Pakiet na bezdroża O II FL Combi(fabrycznie montowany)??
Zamieszczone przez mariuss
2.0 TDI nie zachwycił mnie ani dynamiką, ani ekonomią .
To jest chyba prawidłowa reakcja po przesiadce z 1.8 TSI. Zmień sobie w autoryzowanym serwisie Seata program sterowania silnikiem na "sportowy" i myślę, że będziesz zadowolony.
a co kolega powie na temat ciszy we wnętrzu pojazdu? czyż ona nie jest zachwycająca?
Pakiet na bezdroża O II FL Combi(fabrycznie montowany)??
1)Witam mogl by mi ktos przybliżyc temat?? Koszt takiego pakietu przy zamówieniu auta to 1000zł, płyta i podwyższenie, ma ktos może taki pakiet??
Lub wie DOKŁADNIE w jaki sposob fabryka podnosi te niespłna 2 cm auto i czy to tylko przod czy tez tył.
PS: przeczytałem w Opcji Szukaj wszystkie tematy, i nic konkretnego nie znalazłem, róznie pisza, a chodzi mi o fabryczny montaż za 1 tyś/zł.
2)Czy auto przy normalnej jezdzie nie bedzie bardziej miekkie? I czy waga kierowcy przy podwyżeszeniu auta może miec wpływ na prowadzenie ? (glupie pytanie )
Dzieki
Jak był by ktoś tak miły prosił btm, o wklejenie FOTEK O II FL z fabrycznie zamontowanym pakietem. Pozdrawiam.
Rekin Chlebojad, Masz po prostu zamontowana metalowa plyte ochrona zamiast plastiku i auto ma wiekszy przeswit o 20 mm Przeswit zwiekszany jest za pomoca tulejek.
Mam taki pakiet u siebie. PRzy 15" calowych kołach wygląda śmiesznie - bo są spore dziury miedzy kołem a rantem nadkola. U mnie jest i przód i tył podniesiony, z tyłu nie wiem jak. Ale się dowiem bo mam odboje do wymiany.
Uważam że komfort jazdy nie cierpi w ogóle. Auto jest sztywne. Porównywałem z drugą octavią kombi i jest to samo no może bardziej miękko. Natomiast w zakrętach jest spoko mimo że teraz mam tylko 15" i 195/65. Przy 80kmh nie wyrzuca. Ja ważę 95kg. Oba porównywane auta sprawowały się tak samo.
Myślę że mogę polecić !
Ok dzieki wielkie Ja waże 110 kilosów.
pytam bo chodzilo mi, czy podniesione auto, jak sie wsiadzie (tylko kierowca) nie bedzie sie zle prowadziło przy tym pakiecie.
Zamówione i tak już jest w Środe bym miał ostatni dzwonek by coś zmienić, płyta bardzo przydatna, tylko martwi mnie to tulejkowanie amorkow, czy to nie oslabi (wytrzymałości łożyska amortyzatora, bo z tego co widziałem ma bezposredni styk z nim)
Odboje już ci poleciały?? A jaki masz przebieg? Rozumiem że Kombi.
Koła bede miał 16' Alu (standart), ale optycznie chyba az tak wielkiej róznicy nie widac w podniesionym fabrycznie a nie podniesionym, czy widać?
Podnosi sie przod i tyl przez zmiane amortyzatorow oraz sprezyn, oraz dolozona jest stalowa plyta pod silnikiem, ktora jesli ktos chcialby kupic w ASO to z montazem tez wyjdzie okolo 1000zl.
Zadnych tulejek tam nie ma, tulejki wkladalo sie w OI :idea:
Co do twardosci auta z pakietem i bez, to wrecz powiedzialbym ze to z pakietem jest ciut twadsze. 115kkm na tym zrobilem i daje rade, po autostradach mozna jezdzic nawet dosc szybko i nie wylatuje z drogi. Tylko ja mam kolo 16" A co do roznicy to widac roznice, bo sasiad ma OII zwykla i jak stoja dwie obok siebie to jakas roznica optyczna wystepuje.
Maicroft, ok dzieki mam nadzieje że sie nie mylisz Fajna treściwa odpowiedz.
Czytałem, na tym forum gdzies w Archiwum, był podany link do strony gdzie można takie tylejki kupic.
I z tad moja "niepewnośc", Jak bys mial chwile wrzucil bys może, pare fotek twojego bolida, do tego tematu, jak da rade chodz troszke od spodu tez z jedno jak ta płyta na silniku wyglada fabrycznie założona.
Dzieki wielkie.
U mnie jest zdecydowanie bardziej miekko niz w zwyklej O2 bez pakietu, a stoi o 40 mm wyzej. Maicroft, orientujesz sie czy u mnie sa jeszcze inne amory i sprezyny niz tez z pakietem :?: Rekin Chlebojad, kliknij u mnie w stopke tam sa zdjecia podwozia.
Re: Pakiet na bezdroża O II FL Combi(fabrycznie montowany)??
Zamieszczone przez Rekin Chlebojad
1)Witam mogl by mi ktos przybliżyc temat?? Koszt takiego pakietu przy zamówieniu auta to 1000zł, płyta i podwyższenie, ma ktos może taki pakiet??
Lub wie DOKŁADNIE w jaki sposob fabryka podnosi te niespłna 2 cm auto i czy to tylko przod czy tez tył.
PS: przeczytałem w Opcji Szukaj wszystkie tematy, i nic konkretnego nie znalazłem, róznie pisza, a chodzi mi o fabryczny montaż za 1 tyś/zł.
2)Czy auto przy normalnej jezdzie nie bedzie bardziej miekkie? I czy waga kierowcy przy podwyżeszeniu auta może miec wpływ na prowadzenie ? (glupie pytanie )
Dzieki
Jak był by ktoś tak miły prosił btm, o wklejenie FOTEK O II FL z fabrycznie zamontowanym pakietem. Pozdrawiam.
Spory konkretny kawał blachy pod silnikiem, inne amortyzatory, inne sprężyny. Auto 2 cm wyższe i to widać jak staniesz koło takiej O2 bez pakietu.
Na co dzień różnic specjalnych nie odczuwasz w trakcie jazdy. Przy sporych prędkościach (bliskich v-max) benzyna 1.4 traci trochę na stabilności. W ciężkim dieslu pewnie będzie lepiej.
Ale ja uważam że i tak jest to super wynalazek. Zaśnieżony parking czy polna dróżka - jestem spokojniejszy o to co pod spodem się dzieje.
Quest, bo taka cena jest sama płyta koło 1 tyś zł, ale przy zamawianiu auta jest to jako opcja razem z podwyżeszeniem o łacznej kwocie 1 tyś zl
I dziś przy okazji jeszcze zobaczyłem fabrycznie inne spreżyny sa do zwykłej octavi jak chcesz miec podwyższona, rozmawiamy tu o O2 i pakiecie na bezdroża przy zamówieniu auta.
Ja mam to fabrycznie i te 220 auto jedzie i jak sie domyslam obojetne czy ma pakiet czy nie to i tak przy tej predkosci nie prowadzi sie jakos zbyt rewelacyjnie :diabelski_usmiech
Komentarz