[O2] FL demontaż pedału gazu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maxpaynemm
    RS
    • 2008
    • 1764
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Korzystał ktoś z Was z zakupów w tych sklepach??

Speciálka na autodoplňky od roku 1999. Vše pro Vaše auto. Odborně poradíme a pomůžeme s výběrem. E-shop na autodoplňky Ostrava. Specializovaný obchod s kompletním sortimentem doplňků na auta. 20 let zkušeností.

Niektóre rzeczy mają całkiem fajne ale cenowo troszkę drogo
    Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Trusek
      Rider
      • 2009
      • 520
      • Octavia III (5E3)
      • DADA 1.5 TSI 150 KM

gieu, Napisz prosze ile wyniosła sama przesyłka z Czech do Polski i jak Ci to przyslal???
      Bo dogadalem sie w końcu z tym gościem. Cena stanela na 1610KC (okolo 260PLN) + ta przesyłka, ale jakos nie mozemy dogadac sie co do jej wysokosci.
      <<>> MACIEJ <<>>
      Moje Autko - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33986 - Zapraszam

Komentarz

• gieu
        Rider
        • 2009
        • 607
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Przesyłka - 200 lub 300 koron (nie pamiętam). Zwykła poczta - koperta bąbelkowa. Niecałe 3 dni i była u mnie.
        Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

W tym sklepie mozna rowniez dokonac zakupu

Spritmonitor.de

Komentarz

• Maru 123
            RS
            • 2008
            • 4660

Zamieszczone przez Maicroft
            W tym sklepie mozna rowniez dokonac zakupu

http://www.tuning-no1.cz/...nalni-rs-pedaly
            może jakieś grupowe zamówienie? :roll:
            1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Mnie tam tylko ta zasrana nakladka na pedal gazu jest potrzebna. Reszte mam juz od dawna :twisted:

Z tego linku na dzis wychodzi to 200PLN + przesylka
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Maru 123
                RS
                • 2008
                • 4660

Maicroft, czy numer częsci na podstopnicę jest prawidłowy? mi gość w ASO pow. ze nie mają takiego numeru :roll:
                1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Maru 123, W Skodzie pytales ??

To idz do VW, bo Skoda to wielu rzeczy nie ma. Przeciez ta podstopnica dalej chyba w RSie nie wystepuje w serii :lol:

Spritmonitor.de

Komentarz

• misiek^wro
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8321

Maicroft, a orientujesz sie, czy pedal gazu pomimo ze ma rozny numer pomiedzy manualem a automatem ma taka sama nakladke ?

Bo sie zastanawiam, czy nie lyknac po prostu kpl z manuala ... i nakladek na hebel i sprzeglo nie ozenic, a ten zostawic ...

I wszystkich zainteresowanych zakupem takiego zestawu za koszt mniejszy niz pedal gazu w serwisie w PL - czyli nie 350, nie 279 a 250 zl - zapraszam tutaj : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=506215#506215
                    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Trusek
                      Rider
                      • 2009
                      • 520
                      • Octavia III (5E3)
                      • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zakupilem nakladki ALU na ALLEGRO - http://www.allegro.pl/item983375935_...32_passat.html za 270,- bo e-mailowo ugadalem sie z _Jolcia i zgodzila sie pchnac to za 250,- + pobranie.

i podstopnice w ASO za - co ciekawe taniej niz na Allegro bo za 64,-

Zalacze fotki samego zawiasu pedalu gazu bo to jest chyba dla Was najbadziej interesujace. Nakladki i podstopnice wszyscy juz widzieli.
                      Załączone pliki
                      <<>> MACIEJ <<>>

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

I na tym czyms nie ma zadnego numeru :lol: Nie ma tam zadnego 1K0, 1T0 czy cos w ten desen ??

Kupiles to w jakims worku ktory stanowil zestaw, czy wszystko luzno, bo moze to w zestawie trzeba lyknac i on ma numer.

BTW Tak sobie mysle, ze to pewnie jeden z naszych kolegow sprzedaje co to mu sie tu juz kiedys kolo tylka zrobilo cieplo :roll:
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• misiek^wro
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8321

No to 'niezly numer', widac te nakladki pedalu gazu sa jumane, znaczy eee, wynoszone z fabryki osobno :diabelski_usmiech

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Nie mam pojecia skad sie one wziely.

Ale w katalogu czesci do Yeti wystepuje to jako osobna czesc i kosztuja takie nakladki w ASO tzn nakladka na hamulec i pedal gazu jakies ~220zl Pytanie czy to pasuje :twisted:

W Czechach do kupienia za mniej niz 200zl
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• Trusek
                              Rider
                              • 2009
                              • 520
                              • Octavia III (5E3)
                              • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                              I na tym czyms nie ma zadnego numeru :lol: Nie ma tam zadnego 1K0, 1T0 czy cos w ten desen ??

