[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • andip
    Classic
    • 2012
    • 14

Faktycznie Octavia Scout zniknęła z cennika na stronie oficjalnej Skody. Ciekawe co się stało ? Nie sprzedawała się przecież jak ciepłe bułeczki, więc czemu to VW miałby maczać w tym palce ... Hm...
    Ale promują teraz Octavię GreenLine z podobno bardzo oszczędnym dieslem, aż trudni uwierzyć w tak niskie spalanie (Combi 5,1 l po mieście !!!).

Komentarz

• waclaw
      Drive
      • 2012
      • 55

W związku że zamówiłem scouta w lutym 2012, a poczytałem na forum o ww sprawie więc zadzwoniłem do dealera w sopocie co z moim scoutem?
      Auta nie można zamawiać od wczoraj z niewiadomych przyczyn bynajmniej dla nich.Na szczeście zamawiany przez mnie ma byc gotowy na 26 tydzień ,a jest szansa że będzie szybciej. Pozostało tylko czekać

Komentarz

• jacholl
        Classic
        • 2011
        • 39
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez ary
        Albo koncern VW wprowadzając Passata Alltrack chce go sztucznie wypromować. Zobaczymy czy Superba też wykastrują
        Mój kolega zamówił Superba 4x4 w styczniu - długo go zwodzili i nie byli w stanie podać mu tygodnia produkcji. Dopiero jakies 2 tygodnie temu dowiedział się że auto będzie najwcześniej w sierpniu. Ponoć gdyby zamówił bez 4x4 auto miałby po kilku tygodniach.

Komentarz

• zepter00
          RS
          • 2008
          • 2304

A co z Yeti 4x4?
          Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• ary
            Rider
            • 2011
            • 634

Zamieszczone przez zepter00
            A co z Yeti 4x4?
            Wycięcie 4x4 z Yeti byłoby jak strzał w kolano, przecież to podstawowy atut tego samochodu. Miała być chociaż wersja long i do tej pory się nie pojawiła
            O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• Flame
              Elegance
              • 2010
              • 898

ary, ponoć wersja long Yeti też jest wstrzymana, bo mogła by się dublować z tym autem które ma powstać na bazie Audi Q5
              ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• zepter00
                RS
                • 2008
                • 2304

Na bazie Q5 to w Skodzie nic nie powstanie. Audi Q5 ma silnik położony wzdłużnie i stały napęd wszystkich kół poprzez centralny mechanizm różnicowy Torsen'a. Jeśli już coś powstanie, to będzie to auto na wydłużonym VW Tiguanie.
                Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• niezal
                  Rider
                  • 2010
                  • 283
                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Właśnie zamówiłem O2 Tour 1.6

Witam,

Właśnie zamówiłem chyba już jedną z ostatnich O2 Tour. Dokładnie będzie to 1.6 z LPG fabrycznym, pakiet Optimum, beż Cappucino, w wersji Combi + kilka drobnych dodatków. Zamówienie złożone 23/03/2012, planowany odbiór koniec czerwca / początek lipca 2012.

Zamówiłem w jednym z salonów w Krakowie, dzwoniłem do pozostałych (Kraków i okolice) i wszyscy twierdzili że mają średnio 2szt. sedan i 2szt. combi przydziału do zamówienia w fabryce i to koniec. Kolor mogłem wybrać dowolny. Z tego co zrozumiałem auto idzie na produkcję skoro lakier dowolny.

