[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rosomak
    L&K
    • 2011
    • 1365
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez kubeon
    Octavia Tour zamówiona w lipcu miała być na grudzień. Dziś dzwonię i okazuje się że produkcja przewidziana na bodaj 4 tydzień nowego roku
    To przynajmniej w papierach będziesz miał auto z datą produkcji 01.2012, a nie "starsze o rok" z 12.2011.

Ja mam w papierach odbiór do 31.12.2011 i mam nadzieję, że wyprodukują go dopiero na samym początku stycznia i będę go miał na początku lutego z prod 2012r!
    Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
    http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
    Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• Borsuk2
      L&K
      • 2010
      • 1203

Te "negocjacje" przeprowadzać przed czy już przy odbiorze?
      Przy odbiorze, to już jest musztarda po obiedzie.
      Fajna stronka

Komentarz

• pandzik
        RS
        • 2011
        • 2254
        • Seat

Zamieszczone przez mkania777
        Ja mam w papierach odbiór do 31.12.2011 i mam nadzieję, że wyprodukują go dopiero na samym początku stycznia i będę go miał na początku lutego z prod 2012r!
        Gdyby wyprodukowali go pod koniec przyszłego roku miałebys datę 2013. Szczęśliwa liczba.

[ Dodano: Pon 07 Lis, 11 15:39 ]
        oo, nieźle, choć moja cena i tak jest już 8 stów utargowana.
        800zł od ceny katalogowej? To żart?

(bo samochodem będzie jeździła głównie samica
        "Samica" czytuje to forum?

Komentarz

• kubeon
          Drive
          • 2011
          • 41

Wiadomo że nie od katalogowej tylko tej rynkowej, czyli od tego upustu który wspaniałomyślnie dają każdemu klientowi. mi w sumie opuścili ok 3,5tys.

"Samica" czytuje to forum?
          chyba jeszcze nie, ale kto wie.. mogłem bardziej się zakamuflować
          Sam powinienem był wcześniej się tu pojawić to pewnie skorzystałbym z usług któregoś z forumowych dealerów.

To przynajmniej w papierach będziesz miał auto z datą produkcji 01.2012, a nie "starsze o rok" z 12.2011.
          wolałbym mieć szybciej, bo i tak nie planuję sprzedaży za 2-3 lata więc data produkcji nie ma tak wielkiego znaczenia. Gorzej, bo wrak, którym jeżdżę, ma badania do połowy lutego a kolejnych raczej nie przejdzie przez potworną rdzę

co za czasy że człowiek musi grzecznie w kolejce czekać na samochód.

Czyli co? Grać marudnego klienta, grozić że się odstąpi od umowy i ostatecznie dać się udobruchać jakimiś dodatkami? Przecież i tak chcę octavie

Komentarz

• irekk
            L&K
            • 2011
            • 1093
            • Octavia II (1Z3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez pandzik
            Nie sądzę. W Elcarze też mi dawali za Tour'a takie "upusty" skończyło się z kilkunastokrotnie większym za O2FL :wink:

Komentarz

• skoh
              Ambiente
              • 2011
              • 176

Mnie przy podpisywaniu umowy (10 maja) poinformowali, że trzeba będzie czekać może nawet do początku października, ale że jest duża szansa na to że będzie wcześniej i to sporo wcześniej. Auta do dzisiaj nie mam i jeśli wierzyć sprzedawcy to odbiór ma być w czwartek czyli równo pół roku.
              Jeśli chodzi o negocjacje za opóźnienie to gwarancje dla mnie mogą sobie wsadzić w buty, a na inne ekstrasy specjalnie nie liczę z prostego powodu - skoro trzeba tyle czekać na auto to diler będzie się cieszył jeśli zrezygnuję bo sprzeda auto na pniu i to w dodatku drożej (spory rabat udało mi się uzyskać). Jeśli dodadzą chlapacze to będę w siódmym niebie.

