alacz hehe No problem 8)
Róznica miedzy sielnikiem AHF-ASV
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Tonny SZamieszczone przez zaku78moc ASV to 110 km i 235 Nm napewno więcej niż AHF
Na oko wprawiona osoba zaobserwuje lagodniejsza kultura pracy ale to tak dla oka wprawnego znawcy.
A czy Twoja "była" AHF to była seria ??Zaku (2004 Tour Combi - ASV)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zaku78Zamieszczone przez Tonny SZamieszczone przez zaku78moc ASV to 110 km i 235 Nm napewno więcej niż AHF
Na oko wprawiona osoba zaobserwuje lagodniejsza kultura pracy ale to tak dla oka wprawnego znawcy.
A czy Twoja "była" AHF to była seria ??
Po stosunku lajtowym wyszlo 139 Km i 345Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tonny SZamieszczone przez zaku78Zamieszczone przez Tonny SZamieszczone przez zaku78moc ASV to 110 km i 235 Nm napewno więcej niż AHF
właśnie uważam że ktos ja "bzyknal" :lol: bo seria nie ma tych parametrów k
zresztą ja tez sie pochwalilem za wczesnie i dałem plame ops:Zaku (2004 Tour Combi - ASV)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zaku78Zamieszczone przez Tonny SZamieszczone przez zaku78Zamieszczone przez Tonny SZamieszczone przez zaku78moc ASV to 110 km i 235 Nm napewno więcej niż AHF
właśnie uważam że ktos ja "bzyknal" :lol: bo seria nie ma tych parametrów k
zresztą ja tez sie pochwalilem za wczesnie i dałem plame ops:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tonny SCoz w tym dziwnego to nie PSA ani Reault by brakowalo :roll: kolega Purchawa dobrze podpowiada dla przykladu 99% ALH 90 KM ma po 100 i wiecej KM a 99,99% AHF, ASV ma ok 115 KM to norma w tych silnikach sa tez takie co maja ponad 120 KM."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Panowie a co to za różnica ile jaki ma? Dużo samochodów ma wiecej koni niż piszą . Masters robi 02 2.0 TDI 140 na hamowni pokazało koło 153 chyba . A czy czasem te silniki nie mają innego sprzęgła ?Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZiomalA czy czasem te silniki nie mają innego sprzęgła ?
Sprzegla rozmiarowo maja te same!"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaxJaka jest różnica między AGR i ALH i skąd mam wiedzieć jaki mam?
pzdrOII ambientna sztuka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jacqSprawdź w dowodzie rejestracyjnym lub książce pojazdu nr silnika w którym powinien być zawarty kod rodzaju silnika. Jeżeli odczytasz AGR to jest to AGR. Jeśli to będzie ALH to na pewno masz ALH. :wink: k
Nie wiem od czego to zależy, ale spotkałem się z czymś takim kilka razy.Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaxJaka jest różnica między AGR i ALH i skąd mam wiedzieć jaki mam?
Roznic jest sporo. Przede wszystkim turbina, wtryski i sprzeglo."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaxAle jest jakaś zauważalna różnica miedzy AGR i ALH? Bo moc i moment są takie same.
Czy ALH były montowane później, bo w czasie zakupu chyba nie wybierało sie wersji?
Teoretycznie ALH maja lepsze gifty w postaci KM i Nm. Zwykle trzymaja moc w granicach 100KM i ponad 230Nm. AGR maja fabrycznie w granicach 95KM i 220Nm.
ALH dzieki trubinie VNT lepiej trzyma moment. Za to w AGR turbina i sprzeglo jest bardziej trwale. A tak, jezeli chodzi o seryjna jazde roznic nie ma.
Roznice tak naprawde dopiero widac, jak chcemy cos podlubac z silnikiem."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecTo ja jeszcze w ktorym silniku lepiej wykres sie prezentuje ? ,nie chodzi mi o wiekosci mocy ,ale ktory ladniej moc rozwija. (chyba ze w tym nie ma roznicy)
Lub jeszcze inaczej czym roznia sie softy ?
Z mojego doswiadcznia, to AHFy seryjnie lepiej sie dlubia.
Co do roznic w rozwijaniu mocy i momentu jakos sie w to nie zaglebialem. Pewnie sa nieodczuwalne."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Komentarz