Octavia Tour zamówiona w lipcu miała być na grudzień. Dziś dzwonię i okazuje się że produkcja przewidziana na bodaj 4 tydzień nowego roku
To przynajmniej w papierach będziesz miał auto z datą produkcji 01.2012, a nie "starsze o rok" z 12.2011.
Ja mam w papierach odbiór do 31.12.2011 i mam nadzieję, że wyprodukują go dopiero na samym początku stycznia i będę go miał na początku lutego z prod 2012r!
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Ja mam w papierach odbiór do 31.12.2011 i mam nadzieję, że wyprodukują go dopiero na samym początku stycznia i będę go miał na początku lutego z prod 2012r!
Gdyby wyprodukowali go pod koniec przyszłego roku miałebys datę 2013. Szczęśliwa liczba.
[ Dodano: Pon 07 Lis, 11 15:39 ]
oo, nieźle, choć moja cena i tak jest już 8 stów utargowana.
Wiadomo że nie od katalogowej tylko tej rynkowej, czyli od tego upustu który wspaniałomyślnie dają każdemu klientowi. mi w sumie opuścili ok 3,5tys.
"Samica" czytuje to forum?
chyba jeszcze nie, ale kto wie.. mogłem bardziej się zakamuflować
Sam powinienem był wcześniej się tu pojawić to pewnie skorzystałbym z usług któregoś z forumowych dealerów.
To przynajmniej w papierach będziesz miał auto z datą produkcji 01.2012, a nie "starsze o rok" z 12.2011.
wolałbym mieć szybciej, bo i tak nie planuję sprzedaży za 2-3 lata więc data produkcji nie ma tak wielkiego znaczenia. Gorzej, bo wrak, którym jeżdżę, ma badania do połowy lutego a kolejnych raczej nie przejdzie przez potworną rdzę
co za czasy że człowiek musi grzecznie w kolejce czekać na samochód.
Czyli co? Grać marudnego klienta, grozić że się odstąpi od umowy i ostatecznie dać się udobruchać jakimiś dodatkami? Przecież i tak chcę octavie
Mnie przy podpisywaniu umowy (10 maja) poinformowali, że trzeba będzie czekać może nawet do początku października, ale że jest duża szansa na to że będzie wcześniej i to sporo wcześniej. Auta do dzisiaj nie mam i jeśli wierzyć sprzedawcy to odbiór ma być w czwartek czyli równo pół roku.
Jeśli chodzi o negocjacje za opóźnienie to gwarancje dla mnie mogą sobie wsadzić w buty, a na inne ekstrasy specjalnie nie liczę z prostego powodu - skoro trzeba tyle czekać na auto to diler będzie się cieszył jeśli zrezygnuję bo sprzeda auto na pniu i to w dodatku drożej (spory rabat udało mi się uzyskać). Jeśli dodadzą chlapacze to będę w siódmym niebie.
Mnie przy podpisywaniu umowy (10 maja) poinformowali, że trzeba będzie czekać może nawet do początku października, ale że jest duża szansa na to że będzie wcześniej i to sporo wcześniej. Auta do dzisiaj nie mam i jeśli wierzyć sprzedawcy to odbiór ma być w czwartek czyli równo pół roku.
Jeśli chodzi o negocjacje za opóźnienie to gwarancje dla mnie mogą sobie wsadzić w buty, a na inne ekstrasy specjalnie nie liczę z prostego powodu - skoro trzeba tyle czekać na auto to diler będzie się cieszył jeśli zrezygnuję bo sprzeda auto na pniu i to w dodatku drożej (spory rabat udało mi się uzyskać). Jeśli dodadzą chlapacze to będę w siódmym niebie.
A gdzie zamawiałeś auto ? Ja zamawiaem 5 maja i terminu odbioru jeszcze nie znam, choć auto wyprodukowane. Za oczekiwanie, zaproponowano mi albo zimówki, albo gwarancję.
A tak wogóle, może mi ktoś oświecić jaka jest droga z fabryki do dealera? i jak długo może potrwać ?
Zamawiałem w Ultima Auto w Jeleniej Górze. Pewnie jakbym się zdecydował na 1000zł droższą Wieliczkę to już bym jeździł autem, a właściwie mój ojciec bo ja tylko jestem prawnym opiekunem auta
Co do drogi to powołując się na niniejszy temat który od ponad pół roku śledzę i przeczytałem w nim każdy post droga wygląda tak:
Z fabryki do SAP w Poznaniu
Z Poznania do dilera
Później montaż LPG i akcesoriów, reestracja i .... właśnie stałeś się petentem (chociaż ja powoli już się tak czuję).
Całość od wyprodukowania do wyjazdu trwa ok 2-3tyg (bardziej w kierunku trzech).
Jeżeli się gdzieś pomyliłem to proszę sprostujcie.
PS. Terminem się nie przejmuj. To że jest w moim przypadku obiecany na czwartek to raczej pobożne życzenie. Dopóki nie zobaczę to nie uwierzę. Jeśli jutro nie zadzwonią z salonu to wątpię żeby zdążyli z LPG i papierami do czwartku.
Jest na forum ale w kombi Ja na żywo jeszcze też nie widziałem, tato widział liftbacka bodajże na tablicach DW. Sprzedawca przy zamawianiu też odetchnął bo na słowo capuccino robiło mu się już niedobrze
Dziś dzwoniłem do Dealera i status produkcji zmienił się u mnie z 53 na 48tydz. roku + 2tyg na transport i 1tydz. na "graty" i papiery(LPG, itd.) to przy dobrych wiatrach powinienem mieć swoją O2T na "Gwiazdkę".
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
siryanek, tak, ale skoda poszła na całóść i przedłużyła rok o 2 miesiące żeby dotrzymac obietnic "auto na pewno będzie w tym roku"
Moje auto ma dopiero dziś przyjechać do dilera więc odbiór kolejny raz się przesuwa :/
Dobra! Ch... w d....e! Nie ma co się stresować! Wytrzymałem 5m-cy, to wytrzymam jeszcze 1,5m-ca!
Na allegro. Z naturalnej ma być. Zależało mi na czasie gdyż muszę to wszystko zrobić w jeden dzień.
nie chcę Cię martwić, ale to nie będzie naturalna skóra...temat mam dogłębnie rozgryziony....dlatego proponowałem Ci zamówienie u Miśka ze starych zapasów prawdziwej skóry, ale Twój wybór ważne żebyś Ty był zadowolony
Wracając do tematu to wczoraj rodzice chcieli obejrzeć turasa, ale już był w trakcie montażu podtlenku i obadali jedynie podwozie.
Na pytanie, czego mogą się spodziewać w ramach rekompensaty za półtorej miesiąca poślizgu, pani w salonie z nonszalackim uśmiechem powiedziała, że nie ma problemu, jeżeli nie chcemy auta to oni je bardzo szybko sprzedadzą.
Zaczyna się już przemiana w petenta, ale ja i tak ich jeszcze pomęczę, najwyżej niech wyrwą coś od SAP.
Moja Octavka II Tour przyszła w końcu do dielera. Jak dobrze pójdzie to w piątek wyjadę z salonu. Zamawiałem 12 maja. Czekałem ponad 6 miesięcy, ale waro było.
Komentarz