myjnia automatyczna

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Big
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6389

Zamieszczone przez Jark7
    Big - więcej zrozumienia, plizzz.
    Nie no jasne. Tylko chyba nie ma tu raczej ludzi dla których auto to zwykły kawał blachy na 4 kołach którego los totalnie ich nie interseuje bo skoro tak co robiliby na tym forum? marnowali czas?
    Znam takich własnie ludzi, ale im nie w głowie fora internetowe o tematyce motoryzacyjnej.
    Czarny Elegance

Komentarz

• Marx
      Elegance
      • 2009
      • 865

wszystkie poprzednie auta mylem na automatach albo samemu wiadro + szczotka. Kolo wosku nawet nie staly. Lakier mial pelno "swirlsow" ale co z tego? Jak pojechalem lakier kolorowym T-Cut to auto zaczelo wygladac pieknie. Wiec nie ma co demonizowac - jak komus wygodniej, mozna korzystac z automatow.
      Ja teraz stosuje schemat: reczna bezdotykowa plukanie za 2zl (3zl z dywanikami),potem wyjezdzam, wyciagam z bagaznika 2 piątki wody z szamponem i wlewam do wiadra, myje auto rekawica futrzana (Carrefour/Tesco 7zl), nastepnie ponownie wjezdzam na bezdotyk i plucze za 1zl. Na koniec wycieram recznikami frotte
      Pracy jest wiecej, czasu zajmuje sporo, szczegolnie jak sa kolejki. Trzeba sie wczesniej przygotowac: zabrac wode, szampn, wiadro, rekawice, reczniki. Potem reczniki i rekawice trzeba uprac.
      Ale auto mam domyte jak chce (lacznie z progami i dywanikami), wosk sie nie zmywa, i place tylko 4zl... Lakier pewnie tez sie nie rysuje tak bardzo, ale na tym mi az tak nie zalezy, bo i tak normalnie tego nie widac.

Komentarz

• jama89
        L&K
        • 2008
        • 1214

Zamieszczone przez Marx
        Lakier pewnie tez sie nie rysuje tak bardzo, ale na tym mi az tak nie zalezy, bo i tak normalnie tego nie widac.
        teraz nie widac bo twoje auto ma rok. zobaczysz jak bedzie mialo 7 lat czy nie bedzie widac
        Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• Marx
          Elegance
          • 2009
          • 865

a czytales to co napisalem? w szczegolnosci pierwsze 2 zdania?

Komentarz

• jama89
            L&K
            • 2008
            • 1214

tak czytalem po t-cut wygladalo pieknie, tylko jak dlugo? tydzien? przeciez to tylko maskuje rysy do ok 2-3 myc. jakbys zrobil polerke to bym uwierzyl ze ryski znikly...
            Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

dobra, to wszystko to już właściwie do topiku dla detailerów.

a jak się komuś nie podoba, nie zależy mu na lakierze to nikt go do mycia auta w ogóle, nie zmusza, czy też dbania o nie w taki czy inny sposób.
              saport techniczny baj DGW
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm
              no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...