Komentarz

• siryanek
                Classic
                • 2011
                • 20

Zamieszczone przez skoh
                Mnie przy podpisywaniu umowy (10 maja) poinformowali, że trzeba będzie czekać może nawet do początku października, ale że jest duża szansa na to że będzie wcześniej i to sporo wcześniej. Auta do dzisiaj nie mam i jeśli wierzyć sprzedawcy to odbiór ma być w czwartek czyli równo pół roku.
                Jeśli chodzi o negocjacje za opóźnienie to gwarancje dla mnie mogą sobie wsadzić w buty, a na inne ekstrasy specjalnie nie liczę z prostego powodu - skoro trzeba tyle czekać na auto to diler będzie się cieszył jeśli zrezygnuję bo sprzeda auto na pniu i to w dodatku drożej (spory rabat udało mi się uzyskać). Jeśli dodadzą chlapacze to będę w siódmym niebie.
                A gdzie zamawiałeś auto ? Ja zamawiaem 5 maja i terminu odbioru jeszcze nie znam, choć auto wyprodukowane. Za oczekiwanie, zaproponowano mi albo zimówki, albo gwarancję.

A tak wogóle, może mi ktoś oświecić jaka jest droga z fabryki do dealera? i jak długo może potrwać ?

Komentarz

• skoh
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 176

Zamawiałem w Ultima Auto w Jeleniej Górze. Pewnie jakbym się zdecydował na 1000zł droższą Wieliczkę to już bym jeździł autem, a właściwie mój ojciec bo ja tylko jestem prawnym opiekunem auta
                  Co do drogi to powołując się na niniejszy temat który od ponad pół roku śledzę i przeczytałem w nim każdy post droga wygląda tak:
                  Z fabryki do SAP w Poznaniu
                  Z Poznania do dilera
                  Później montaż LPG i akcesoriów, reestracja i .... właśnie stałeś się petentem (chociaż ja powoli już się tak czuję).
                  Całość od wyprodukowania do wyjazdu trwa ok 2-3tyg (bardziej w kierunku trzech).
                  Jeżeli się gdzieś pomyliłem to proszę sprostujcie.

PS. Terminem się nie przejmuj. To że jest w moim przypadku obiecany na czwartek to raczej pobożne życzenie. Dopóki nie zobaczę to nie uwierzę. Jeśli jutro nie zadzwonią z salonu to wątpię żeby zdążyli z LPG i papierami do czwartku.

Komentarz

• cieslo
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 206

skoh, jak odbierzesz Skodę koniecznie pochwal się w dziale Nasze Auta. Jeszcze nie widziałem Toura arktycznie zielonego. :idea: :szeroki_usmiech

Komentarz

• skoh
                      Ambiente
                      • 2011
                      • 176

Jest na forum ale w kombi Ja na żywo jeszcze też nie widziałem, tato widział liftbacka bodajże na tablicach DW. Sprzedawca przy zamawianiu też odetchnął bo na słowo capuccino robiło mu się już niedobrze

Komentarz

• cieslo
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 206

Zamieszczone przez skoh
                        na słowo capuccino robiło mu się już niedobrze
                        ops:
                        Ja koloru wybierać nie mogłem. Sorry za lekki OT.

Komentarz

• Rosomak
                          L&K
                          • 2011
                          • 1365
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Dziś dzwoniłem do Dealera i status produkcji zmienił się u mnie z 53 na 48tydz. roku + 2tyg na transport i 1tydz. na "graty" i papiery(LPG, itd.) to przy dobrych wiatrach powinienem mieć swoją O2T na "Gwiazdkę".
                          Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• tomek
                            L&K
                            • 2005
                            • 1078

zmienił się u mnie z 53 na 48tydz. roku
                            Zrobiłeś literówkę, czy naprawdę twierdzili, że pierwotnie był 53 tydzień widoczny w systemie? :lol:
                            O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Rosomak
                              L&K
                              • 2011
                              • 1365
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez tomek
                              twierdzili, że pierwotnie był 53 tydzień
                              tak właśnie twierdzili.

