Octavia vs. Insignia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • paweł2
    L&K
    • 2010
    • 1405

W Superbie ma byc podobno 2.0tsi z dsg bedzie robil robote jeszcze z dsg to moj faworyt. :twisted:
    Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Hanz2k
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 522

paweł2, już jest:
      Hanz2k
      1,8 T by MT
      :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• theOne
        Ambiente
        • 2010
        • 177

Ja miałem dylemat Passat vs Insignia (dlatego, że octavia wychodziła niewiele taniej), ale w końcu wybór padł na VAG-a-głównie ze względu na silnik, ale cena też tutaj miała dużo do powiedzenia. Denerwuj mnie strasznie w Insigni jej waga. Z silnikiem 180hp (fakt nie jest to szczyt techniki), ale ma tylko przeciętne osiągi, do tego nisko jest trochę mułowata, a do tego spalanie jest większe od 1.8 tsi. Szukałem benzyny, a Insigni z tą masą nie ma nic ciekawego, 220hp byłby ok, ale dużo za dużo pb wcina. Widoczność do tyłu - z tym naprawdę słabo, wielu kierowcom to zwisa, mnie to irytuje, ale z czujnikami myślę, że dałoby jakoś radę, więc to słaby argument. No i na koniec, jednak wolę uporządkowane wnętrze z VAG-a, czy to vw czy skoda, wszystko prosto i logicznie, ale z tym językiem to trochę wstyd. Aczkolwiek pewnie to kwestia przyzwyczajenia Niezaprzeczalnym atutem Insigni jest jej wygląd zewnętrzny, to kwestia gust, ale wg. mnie Octavia i Passat nie mają podjazdu, choć wiem, że szybko się znudzi, na pewno nie będzie tak ponadczasowa jak Octavia czy Passat. Co bym wziął nie wiem, Insignie jakby była wyraźnie tańsza, a tak to chyba jednak DSG
        Witam

Passat 1.8 TSI R-Line MY2010

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Hanz2k
          pasowało by jeszcze 4x4 stage2 lub 3 w CS i juz mamy 300KM w rodzinnym kombi :szeroki_usmiech
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...