Na O2LF ten kolor inaczej wygląda bo więcej elementów malowanych (listwy lusterka
przed zamówieniem O2 Tour wahałem się między brunello a antracytem. Oba wyglądają IMO na niej ładnie, szczególnie z kontrastem czarnych klamek i lusterek, listw na zderzakach i drzwiach. Ale na brunello szybciej widać brud, co przeważyło na korzyść antracytu.
x_cite, poszukaj bo wszystko jest w tematach o swingu. Druga antena w Twoim Tourze to dwa pionowe paski na tylnej szybie. Poza tym jeśli wejdziesz do drugiego menu swinga (naciśnięcie i długie przytrzymanie prawej gałki) to Ci pokaże ANT1 - ON, ANT2 - ON, wtedy wiesz, że masz dwie anteny.
A to o czym bruce (800 zł za swinga) pisze to dilerzy może i robią ale na życzenie zamawiającego, żeby taniej wyszło. Ja zamawiałem fabrycznego Swinga i mam dwie anteny i raczej nie jest on z allegro.
x_cite, poszukaj bo wszystko jest w tematach o swingu. Druga antena w Twoim Tourze to dwa pionowe paski na tylnej szybie. Poza tym jeśli wejdziesz do drugiego menu swinga (naciśnięcie i długie przytrzymanie prawej gałki) to Ci pokaże ANT1 - ON, ANT2 - ON, wtedy wiesz, że masz dwie anteny.
A to o czym bruce (800 zł za swinga) pisze to dilerzy może i robią ale na życzenie zamawiającego, żeby taniej wyszło. Ja zamawiałem fabrycznego Swinga i mam dwie anteny i raczej nie jest on z allegro.
wreszcie ktoś uprzejmie odpowiedział na moje pytanie dziękuję kolego teraz wiem o co lotto najgorsze jest to, że ktoś coś chlapnie a potem nie ma odwagi wyjaśnić o co chodzi...ehhh dobra koniec narzekania - mam dwa paski
Z tym swingiem to niepotrzebnie napisałem bo nie każdy diler tak robi a kolega się zdenerwował. A że można to sprawdzić w menu radia to nie wiedziałem. Po prostu paski widać na szybie.
Co do lakierowania w fabryce. Pracowałem w fabryce Dell'a i wiem jak wygląda masowa produkcja. Liczy się ilość a nie jakość a jak coś można naprawić to się tego nie wymienia. Tak było pewnie z tymi drzwiami no ale komputer kosztuje 3-5 tys a auto 50-80 tys :evil:
Aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałem tego posta chociaż szkoda ma rację by nie popadać w paranoję. Na drzwiach się nie jeździ i pewnie do odsprzedaży by kolega o tym nie wiedział. Ja na odbiór czujnika nie biorę, wolę żyć w nieświadomości...
Czy ma ktoś z was opcję: Regulacja pod ledzwie foteli przednich i regulacja wysokosci fotela pasażera? Proszę o odpowiedź ( sprzedawca nie miał takiej wiedzy ). Czy wysokość fotela pasażera schodzi tak nisko jak fotel kierowcy?
Wczoraj minął równo miesiąc od zamówienia przeze mnie toura 1,6. Zadzwoniłem do dealera, czy znany jest tydzień produkcji egzemplarza dla mnie i dostałem odpowiedź po sprawdzeniu, że NIE. Wg jego słów ostatnie, które weszły kilka dni temu są na 19 tydzień do produkcji. Tak więc termin odbioru - 15.06 wydaje się być mocno zagrożony...
Moja octa 2 FL zamówiona w połowie lutego do odbioru będzie już za 3 tygodnie. Dodatkowo dealer poinformował mnie, że nie dla wszystkich ma takie dobre wieści i część aut mocno się opóźni.
A ja zadzwoniłem wczoraj do dealera i usłyszałem, że moja O2T Combi jest już wyprodukowana !
Teraz oczekuje na transport do kraju i montaż LPG.