Komentarz

• siryanek
                                Classic
                                • 2011
                                • 20

Zamieszczone przez tomek
                                twierdzili, że pierwotnie był 53 tydzień
                                tak właśnie twierdzili.
                                rok ma 52 tygodnie dla ścisłości k

Komentarz

• skoh
                                  Ambiente
                                  • 2011
                                  • 176

siryanek, tak, ale skoda poszła na całóść i przedłużyła rok o 2 miesiące żeby dotrzymac obietnic "auto na pewno będzie w tym roku"
                                  Moje auto ma dopiero dziś przyjechać do dilera więc odbiór kolejny raz się przesuwa :/

Komentarz

• Rosomak
                                    L&K
                                    • 2011
                                    • 1365
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Dobra! Ch... w d....e! Nie ma co się stresować! Wytrzymałem 5m-cy, to wytrzymam jeszcze 1,5m-ca!

Komentarz

• skoh
                                      Ambiente
                                      • 2011
                                      • 176

Auto dotarło do dealera, odbiór przesunięty na przyszły tydzień, więc niestety w długi weekend nie pomodzę. A gadżety czekają :/

Komentarz

• x_cite
                                        L&K
                                        • 2011
                                        • 1478
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez skoh
                                        Auto dotarło do dealera, odbiór przesunięty na przyszły tydzień, więc niestety w długi weekend nie pomodzę. A gadżety czekają :/
                                        a jakie to masz kolego gadżety??

Komentarz

• skoh
                                          Ambiente
                                          • 2011
                                          • 176

Zaślepkę na airbag z uśmiechem, audio video, zmieniarkę, kamerkę cofania, jutro przyjdzie gałka z mieszkiem, myślę też o schowku nad nawiewami.

Komentarz

• x_cite
                                            L&K
                                            • 2011
                                            • 1478
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez skoh
                                            Zaślepkę na airbag z uśmiechem, audio video, zmieniarkę, kamerkę cofania, jutro przyjdzie gałka z mieszkiem, myślę też o schowku nad nawiewami.
                                            gdzie zamówiłeś gałkę z mieszkiem?? mieszek pewnie dostaniesz ze skóry ekologicznej....a nie naturalnej

Komentarz

• skoh
                                              Ambiente
                                              • 2011
                                              • 176

Na allegro. Z naturalnej ma być. Zależało mi na czasie gdyż muszę to wszystko zrobić w jeden dzień.

Komentarz

• x_cite
                                                L&K
                                                • 2011
                                                • 1478
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez skoh
                                                Na allegro. Z naturalnej ma być. Zależało mi na czasie gdyż muszę to wszystko zrobić w jeden dzień.
                                                nie chcę Cię martwić, ale to nie będzie naturalna skóra...temat mam dogłębnie rozgryziony....dlatego proponowałem Ci zamówienie u Miśka ze starych zapasów prawdziwej skóry, ale Twój wybór ważne żebyś Ty był zadowolony

Komentarz

• skoh
                                                  Ambiente
                                                  • 2011
                                                  • 176

Kupiłem na tej aukcji. Na zdjęciach wygląda na naturalną, w opisie też jest jak byk napisane. Jak przyjdzie eko skóra to będzie reklamacja.

Wracając do tematu to wczoraj rodzice chcieli obejrzeć turasa, ale już był w trakcie montażu podtlenku i obadali jedynie podwozie.
                                                  Na pytanie, czego mogą się spodziewać w ramach rekompensaty za półtorej miesiąca poślizgu, pani w salonie z nonszalackim uśmiechem powiedziała, że nie ma problemu, jeżeli nie chcemy auta to oni je bardzo szybko sprzedadzą.
                                                  Zaczyna się już przemiana w petenta, ale ja i tak ich jeszcze pomęczę, najwyżej niech wyrwą coś od SAP.

Komentarz

• PrzemekS2
                                                    Drive
                                                    • 2011
                                                    • 76

Moja Octavka II Tour przyszła w końcu do dielera. Jak dobrze pójdzie to w piątek wyjadę z salonu. Zamawiałem 12 maja. Czekałem ponad 6 miesięcy, ale waro było.

Komentarz

Pracuję...