Pakiet na bezdroża O II FL Combi(fabrycznie montowany)??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomekbiala
    Classic
    • 2011
    • 27

Zamieszczone przez mariuss
    2.0 TDI nie zachwycił mnie ani dynamiką, ani ekonomią .
    To jest chyba prawidłowa reakcja po przesiadce z 1.8 TSI. Zmień sobie w autoryzowanym serwisie Seata program sterowania silnikiem na "sportowy" i myślę, że będziesz zadowolony.

a co kolega powie na temat ciszy we wnętrzu pojazdu? czyż ona nie jest zachwycająca?
  • Rekin Chlebojad
    Rider
    • 2010
    • 474

1)Witam mogl by mi ktos przybliżyc temat?? Koszt takiego pakietu przy zamówieniu auta to 1000zł, płyta i podwyższenie, ma ktos może taki pakiet??
    Lub wie DOKŁADNIE w jaki sposob fabryka podnosi te niespłna 2 cm auto i czy to tylko przod czy tez tył.

PS: przeczytałem w Opcji Szukaj wszystkie tematy, i nic konkretnego nie znalazłem, róznie pisza, a chodzi mi o fabryczny montaż za 1 tyś/zł.

2)Czy auto przy normalnej jezdzie nie bedzie bardziej miekkie? I czy waga kierowcy przy podwyżeszeniu auta może miec wpływ na prowadzenie ? (glupie pytanie )

Dzieki

Jak był by ktoś tak miły prosił btm, o wklejenie FOTEK O II FL z fabrycznie zamontowanym pakietem. Pozdrawiam.
    [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• baca10
      RS
      • 2009
      • 6225

Rekin Chlebojad, Masz po prostu zamontowana metalowa plyte ochrona zamiast plastiku i auto ma wiekszy przeswit o 20 mm Przeswit zwiekszany jest za pomoca tulejek.

Komentarz

• Rekin Chlebojad
        Rider
        • 2010
        • 474

Metalowa to wiem Prześwit też wiem, ale jak z tyłu zaloża tuleje na amorki (jak tam nie ma kielichow)?? Jak to jest rozwiazywane.

Oczywiście moje pytania w 1 poście sa aktualne.
        [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• kmicio
          Ambiente
          • 2008
          • 233

Mam taki pakiet u siebie. PRzy 15" calowych kołach wygląda śmiesznie - bo są spore dziury miedzy kołem a rantem nadkola. U mnie jest i przód i tył podniesiony, z tyłu nie wiem jak. Ale się dowiem bo mam odboje do wymiany.

Uważam że komfort jazdy nie cierpi w ogóle. Auto jest sztywne. Porównywałem z drugą octavią kombi i jest to samo no może bardziej miękko. Natomiast w zakrętach jest spoko mimo że teraz mam tylko 15" i 195/65. Przy 80kmh nie wyrzuca. Ja ważę 95kg. Oba porównywane auta sprawowały się tak samo.
          Myślę że mogę polecić !
          *1B1B*1.8T*4x4
          *1B1B*1.9T*DSG

Komentarz

• Rekin Chlebojad
            Rider
            • 2010
            • 474

Ok dzieki wielkie Ja waże 110 kilosów.
            pytam bo chodzilo mi, czy podniesione auto, jak sie wsiadzie (tylko kierowca) nie bedzie sie zle prowadziło przy tym pakiecie.
            Zamówione i tak już jest w Środe bym miał ostatni dzwonek by coś zmienić, płyta bardzo przydatna, tylko martwi mnie to tulejkowanie amorkow, czy to nie oslabi (wytrzymałości łożyska amortyzatora, bo z tego co widziałem ma bezposredni styk z nim)

Odboje już ci poleciały?? A jaki masz przebieg? Rozumiem że Kombi.
            Koła bede miał 16' Alu (standart), ale optycznie chyba az tak wielkiej róznicy nie widac w podniesionym fabrycznie a nie podniesionym, czy widać?

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Podnosi sie przod i tyl przez zmiane amortyzatorow oraz sprezyn, oraz dolozona jest stalowa plyta pod silnikiem, ktora jesli ktos chcialby kupic w ASO to z montazem tez wyjdzie okolo 1000zl.

Zadnych tulejek tam nie ma, tulejki wkladalo sie w OI :idea:

Co do twardosci auta z pakietem i bez, to wrecz powiedzialbym ze to z pakietem jest ciut twadsze. 115kkm na tym zrobilem i daje rade, po autostradach mozna jezdzic nawet dosc szybko i nie wylatuje z drogi. Tylko ja mam kolo 16" A co do roznicy to widac roznice, bo sasiad ma OII zwykla i jak stoja dwie obok siebie to jakas roznica optyczna wystepuje.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                Rider
                • 2010
                • 474

Maicroft, ok dzieki mam nadzieje że sie nie mylisz Fajna treściwa odpowiedz.

Czytałem, na tym forum gdzies w Archiwum, był podany link do strony gdzie można takie tylejki kupic.
                I z tad moja "niepewnośc", Jak bys mial chwile wrzucil bys może, pare fotek twojego bolida, do tego tematu, jak da rade chodz troszke od spodu tez z jedno jak ta płyta na silniku wyglada fabrycznie założona.
                Dzieki wielkie.