Kupiles to w jakims worku ktory stanowil zestaw, czy wszystko luzno, bo moze to w zestawie trzeba lyknac i on ma numer.

BTW Tak sobie mysle, ze to pewnie jeden z naszych kolegow sprzedaje co to mu sie tu juz kiedys kolo tylka zrobilo cieplo :roll:
                              Nie ma na tym zadnego numeru - smie twierdzic ze to jest jakas rzemieslnicza podrobka. Obstawiam ze taj jak za czasow Fiata 126p siedzial Kowalski i rzezbil podrobki fabrycznych czesci to i tak jest w tym przypadku tyle ze robi to jakis Pepik. Zrobie Wam pozniej fotke tylu orginalnego zawiasu pedalu gazu to zobaczycie roznice.
                              Jak pisalem do tej kobiety od ktorej to kupilem to zaklinala sie ze to orginal (moze i orginal z Czech ale na pewno nie ze Skody)
                              Nakladki to rzeczywiscie byly orginalne - numerow nie pamietam ale na bank orginal.

Tak wiec cala zabawa dotyczyla tego nieszczesnego zawiasu gazu. Dlatego sie zdecydowalem. Szkoda mi bylo 450,- na sam pedal.
                              <<>> MACIEJ <<>>

Komentarz

• misiek^wro
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8321

Moment moment.

Oryginalny pedal jest w Czechach skladany z wielu czesci. Przychodzi podkladka, plastiki, obudowa, czujniki, piny, wtyczka zenska itd ...

Wszystko to jest skladane w 1 czesc - bo Skoda widac chciala, aby pedal byl KOMPLETNY i figurowal pod jednym numerem w ETCE - tzn jak sie zepsuje 1 jego skladowa - to wymieniany jest caly. Pewnie dla bezpieczenstwa, bo jak sie wymieni w nim cos i nagle przestane dzialac - i to w sytuacji wyprzedzenia - moze byc kryzys.

Smiem twierdzic ze po prostu podkladki sa oryginalne, tylko dostaly nog w fabryce

Komentarz

• Trusek
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 520
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez misiek^wro
                                  Moment moment.

Oryginalny pedal jest w Czechach skladany z wielu czesci. Przychodzi podkladka, plastiki, obudowa, czujniki, piny, wtyczka zenska itd ...

Wszystko to jest skladane w 1 czesc - bo Skoda widac chciala, aby pedal byl KOMPLETNY i figurowal pod jednym numerem w ETCE - tzn jak sie zepsuje 1 jego skladowa - to wymieniany jest caly. Pewnie dla bezpieczenstwa, bo jak sie wymieni w nim cos i nagle przestane dzialac - i to w sytuacji wyprzedzenia - moze byc kryzys.

Smiem twierdzic ze po prostu podkladki sa oryginalne, tylko dostaly nog w fabryce
                                  Zdecydowanie nie sa - VAG numeruje nawet podkladecze.
                                  Numer na ORI zawiasie pedalu jest a na tym z ALU nie. To jak to ma sie do Twojej teorii? Mialem obie czesci w reku i wiem co mowie. OGI jest z trardego plastiku a ALU z innego o symbolu PP.

Ale nie ma sensu bic o to piany - przelozylem, dziala, wyglada ladnie i tyle.
                                  <<>> MACIEJ <<>>

Komentarz

• misiek^wro
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 8321

Trusek, to moja 3cia Octavia i troche czesci sie ponaprawialem.

Cos co bylo w ETCE zestawem i kupowalo sie to jako zestaw - a dalo sie to naprawic - nie zawsze mialo ponabijane numerki na kazdym komponencie, z ktorego dany "zestaw" sie skladal.

Nie bede sie klocil, bo nie mam 100% pewnosci, ale jak mnie cos podkusi to kupie oryginalny pedal do automatu i wtedy zweryfikuje na 101% swoja teorie

Komentarz

• Trusek
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 520
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez misiek^wro
                                      Trusek, to moja 3cia Octavia i troche czesci sie ponaprawialem.

Cos co bylo w ETCE zestawem i kupowalo sie to jako zestaw - a dalo sie to naprawic - nie zawsze mialo ponabijane numerki na kazdym komponencie, z ktorego dany "zestaw" sie skladal.

Nie bede sie klocil, bo nie mam 100% pewnosci, ale jak mnie cos podkusi to kupie oryginalny pedal do automatu i wtedy zweryfikuje na 101% swoja teorie
                                      Tak cisniesz jakbys byl dystrybutorem tych czesci na Polske i bym Ci pokrzyzowal plany. Nie bede tego ciagnal bo nie o tym jest watek ale gdyby choc lezalo obok orginalu to pasowaloby 1:1 i nie trzebaby bylo nic dopasowywac, podcinac, cudowac. LADNA PODROBA i tyle.

Powtorze jeszcze raz - dziala, ladnie wyglada, bylo tanie (z tym tanie to moze przesadzielm, ale zawsze nie 450,- za sam pedal).

