc jeszcze raz trochę na około napiszę
                                          - nie jest ważne jaką silnik ma moc pod warunkiem że ma taką jakiej potrzebuje właściciel :szeroki_usmiech - czyli 1.8 nie koniecznie (mimo możliwości finansowych kupującego) jest lepszym wyborem tym bardziej jeśli pytającemu zależy na kosztach spalanie ubezpieczenie itd...
                                          - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• dankat
                                            Classic
                                            • 2010
                                            • 33

Dostałem odpowiedź z SAP. 1,8TSI jest w Sopocie. Jeśli czas w przyszłym tygodniu pozwoli, będzie jazda, a później czas na ostateczną decyzje.

Komentarz

• Psycho Dad
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 629

Pamiętaj ... 2 opór 3 opór i zabierz kogoś żeby siedział obok i zrobił Ci zdjęcie

Komentarz

• rufus295
                                                Drive
                                                • 2009
                                                • 71

A może ja się wypowiem. Na razie tylko czytam forum, ale niestety póki co szkodnika nie mam. Za jakiś czas kuzyn będzie sprzedawał swoją octavkę 1.8tsi i wtedy już będzie moja . Ale żeby być pewnym czy się na nią napalać poszedłem sobie na jazdę próbną. Z salonu wyjechał nią sprzedawca i co? 1, 2 opór ,ja z boku i głupio było mi powiedzieć że trochę niedobrze mi się zrobiło :szeroki_usmiech . Nie jestem przyzwyczajony do takich osiągów bo na codzień moja fieścina 1.3/50KM niewiele mi może dać...Później ja pojeździłem i szczególnie co mi się spodobało, to nie odczuwałem żadnej turbo dziury tak jak w dieslach jakimi miałem ostatnio okazję jeździć. Szkoda tylko że ;moje'' autko jest sprzed liftingu, ale cóż, tutaj chodzi o silnik.
                                                ps. Co do 1.8tsi to w Łodzi mają tylko Superba, ale sprzedawca ma octavkę prywatnie i sam zaproponował jazdę swoją. Chwała mu za to

Komentarz

• szkoda
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 22543

Zamieszczone przez rufus295
                                                  głupio było mi powiedzieć że trochę niedobrze mi się zrobiło :szeroki_usmiech
                                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Psycho Dad
                                                    Rider
                                                    • 2009
                                                    • 629

Zamieszczone przez szkoda
                                                    Zamieszczone przez rufus295
                                                    głupio było mi powiedzieć że trochę niedobrze mi się zrobiło :szeroki_usmiech
                                                    Spoko ... ja czasami żonkę wiozę i w sumie jak każda żonka mówi żebym wolniej jechać ... ale w skodzie pojawiła się opcja "zaraz rzucę pawia" i nie ma rady trzeba zwolnić

Komentarz

Pracuję...