Corner

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jas18
    Classic
    • 2010
    • 19

Corner

firmek, Ale tu dilerzy mowia ze WCHODZI do sprzedazy OII przed FL jako Octavia Tour, to juz nie sa spekulacje
  • _Jakub
    Ambiente
    • 2009
    • 114

Corner

Mam funkcję Corner i takie pytanie: czy można ją wyłączyć ? Rozumiem, że jak jadę gdzieś w trasie przez nieoświetlone miejsca to się przydaje, ale jeżdżąc po mieście mam wrażenie że na skrzyżowaniach niepotrzebnie oślepiam innych kierowców. Nie mogę tego znaleźć w komputerze pokładowym.

PS. Inna sprawa, że już dwuktrtotnie zatrzymała mnie niedouczona policja twierdząc, że włączyłem przeciwmgielne :-)
    Pozdrawiam

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zmień kodowanie:

Nie włączają się także w czasie jazdy na dziennych.
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• _Jakub
        Ambiente
        • 2009
        • 114

Hm, czyli widzę, że poprostu w komputerze nie można wyłączyć, kicha.
        Pozdrawiam

Komentarz

• AdamB
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 8030
          • Octavia IV (NX3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez _Jakub
          ale jeżdżąc po mieście mam wrażenie że na skrzyżowaniach niepotrzebnie oślepiam innych kierowców.
          Co jak co, ale oślepiać halogenami w OII innych kierowców? Przecież one świecą blisko i szeroko, więc co do oślepiania to tylko masz takie wrażenie.

PS. Inna sprawa, że już dwuktrtotnie zatrzymała mnie niedouczona policja twierdząc, że włączyłem przeciwmgielne :-)
          A przypadkiem nie chodzi w zatrzymaniu o światła do jazdy dziennej? One są w jednej obudowie z halogenami (masz po 2 szt. żarówek na halogen) i przez to policja może się mylić.
          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• _Jakub
            Ambiente
            • 2009
            • 114

Zamieszczone przez AdamB
            ale jeżdżąc po mieście mam wrażenie że na skrzyżowaniach niepotrzebnie oślepiam innych kierowców.
            Co jak co, ale oślepiać halogenami w OII innych kierowców? Przecież one świecą blisko i szeroko, więc co do oślepiania to tylko masz takie wrażenie.

A przypadkiem nie chodzi w zatrzymaniu o światła do jazdy dziennej? One są w jednej obudowie z halogenami (masz po 2 szt. żarówek na halogen) i przez to policja może się mylić.
            Chodziło o corner'y bo to było w nocy.
            Pozdrawiam

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Masz Maxi-Dota, po lifcie chyba z niego mozna wylaczyc cornery
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

PS. Inna sprawa, że już dwuktrtotnie zatrzymała mnie niedouczona policja twierdząc, że włączyłem przeciwmgielne
                To powiedz im żeby najpierw w swoich słuzbowych Fiatach Bravo powyłączali doświetlanie zakrętów, a później dopiero czepiali się innych
                Czarny Elegance

Komentarz

• genesis
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 232

Świadomość policjantów nt nowinek też się zwiększa. Nie wyłączałbym mimo wszystko tego bajeru, bo jest to moim zdaniem jeden z najlepszych wynalazków jakie można sobie dokupić w opcji do autka.
                  DADRL wyłącz światła - włącz myślenie

Komentarz

• Jarek_wawa
                    Rider
                    • 2009
                    • 283

AdamB, przy mokrym asfalcie halogen świecący nisko oślepia, poprzez odbijanie światła.
                    Nie zdarzyło Ci się spotkać "pacjenta" na przeciwmgielnych w deszczu ?

Komentarz

• _Jakub
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 114

Zamieszczone przez Maicroft

No właśnie nie mogę.
                      Pozdrawiam

Komentarz

• AdamB
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 8030
                        • Octavia IV (NX3)
                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Jarek_wawa
                        Mnie osobiście osoby jeżdżące na halogenach nie przeszkadzają i nie oślepiają specjalnie. Przeszkadzają i oślepiają za to HID-y w zwykłych lampach refleksyjnych.

