Taka oto Octavka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • autorus
    Rider
    • 2004
    • 508

za ile poszla?
    http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
    Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
    Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• Qulek
      RS
      • 2005
      • 1630
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

AAA sorka sie pomerdała sytuacja.. My mamy taki sam podlokietnik.. a octe to mamy kupioną w salonie w maju zeszłego roku .. :szeroki_usmiech mały zonk wyszedł.. :szeroki_usmiech faktycznie troche lewo wyszlo.. :diabelski_usmiech
      BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Dla tych co chca kupic, bo kilka osob w tym temacie szuka auta.
        Ogłoszenia o tematyce: w kategorii Tuning - Kupuj i sprzedawaj rzeczy używane i nowe w kategorii Tuning na Sprzedajemy.pl

Cena jest z kosmosu mimo przebiegu, a gosc to chyba nie wie co ma w aucie. Do 110KM NIE BYLO ESP, a do pelnej opcji to mu duzo brakuje. Generalnie podbudowal mnie, chyba dam ogloszenie na 49tys bo troche wiecej tam mam rzeczy :lol: Te 4 boczne poduchy, to tez fajny tekst :twisted:
        Spritmonitor.de

Komentarz

Zamieszczone przez chester121
          no to zobaczcie na ta okazje
          skoda octavia
          wydaje mi sie ze jest to wersja L&K
          felgi i tapicerka skorzana
          i tylko, jedyne 20 kzl ciekawe ile oplaty celnicze ale napewno duzo nie bedzie
          a jakie autko :diabelski_usmiech
          to jest walek i tyle hahaha pewnie by chcial zaliczke a sporo juz takich ogloszen widnieje

oplaty powiedzmy 2tys + 1 przywiezienie= jak z bajki szkoda ze to wlasnie tylko bajka

[ Dodano: Czw 09 Lut, 06 00:30 ]
          Zamieszczone przez arci9
          Zamieszczone przez chester121
          no to zobaczcie na ta okazje
          wydaje mi sie ze jest to wersja L&K
          Felgi faktycznie podpowiadają , że L&K ale równie dobrze może to być poprostu beżowa tapicerka, bo takie istnieją przecież.

IMO cena jakaś taka niska, ile opłat dojdzie?
          to jest napewno L&K

Komentarz

• skodan
            Classic
            • 2006
            • 14

W związku z faktem, że sprzątnieto mi sprzed nosa tytułową Octavię, znalazłem kolejną :szeroki_usmiech http://www.alicja.koti.pl/skoda/
            Jedno mnie tylko martwi, ten inny kolor kierownicy w miejscu gdzie jest poducha, czyzby poducha była wymieniana, czy może to normalny objaw w Octavkach?
            Bardzo proszę o jakąś odpowiedź na temat k
            skodan

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Na oko to jest skorzana kierownica i wtedy kolor bedzie inny :twisted:
              Pozatym komputer jak poszly kiedys poduszki zostawia o tym dane, nie wiem tylko jak sa juz nowe aktywowane :?:
              Spritmonitor.de

Komentarz

cos z ta kiera jest nie tak znaczy sie z tymi kolorami

Komentarz

• maciek
                  Ambiente
                  • 2005
                  • 172

A według mnie jest oki, plastik z kierownicy jest troszke inny niż ten na osłonie poduszki, podczas fotografowania z fleszem, w zależności od kąta padania czasem wychodzi taki efekt. :|
                  U mnie jak robiłem foto też wyszło że osłona ma inny kolor, choć w realu tego nie widać, a poducha i kierownica jest na 100% oryginalna.
                  ps. Całkiem ładne autko, wegług mnie warte obejrzenia. Fakt, że przebieg spory, ale jak jeździł nią ktoś rozsądny to jeszcze drugie tyle przed nią.
                  Pozdro!
                  OCTAVIA '01

Komentarz

• Nexus6
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 4847
                    • Volkswagen

koniecznie obejrzyj fotele pod pokrowcami - z nich może wyjść, że ma nalatane "trochę" więcej niż licznik pokazuje :evil:
                    With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

dopiero teraz pokumalem ze to nie jest kiera ze skory ops:

Komentarz

• autorus
                        Rider
                        • 2004
                        • 508

Daj spokój zerknij na nią:

otomoto.pl to internetowa giełda samochodowa. W otoMoto kupisz i sprzedasz samochody osobowe, dostawcze, ciężarowe i motocykle, ale także maszyny o różnym przeznaczeniu, np. budowlane i rolnicze.

Autorus

Ps. Jakoś tak nie mam zaufania do takich firm.

Komentarz

• Qulek
                          RS
                          • 2005
                          • 1630
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Cena trzeba powiedziec ze dobra jak na O2.. szkoda ze nie TDI ..