Dealer już zamówił instalację LGP i dodatki, które będą montowane w salonie:
- autoalarm,
- gałka zmiany biegów,
- dywaniki
- listwy boczne.
I tu pytanie do Was.
Dealer mówi, że dokumenty z reguły przyjeżdzają 2-3 dni wcześniej i mogę już je wziąźć i pojechać do UM zarejestrować pojazd. Zgodzilibyście się na coś takiego? Bez oglądania pojazdu?
Domyślam się, że przed odebraniem dokumentów od dealera, musiałbym podpisać wszystkie umowy: kupna, sprzedaży (zostawiam auto w rozliczeniu), kredytową...
Nie podoba mi się ten pomysł...
Dealer mówi, że dokumenty z reguły przyjeżdzają 2-3 dni wcześniej i mogę już je wziąźć i pojechać do UM zarejestrować pojazd.
Zgodzilibyście się na coś takiego? Bez oglądania pojazdu?
Przecież to jest ryzyko dealera a nie Twoje.
Jak nie odbierzesz auta bo coś będzie nie teges, to dealer nie sprzeda auta bo jest zarejestrowane na Ciebie.
Właśnie o to chodzi. Jeżeli dealer będzie chciał zepchnąć ryzyko na mnie, czyli przed rejestracją pojazdu będzie chciał podpisać umowę kredytu, kupna i sprzedaży to się nie zgodzę.
Jeżeli weźmie ryzyko na siebie - to mogę się zgodzić
Właśnie o to chodzi. Jeżeli dealer będzie chciał zepchnąć ryzyko na mnie, czyli przed rejestracją pojazdu będzie chciał podpisać umowę kredytu, kupna i sprzedaży to się nie zgodzę.
jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby chciał
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
A ponoć coraz wieksze problemy sa z autami gdzie jest DSG, bo nie wyrabiaja z produkcja.
No właśnie chyba nie ma jakiejś reguły. Zamówiłem 1.4 tsi z dsg z kilkoma dodatkami 31 stycznia i już jedzie do Polski (wyprodukowała się tydzień temu).
Może zbierają jakąś pulę zamówień określonego typu i tłuką potem auta w bardzo zblizonej konfiguracji, pewnie duzo zależy również od dostawców podzespołów.
Wczoraj minął równo miesiąc od zamówienia przeze mnie toura 1,6. Zadzwoniłem do dealera, czy znany jest tydzień produkcji egzemplarza dla mnie i dostałem odpowiedź po sprawdzeniu, że NIE. Wg jego słów ostatnie, które weszły kilka dni temu są na 19 tydzień do produkcji. Tak więc termin odbioru - 15.06 wydaje się być mocno zagrożony...
Jeżeli ostatnie zamówienia są na 19 tyg, to Twoja (zamowiona miesiąc temu) bedzie szybciej... Gdzie tu zagrożona połowa czerwca? Czy czegoś nie rozumiem?
Moja, zamówiona na początku marca też ma 19 tyg. produkcji. Do odbioru w 21 tyg.
Okazuje się, że w przypadku mojego egzemplarza nie ma nawet w systemie określonego tygodnia produkcji i stąd moje obawy o termin odbioru. Z tego co powiedział mój rozmówca "wisi" tak kilka samochodów, w tym niestety mój
Okazuje się, że w przypadku mojego egzemplarza nie ma nawet w systemie określonego tygodnia produkcji i stąd moje obawy o termin odbioru. Z tego co powiedział mój rozmówca "wisi" tak kilka samochodów, w tym niestety mój
możesz napisać jaką masz konfigurację swojego autka?
Muszę przyznać że zbieram sie do zamówienia i trochę mnie to zasmuciło
z tego też już zrobili dodatek ? :diabelski_usmiech
:wink:
Dogadałem się z dealerem na gałeczkę i skórzany mieszek w b.dobrej cenie (135 PLN)
Chciałem jeszcze skórzaną kierownicę, ale chyba dam ją komuś do obszycia.
Komentarz