Czy to prawda że produkcja Tour`ów potrwa do 22 tygodnia 2012? Gdzieś w internecie znalazłem taką informację. Jeszcze jakiś miesiąc temu sądziłem że już ostatnie auto zjechało z linii, jednak chyba nie. Nigdzie nie ma też zdjęcia ostatniej sztuki jak to było w przypadku Tour pierwszej generacji. Wszyscy na pewno pamiętacie i to chyba reguła że publikuje się zdjęcie ostatniej sztuki przy zakończeniu produkcji danego modelu.
                  "coś być musi, do cholery, za zakrętem"

O1 Tour BFQ+LPG LR - BARRACUDA
                  O2 Tour BSE+LPG LR - MED

Komentarz

• Octavianos
                    L&K
                    • 2010
                    • 1130

Auto będzie produkowane do 22 tygodnia - wtedy zjedzie ostatnia sztuka.
                    SIMPLY CLEVER
                    Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• andip
                      Classic
                      • 2012
                      • 14

Scout, Tour ..., ciekawe co następne przestanie być produkowane. Dziś czytałem, że VW razem z chińskim kooperantem zamierza produkować tanie samochody w cenie ok. 5000 Euro, więc może stąd to przystopowanie Skody.

Komentarz

• lu5asz
                        RS
                        • 2011
                        • 2006
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Panowie,nie wiem jak to jest z tymi tourami ale duzo jeszcze zostalo ich pewnie na placach przy salonach.Stad moje pytanie,znajoma szuka autka,tour sedanik bylby dla niej idealny,tylko nie wie jaki silnik czy 1.4 czy 1.6,z tego co mowila teraz jest jakas promocja na instalacje gazowa.,za zlotowke czy cus.Ktory silnik powinna wybrac,dodam ze a tak duzo nie robi kilometrow.Pozdr.
                        Kondziu

OCP

Komentarz

• pandzik
                          RS
                          • 2011
                          • 2254
                          • Seat

lu5asz, Poczytaj watek to sie dowiesz.

Komentarz

• Eidos71
                            RS
                            • 2011
                            • 2050
                            • Octavia II (1Z3)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

lu5asz - nie zadawaj takich pytań :wink: Właściciele 1.4 powiedzą, że powinna brać Toura właśnie z takim silnikiem (oszczędny i nie za mocny, a więc bezpieczniejszy dla kobiety do miasta); właściciele 1.6 powiedzą, że to właśnie z takim silnikiem Twoja znajoma powinna brać Toura, bo jest trochę żwawszy od 1.4 i ma inst. gazową, a więc jeszcze oszczędniejszy od 1.4. A właściciele aut z pozostałymi jednostkami napędowymi będą radzić, aby znajoma wzięła jakieś mniejsze autko innej marki... Dojdzie do kolejnych kilku starć słownych typu "moje jest mojsze, niż Twoje", lub "znam się lepiej, bo wiem lepiej"... Zresztą był już tematy, w których poruszana byłą wyższość jednego z w/w silników nad drugim, więc... Nie mąć wody.
                            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                            MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• BARTLAN
                              Classic
                              • 2011
                              • 3

Witam szanownych forumowiczów.
                              Jest to mój pierwszy post, pomimo iż czytam forum od dawna, ale dopiero teraz zapadła decyzja o kupnie nowego samochodu i dlatego proszę o radę w rozwiązaniu dylematu.
                              Wybór padł na O2 Tour 1,6 Combi, LPG, kolor biały, optimum, Jumbo box, regulacja pod lędźwie, alarm, Blues.
                              Według konfiguratora cena 58550, a korespondencja mailowa i wizyta salonowa zaowocowała ceną 55000 + listwy drzwiowe i dywaniki gratis. Więc szału nie ma.
                              Zatem mam pytanie, czy brać to cudo, bo jutro już nie będzie (ostatnia okazja :wink: ), czy dać spokój, bo jak nie będzie ta, to będzie inna...

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                RS
                                • 2010
                                • 2822

Zamieszczone przez BARTLAN
                                Zatem mam pytanie, czy brać to cudo
                                a kupuj Pan co sobie będziesz żałować ? :diabelski_usmiech
                                SPOT Poznań:
                                .....
                                ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• blackrs
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 4829
                                  • Superb II combi (3T5)
                                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez BARTLAN
                                  czy dać spokój, bo jak nie będzie ta, to będzie inna...
                                  jeżeli chodzi o tura to drugiej już może nie być bo kończą z produkcją
                                  BYŁA o1 rs
                                  BYŁA o2 1.6
                                  JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• pager1
                                    Drive
                                    • 2011
                                    • 51
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Jak jest ktoś zainteresowany OII Tour z 1,6 gazem liftback to jest do wzięcia. Mój brat zrezygnował z zamówienia gdyż wyjeżdża na wyspy. Jakby ktoś chciał to proszę o kontakt na priw.