Ps. Jakoś tak nie mam zaufania do takich firm.
                          No własnie... tu pojawiają sie wątpliwości..
                          BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratoRS
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Jak dla mnie kolejny przekret. Jakis czas temu na pewnym forum pojawilo sie pytanie o takie ladne poobijane BMW z cena x i przebiegiem y. Ostatnio pojawilo sie to samo BMW tylko z zakrytymi numerami w cenie x+troche i przebiegiem ktory nagle urusl o wiecej niz droga nawet z Francji do Polski :idea:
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• MiKruS
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 7976

Nie bede z siebie robil znawcy, ale moim zdaniem to ostatnie ogloszenie to bezczelny przekret.

Zgosilem to ogloszenie do otomoto, zeby mu sie przyjzeli.
                              TDI 205PS

Komentarz

• Thundi
                                L&K
                                • 2005
                                • 1157

Proponował bym zwrucić uwage na:
                                Zamieszczone przez otoMoto
                                Wszystkie auta z naszej oferty pochodzą z przetargów windykacyjnych i zastawów bankowych z krajów UE.
                                pewnie stąd tak niska cena. Aczkolwiek ja bym tego nie brał.
                                O ortografie dba FF.
                                Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                                http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                                Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• MiKruS
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 7976

Zamieszczone przez Thundi
                                  Proponował bym zwrucić uwage na:
                                  Zamieszczone przez otoMoto
                                  Wszystkie auta z naszej oferty pochodzą z przetargów windykacyjnych i zastawów bankowych z krajów UE.
                                  pewnie stąd tak niska cena. Aczkolwiek ja bym tego nie brał.
                                  Stara sciema.
                                  To niech sprowadza auto i je sprzedadza po cenie rynkowej - beda minimum 30.000 PLN do przodu.
                                  Caly myk polega na tej zaliczce, ktora kolesie skasuja i sie zwiną. Firma pewnie jest na jakiegos bezdomnego, ktory dostal na flaszke czy cos w tym stylu.
                                  TDI 205PS

Komentarz

• autorus
                                    Rider
                                    • 2004
                                    • 508

tez bym tego nie bral. Chyba ze ktos lubi ryzyko, ale i tak taniej isc do kasyna.

Komentarz

• MiKruS
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 7976

To nie jest ryzyko, to jest pewna wtopa... :twisted:
                                      TDI 205PS

Komentarz

• skodan
                                        Classic
                                        • 2006
                                        • 14

Oglądając inne ogłoszenia w sieci, zwróciłem uwagę na kierownicę i w większości ogłoszeń Octavki miały przebarwione kiery. To chyba oznacza że TTTM k
                                        skodan

Komentarz

Re: Taka oto Octavka

Zamieszczone przez skodan
                                          Witam, jako że szukam Octavii przeglądając sieć znalazłem taką oto ofertę : octacvia tdi
                                          Jak widać autko ma nalepkę OCP i jest z Warszawy, jak że mieszkam pod Wrocławiem miałbym wielką prośbę do właściciela czy też forumowiczów znających to auto żeby coś więcej napisali nt tego autka. Bedę dozgonnie wdzięczny k
                                          Sorry Forumowicze, że nie wrzuciłem ogłoszenia na naszą stronę ale nie pomyślałem o tym. Pytałem jakiś czas temu o wycenę, na łamach naszego forum, co było sygnałem że chcę sprzedać auto - chester121 i szkoda, serdecznie dziękuję za odpowiedź.
                                          Auto zostało sprzedane za prawie 36000 PLN - nie ukrywam, że zrobiłem to z wielkim smutkiem, ale potrzeba wykończenia nowego mieszkania była silniejsza niż chęć jeżdżenia Octavią Mam nadzieję, że nie była to moja ostatnia Skoda i za jakiś czas pojawię się z Octavią II :cry:

Komentarz

• skodan
                                            Classic
                                            • 2006
                                            • 14

Re: Taka oto Octavka

Zamieszczone przez coco
                                            Zamieszczone przez skodan
                                            Witam, jako że szukam Octavii przeglądając sieć znalazłem taką oto ofertę : octacvia tdi
                                            Jak widać autko ma nalepkę OCP i jest z Warszawy, jak że mieszkam pod Wrocławiem miałbym wielką prośbę do właściciela czy też forumowiczów znających to auto żeby coś więcej napisali nt tego autka. Bedę dozgonnie wdzięczny k
                                            Sorry Forumowicze, że nie wrzuciłem ogłoszenia na naszą stronę ale nie pomyślałem o tym. Pytałem jakiś czas temu o wycenę, na łamach naszego forum, co było sygnałem że chcę sprzedać auto - chester121 i szkoda, serdecznie dziękuję za odpowiedź.
                                            Auto zostało sprzedane za prawie 36000 PLN - nie ukrywam, że zrobiłem to z wielkim smutkiem, ale potrzeba wykończenia nowego mieszkania była silniejsza niż chęć jeżdżenia Octavią Mam nadzieję, że nie była to moja ostatnia Skoda i za jakiś czas pojawię się z Octavią II :cry:
                                            Szkoda, że nie zdążyłem Ta świnka w środku była wyjątkowo kusząca k
                                            skodan