Tu macie fotki orginalnego tylu pedalu o numerze zawiasu: 1K1 721 775.
                                      Załączone pliki
                                      <<>> MACIEJ <<>>

Komentarz

• misiek^wro
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8321

Trusek, nie bede z Toba polemizowal, bo widze gryziesz kotleta od drugiej strony, od ktorej ja zaczynam.

Nie krzyzujesz mi planow to raz. Dystrybutorem nie jestem to dwa. Po prostu mam juz troche rozeznania w gratach skody.

Trzecia sprawa - zamowilem oryginalny pedal gazu do RS - DSG. Kwestia czasu, wrzuce zdjecia i sie okaze.

Komentarz

• Trusek
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 520
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • DADA 1.5 TSI 150 KM

misiek^wro,

Spoko - moze masz racje. Bez strasu. Sam jestem ciekawy. No ja nie mam takiego doswiadczenia. Ale co tam - najwazniejsze zebysmy zdrowi byli - no nie :wink:
                                          Ale fajnie jakbys fotki ORI peladu wrzucil.

... a nie ciekawi Cie dlaczego wszyscy ktorzy sprzedaja te nakladki i w polsce i w czechach i przez allegro czy aukro czy sklepy internetowe maja DOKLADNIE TE SAME fotki i TYLKO DWIE? ... jak jedna wielka rodzina no nie !?

POZDRAWIAM
                                          <<>> MACIEJ <<>>

Komentarz

• misiek^wro
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 8321

Trusek, jak bede mial swoje nakladki, to bede mial swoje nakladki z ladnym napisem misiek

A jak przyjdzie pedal, bede mial oglad na sytuacje

Komentarz

• Mac_J
                                              Classic
                                              • 2009
                                              • 4

Dzisiaj wziąłem się za wymianę nakładek na pedały.
                                              Sprzęgło i hamulec zajęły 5 minut szarpania.
                                              Niestety - gaz to porażka. 20 minut zajęło mi wyjęcie pedału z zatrzasków w podłodze (pomimo instrukcji jak to zrobić w Jetcie/Golfie). W końcu się udało.
                                              Pół godziny kombinowałem, jak podmienić przednią część (tą z aluminiową nakładką) tak, żeby nie rozwalić potencjometru w części tylnej - bez powodzenia. :cry:

Jeżeli ktoś już to przerabiał - proszę o podpowiedź, jak rozłożyć pedał gazu.

Do ASO nie mam co się zwracać, bo dla nich to jest nierozbieralna część.

POZDRAWIAM
                                              MAC_J

Komentarz

• bohen
                                                L&K
                                                • 2009
                                                • 1260
                                                • Audi
                                                • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Ja też to przerabiałem ostatnio
                                                Po wyjęciu całego pedału należy rozdzielić tą ruchomą część (nakładkę) od reszty. Żeby to zrobić musisz dość mocno szarpnąć żeby blokada puściła. O potencjometr się nie martw, bo nie jest na stałe przyczepiony do samej nakładki. Jak już blokada puści to musisz wysunąć w bok nakładkę z podstawy (od spodu masz dodatkową blokadę, którą musisz wcisnąć) i już. Potem zostaje wszystko wykonać w odwrotnej kolejności dla nowej aluminiowej nakładki i masz nowy pedał RS
                                                Powodzenia.

Komentarz

• Mac_J
                                                  Classic
                                                  • 2009
                                                  • 4

Zamieszczone przez bohen
                                                  Ja też to przerabiałem ostatnio
                                                  Po wyjęciu całego pedału należy rozdzielić tą ruchomą część (nakładkę) od reszty. Żeby to zrobić musisz dość mocno szarpnąć żeby blokada puściła. O potencjometr się nie martw, bo nie jest na stałe przyczepiony do samej nakładki. Jak już blokada puści to musisz wysunąć w bok nakładkę z podstawy (od spodu masz dodatkową blokadę, którą musisz wcisnąć) i już. Potem zostaje wszystko wykonać w odwrotnej kolejności dla nowej aluminiowej nakładki i masz nowy pedał RS
                                                  Powodzenia.
                                                  Czyli chodzi po prostu, żeby szarpnąć jak na rysunku poniżej ?

Czy te blokady masz na myśli (1,2)

(original pic by Trusek)

Komentarz

• bohen
                                                    L&K
                                                    • 2009
                                                    • 1260
                                                    • Audi
                                                    • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Dokładnie. Chodzi o takie szarpnięcie jak na rys. 1
                                                    Na rys 2 masz pod 1 tą blokadę, która ma puścić przy szarpnięciu, a pod 2 tą służącą do wysunięcia nakładki z podstawy pedału.

A i chyba najwygodniej jednak będzie wykonać te szarpnięcie jak pedał jest jeszcze przykręcony do podłogi, bo później to ciężko jest to zrobić z rękach. Ja niestety męczyłem się już po wyjęciu całego pedału :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...