Choć tak naprawdę nie rozumie ludzi którzy włączają halogeny wraz z światłami mijania w dzień, czy nawet w nocy w deszcz. One przecież i tak nic nie dają. :roll:

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                          Rider
                          • 2010
                          • 474

Jak widze typa co jedzie wieczorem na halogenach i swiatłach drogowych,albo na PSEUDO Ksenonach (niebieskich dajacych po oczach) daje długimi oporu, jak miałem w zeszłym roku dzwona , byłem na "tlumaczeniu' na Waliców w Warszawie, rozmawiałem z srż. o Pseudo Ksenonach dokładanych przez użytkownikow Aut(oczywiście nie dotyczył mnie tylko przy okazji), tylko Xenony FABRYCZNIE montowane sa oficjalnie dopuszczone do ruchu, nawet jeśli ktos kupi cały zestaw gdzieś na giełdzie czy w necie, i chodz by były z homologacja, wg Polskiego Prawa takie auto przy "Spowodowaniu" wypadku ma przechlapane (oczywiście jeśli powodem stluczki byly swiatła--> tak może to ująć poszkodowany).
                          Bo procz homologacji do obrotu ksenonami na terenie RP, sam samochod musi jeszcze posiadać homologacje na ich posiadanie, a to niewielki koszt koło 200-300zł, a jeszcze sie nie spotkalem aby ktos cos takiego robił niestety.
                          [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Rekin Chlebojad, Ale mozesz kupic xenony fabrycznie montowane w aucie, bo nawet ASO oferuje cos takiego jak dolozenie xenonow i NIKT do tego nie ma prawa sie czepiac, bo to fabryczne wyposazenie samochodu.

To tak jakbys opone kupil inna niz dala fabryka zamiast 15" dac 16" pomimo ze jest to wyrob homogowany do tego auta.
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                              Rider
                              • 2010
                              • 474

Maicroft, "... tylko Xenony FABRYCZNIE montowane sa oficjalnie dopuszczone do ruchu..."
                              Zobacz co napisałem Masz 100% racji i jak tak wczesniej napisałem
                              [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Mozna to zrozumiec dwuznacznie. Fabrycznie to moze oznaczac wsadzone w fabryce do auta produkowane, a nie dolozone, jako akcesoria homologowane do danego auta dokladane po kupnie auta

Ale wszystko juz jasne
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• AdamB
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 8030
                                  • Octavia IV (NX3)
                                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Homologowane, niehomologowane, zwykłe czy ksenony problem chyba tkwi w pilnowaniu kontroli ustawień świateł i obniżanie ich pokrętłem jak auto jest obciążone. Wiele ludzi o tym zapomina.

Komentarz

• radik79
                                    Ambiente
                                    • 2008
                                    • 222
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Maicroft

No właśnie nie mogę.
                                    I słusznie bo w MAXI-Docie można tylko włączyć/wyłączyć doświetlanie przez xenony.

Pozdrawiam,
                                    Radek
                                    ... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...

Komentarz

• Flame
                                      Elegance
                                      • 2010
                                      • 898

Zamieszczone przez Jarek_wawa
                                      AdamB, przy mokrym asfalcie halogen świecący nisko oślepia, poprzez odbijanie światła.
                                      Jak to Cie oślepia to jak Ty jeździsz po mieście, gdzie pełno świecących reklam, telebimów itp. ??? :shock:
                                      ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• Jarek_wawa
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 283

Flame, po mieście jeżdżę normalnie.
                                        Nie wiem jak w Katowicach (dawno nie byłem) ale w Warszawie nikt nie wiesza reklam, telebimów 20 cm nad drogą.
                                        Ponadto reklamy nie jeżdżą za mną, ani z przeciwka, jeśli już to stoją na poboczach itd.

Komentarz

• fido
                                          Classic
                                          • 2008
                                          • 1

Wiatam,
                                          mam octavie kombi 2 FL 2009
                                          udało sie właczyć cornety przez zmiane kodu

wersja sterownika 1K0937087

orginalny kod 40180AB8900508C040080080110081E4050100AE624D81605C0440000000
                                          po modyfikacji
                                          40180AB8900508C040080080110001E4050000AE624D81605C0440000000

mam Max-dot ale nie mam mozliwosci za jego pomaca wylaczyc tej funkcji

Komentarz

Pracuję...