Komentarz

• autorus
                                              Rider
                                              • 2004
                                              • 508

Prawdopodobnie jutro sprawdzę tą skodę z teściem. Trochę nalegał więc z nim pojadę. Choć przysnaję się że zaniżanie fv mnie trochę wkurza. Np w tym wypadku na 3,6kzł.
                                              No ale i tak jest do odzyskania 60% z 6000 zł czyli 3600zł. A może sie mylę?

Autorus

Ps. Co jest z tym ubezpieczeniem. Czy jak kupiuę samochód to muszę go sam ubezpieczać czy moge się dogadać ze starym właścicielem i skorzystać z jego ubezpieczenia do konca okresu ubezpieczeniowego?

Ps2. Co nalezy sprawdzić jak się kupuje samochód na fv? tzn policja, sąd czy nie ma zastawów. Czy wystarczy zawrzeć to wszystko w umowie że np samochod nie jest zastawem w banku itd? Każda sugestia mile widziana. Jak kupowałem w salonie to nie miałem takich dylematów.

Zamieszczone przez Qulek
                                              AAA sorka sie pomerdała sytuacja.. My mamy taki sam podlokietnik.. a octe to mamy kupioną w salonie w maju zeszłego roku .. :szeroki_usmiech mały zonk wyszedł.. :szeroki_usmiech faktycznie troche lewo wyszlo.. :diabelski_usmiech

Komentarz

• MiKruS
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 7976

Zamieszczone przez autorus
                                                Co nalezy sprawdzić jak się kupuje samochód na fv? tzn policja, sąd czy nie ma zastawów. Czy wystarczy zawrzeć to wszystko w umowie że np samochod nie jest zastawem w banku itd? Każda sugestia mile widziana. Jak kupowałem w salonie to nie miałem takich dylematów.
                                                Mozesz sprawdzic zastaw rejestrowy dla swietego spokoju. Kosztuje 20 albo 25 PLN i dostaje sie od reki (chyba, ze system padnie).
                                                Mozna tez sprawdzic w Urzedzie Skarbowym czy samochod nie jest przedmiotem zastawu skarbowego (czy jak to sie tam nazywa). Niestety nie wiem ile to kosztuje i ile sie na to czeka.

Jak kupujesz samochod na fakture to nie masz zadnej umowy. Jesli koles sprzeda Ci fure z wadami prawnymi to i tak masz prawo go scigac, ale weź teraz czlowieku ganiaj po sądach, potem komornikach, itd.
                                                Wiec dla swietego spokoju mozna sprawdzic, ale i tak nie da sie wszystkiego ustrzec...
                                                TDI 205PS

Komentarz

• autorus
                                                  Rider
                                                  • 2004
                                                  • 508

A czy gostek nie może mi wystawić zaświadczenia i podpisać że autko nie posiada żadnych wad ukrytych jak i prawnych? Nie jest zastawem, ani nie pochodzi z kradzieży. Nie było bite itd?

Autorus

Komentarz

• MiKruS
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 7976

Zamieszczone przez autorus
                                                    A czy gostek nie może mi wystawić zaświadczenia i podpisać że autko nie posiada żadnych wad ukrytych jak i prawnych? Nie jest zastawem, ani nie pochodzi z kradzieży. Nie było bite itd?
                                                    Nie musi Ci wystawiac zadnego zaswiadczenia, bo to sie rozumie samo przez sie. W KC masz zapisane swoje prawa jako kupujacy, gdzie jestes chroniony wlasnie przed takimi sytuacjami i zawsze mozesz isc do sadu.
                                                    Dodatkowy kwit nic tu nie pomoze, ale oczywiscie tez nie zaszkodzi.

Jesli to uspokoi Twoj sen to mozesz go poprosic o takie zaswiadczenia, ale uwierz mi - w przypadku klopotow nic Ci to nie ulatwi. I tak bedziesz musial isc do sadu, albo na policje/prokurature, i tak. Bedziesz musial przebrnac cala sciezke prawna, a kwit gowno da, bo to wszystko i tak jest zapisane w aktach prawnych wyzszego rzedu niz ten kwit. :P
                                                    TDI 205PS

Komentarz

Pracuję...