Zamieszczone przez Big
Polactwo jest niestety w większości narodem i....ów i napewno ktoś to kupi a potem będzie się bujał z "downsizingiem".
Ale to nie jest problem pierwszego właściciela, więc dajmy sobie z tym spokój.
Ja wiem że to juzzmartwienie 2 czy 3 własciciela ale chodzi mi o sam fakt trwałości tak wysilonego silnika.
.
Jest co prawda lepiej niż myślałem, ale zero przeciążeń
Superb za to mimo, że dużo cięższy... zasuwa
Jak załadowana octavka tak będzie jeździła to WYPAS! 1.4 jeździ podobnie do nowego Volvo v40 1,8 125KM którym miałem okazję trochę jeździć. Przyzwoicie, ale bez szaleństw.
Superb za to mimo, że dużo cięższy... zasuwa
Jak załadowana octavka tak będzie jeździła to WYPAS! 1.4 jeździ podobnie do nowego Volvo v40 1,8 125KM którym miałem okazję trochę jeździć. Przyzwoicie, ale bez szaleństw.

Ale tak... żona... dzieci w drodze... Musi być octavka, ale 1.8t na sportowym zawiasie i dobrym felunku :P
Przy nim 1.4t to rakieta.
Nie wiem jaka reguła to dyktuje czy ładowność czy co, ale... często w Kopenhadze widać wypasione cayenne turbo madafaka S na 22" felunku bling bling edition z czarnymi jak smoła tylnymi szybami i wielką tabliczką znamionową na przednich drzwiach
Ale tam maja CHORE podatki.
Ale lepiej miec dobra bazę
Ja jeździłem corsa 1.2 ze 75KM 110Nm. ze 14s 0-100. Wydawało mi się, że jeździ przyzwoicie. Jak kupiłem A4 1.9tdi to myślałem, że to najszybszy wóz na świecie
w serii miał 117KM 254Nm. no ale potem... wydawało mi się, że coś z nim nie tak. coś slabo jeżdzi
Shamowalem go jeszce raz i moc i moment bez zmian. Chipnąłem go na 144KM 315 Nm no i mimo, ze to ponad pol roku temu nadal fajnie mi sie zapiernicza
Sprint juz nie zachwyca ale elastycznosc na kazdym biegu niszczy 
1.8tsi to też nie jest rakieta, sprint duzo lepszy niz w moim audi (a4 ma ~9s 0-100) ale elastycznooscia nie przewyższa, jest to jednak juz bardzo dobra baza by po gwarancji zrobić 215KM. Ale i to z czasem bedzie za malo... :wink: 

Komentarz