Komentarz

• F.o.X
                                      Classic
                                      • 2012
                                      • 17
                                      • Octavia IV (NX3)

Witam,

Do wszystkich ktorzy w marcu br. zamowili O2FL Ambition 1.4 TSI

Na ktory tydzien roku macie ustawiona produkcje ?

Mi powiedzieli 17 tydzien i ciekawi mnie czy beda/sa jakies opoznienia.

--
                                      Pozdrawiam,
                                      F.o.X
                                      --
                                      Pozdrawiam,
                                      FoX

Komentarz

• mrqtm
                                        Rider
                                        • 2011
                                        • 253

BARTLAN, troche dużo 55 000
                                        Była Octavia Tour +
                                        jest O2 Tour , Bosso Burdello

Komentarz

• blackrs
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 4829
                                          • Superb II combi (3T5)
                                          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

duzo bo juz teraz takich rabatów nie daja bo i tak sie sprzeda wiec co mają spuszczać
                                          BYŁA o1 rs
                                          BYŁA o2 1.6
                                          JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Maicroft
                                            Moderator
                                            S_OCP MemberModeratoRS
                                            • 2004
                                            • 25757
                                            • Audi

Jak tak slucham to wydaje mi sie ze z roku na rok jest coraz gorzej. Przejecie przez VW pogorszylo sprawe i zepchnie Skode na margines.

Z DSG dalej problem, 4x4 chyba tez - masakra. Nawigacja w promocji - prosze bardzo, ale i tak nie dostaniesz bo sie skonczyly, wiec na auto poczekasz. Czy tylko wersje bida mozna zamowic normalnie - chyba tez nie :roll:
                                            Spritmonitor.de

Komentarz

• Tippo
                                              L&K
                                              • 2009
                                              • 1349
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                                              , 4x4 chyba tez - masakra.
                                              Nie chyba tylko na pewno, z ciekawosci obdzwonilem kilka roznych salonow, wszedzie mowia, ze na octy 4x4 nie wolno im przyjmowac zlecen, najwczesniej od 10.2012 a i to nie jest pewne. Najlepsze, ze sami nie wiedza dlaczego, niektorzy mowia cos o braku podzespolow, ale sami chyba nie wiedza o co chodzi. Moim zdaniem skoda powinna wydac oficjalny komunikat i tyle. Mam nadzieje, ze to nie tylko jakies buraczane zagrywki marketingowe. Nawiasem mowiac Opatrznosc czuwa, bo auto mialem zamawiac dopiero na wiosne :P

Komentarz

• kazek103
                                                Rider
                                                • 2012
                                                • 351

Kolego a kiedy zamówiłeś i ile czekałeś ?

Komentarz

• Tippo
                                                  L&K
                                                  • 2009
                                                  • 1349
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Kolego a kiedy zamówiłeś i ile czekałeś ?
                                                  zam 15.12.11 odbior 01.02.12

Komentarz

• Maicroft
                                                    Moderator
                                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                                    • 2004
                                                    • 25757
                                                    • Audi

Skoda schodzi na psy.

Jak jakosc wyrobu utrzyma sie na obecnym poziomie to obecna OII bedzie ostatnia nowa Skoda kupiona u nas w domu. Masakra jakas jest, do tego cena VW coraz bardziej sie zbliza do Skody, albo w druga strone - cos tu nie tak.

Hmm za kilka lat trzeba bedzie popatrzec za czyms innym z dobrym automatem i 4x4
                                                    Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...