Komentarz

• marbab
                  RS
                  • 2009
                  • 4713
                  • Fiat
                  • BMM 2.0 TDI 140 KM

U mnie jest zdecydowanie bardziej miekko niz w zwyklej O2 bez pakietu, a stoi o 40 mm wyzej.
                  Maicroft, orientujesz sie czy u mnie sa jeszcze inne amory i sprezyny niz tez z pakietem :?:
                  Rekin Chlebojad, kliknij u mnie w stopke tam sa zdjecia podwozia.
                  Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                  Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Nie wiem jak jest ze Scoutem :diabelski_usmiech
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• grzes74
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 176
                      • Rapid (NH3)

Re: Pakiet na bezdroża O II FL Combi(fabrycznie montowany)??

Zamieszczone przez Rekin Chlebojad
                      1)Witam mogl by mi ktos przybliżyc temat?? Koszt takiego pakietu przy zamówieniu auta to 1000zł, płyta i podwyższenie, ma ktos może taki pakiet??
                      Lub wie DOKŁADNIE w jaki sposob fabryka podnosi te niespłna 2 cm auto i czy to tylko przod czy tez tył.

PS: przeczytałem w Opcji Szukaj wszystkie tematy, i nic konkretnego nie znalazłem, róznie pisza, a chodzi mi o fabryczny montaż za 1 tyś/zł.

2)Czy auto przy normalnej jezdzie nie bedzie bardziej miekkie? I czy waga kierowcy przy podwyżeszeniu auta może miec wpływ na prowadzenie ? (glupie pytanie )

Dzieki

Jak był by ktoś tak miły prosił btm, o wklejenie FOTEK O II FL z fabrycznie zamontowanym pakietem. Pozdrawiam.

Spory konkretny kawał blachy pod silnikiem, inne amortyzatory, inne sprężyny. Auto 2 cm wyższe i to widać jak staniesz koło takiej O2 bez pakietu.

Na co dzień różnic specjalnych nie odczuwasz w trakcie jazdy. Przy sporych prędkościach (bliskich v-max) benzyna 1.4 traci trochę na stabilności. W ciężkim dieslu pewnie będzie lepiej.

Ale ja uważam że i tak jest to super wynalazek. Zaśnieżony parking czy polna dróżka - jestem spokojniejszy o to co pod spodem się dzieje.
                      pozdrawiam
                      Grzes
                      polecam :

www.octavia-forum.de
                      www.skodacommunity.de
                      www.briskoda.net........

Komentarz

• Quest
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 232

Maicroft, rozumiem że u siebie masz już te sprężyny i amory zmienione...
                        Czy możesz podać numery katalogowe z ETKI?

Rekin Chlebojad, ja się pytałem w ASO w 3city to mi oferowali samą płytę za niecałe 1k zł...
                        Człowiek wiedzy żyje działając, a nie myśląc o działaniu, ani też myśląc, co pomyśli, kiedy skończy działać.

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                          Rider
                          • 2010
                          • 474

Quest, bo taka cena jest sama płyta koło 1 tyś zł, ale przy zamawianiu auta jest to jako opcja razem z podwyżeszeniem o łacznej kwocie 1 tyś zl
                          I dziś przy okazji jeszcze zobaczyłem fabrycznie inne spreżyny sa do zwykłej octavi jak chcesz miec podwyższona, rozmawiamy tu o O2 i pakiecie na bezdroża przy zamówieniu auta.

Komentarz

• Quest
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 232

Rekin Chlebojad, możesz się dowiedzieć jakie numerki mają te amory i sprężynki?
                            Człowiek wiedzy żyje działając, a nie myśląc o działaniu, ani też myśląc, co pomyśli, kiedy skończy działać.

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

Ja mam to fabrycznie i te 220 auto jedzie i jak sie domyslam obojetne czy ma pakiet czy nie to i tak przy tej predkosci nie prowadzi sie jakos zbyt rewelacyjnie :diabelski_usmiech
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• bzik13
                                Rider
                                • 2009
                                • 514

Do tego dochodzi ciut większe zużycie paliwa.
                                Mój liftback scout

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Chyba w trasie, bo po miescie ten wiekszy opor aerodynamiczny ma znaczenie pomijalne. Chyba wiecej zyskamy sprawdzajac cisnienie w oponach.
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• bzik13
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 514

Zamieszczone przez Maicroft
                                    Chyba w trasie, bo po miescie ten wiekszy opor aerodynamiczny ma znaczenie pomijalne. Chyba wiecej zyskamy sprawdzajac cisnienie w oponach.
                                    Tak, temat dotyczy długich prostych i większych prędkości, zresztą już chyba kiedyś przerabialiśmy to w innym wątku
                                    Mój liftback scout

Komentarz

• Quest
                                      Ambiente
                                      • 2009
                                      • 232

Maicroft, mam prośbę...
                                      Czy możesz sprawdzić u siebie w ASO po VINie jakie numery elementów?
                                      U mnie chłopaki jakieś nie ogarnięte...

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Dostaniesz wieczorem PW, tylko sie przypomnij Bo moje chlopaki z ASO (dzial czesci) wqrwiaja mnie od ubieglego czwartku
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• Quest
                                          Ambiente
                                          • 2009
                                          • 232

ok... dzięki...

Komentarz

Pracuję...