[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mar900
    Classic
    • 2011
    • 9

Zamieszczone przez szkoda
    Zamieszczone przez mar900
    Wiec prośba do WAS forumowiczów o zdjęcia takiego autka. Ewentualnie mogę zmienić kolor do 1.04.2011 r.
    nie muszisz nikogo o nic prosić, zajrzyj do "nasze auta"
    Oglądałem - nie ma

Komentarz

• Borsuk2
      L&K
      • 2010
      • 1203

Zamieszczone przez mar900
      Na O2LF ten kolor inaczej wygląda bo więcej elementów malowanych (listwy lusterka
      przed zamówieniem O2 Tour wahałem się między brunello a antracytem. Oba wyglądają IMO na niej ładnie, szczególnie z kontrastem czarnych klamek i lusterek, listw na zderzakach i drzwiach. Ale na brunello szybciej widać brud, co przeważyło na korzyść antracytu.
      Fajna stronka

Komentarz

• skipper.u
        Rider
        • 2011
        • 480
        • Superb III (3V3)
        • CGGA 1.4 MPI 80 KM

x_cite, poszukaj bo wszystko jest w tematach o swingu. Druga antena w Twoim Tourze to dwa pionowe paski na tylnej szybie. Poza tym jeśli wejdziesz do drugiego menu swinga (naciśnięcie i długie przytrzymanie prawej gałki) to Ci pokaże ANT1 - ON, ANT2 - ON, wtedy wiesz, że masz dwie anteny.
        A to o czym bruce (800 zł za swinga) pisze to dilerzy może i robią ale na życzenie zamawiającego, żeby taniej wyszło. Ja zamawiałem fabrycznego Swinga i mam dwie anteny i raczej nie jest on z allegro.

Komentarz

• x_cite
          L&K
          • 2011
          • 1478
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez skipper.u
          x_cite, poszukaj bo wszystko jest w tematach o swingu. Druga antena w Twoim Tourze to dwa pionowe paski na tylnej szybie. Poza tym jeśli wejdziesz do drugiego menu swinga (naciśnięcie i długie przytrzymanie prawej gałki) to Ci pokaże ANT1 - ON, ANT2 - ON, wtedy wiesz, że masz dwie anteny.
          A to o czym bruce (800 zł za swinga) pisze to dilerzy może i robią ale na życzenie zamawiającego, żeby taniej wyszło. Ja zamawiałem fabrycznego Swinga i mam dwie anteny i raczej nie jest on z allegro.
          wreszcie ktoś uprzejmie odpowiedział na moje pytanie dziękuję kolego teraz wiem o co lotto najgorsze jest to, że ktoś coś chlapnie a potem nie ma odwagi wyjaśnić o co chodzi...ehhh dobra koniec narzekania - mam dwa paski

Komentarz

• bruce
            Classic
            • 2010
            • 33

Z tym swingiem to niepotrzebnie napisałem bo nie każdy diler tak robi a kolega się zdenerwował. A że można to sprawdzić w menu radia to nie wiedziałem. Po prostu paski widać na szybie.

Co do lakierowania w fabryce. Pracowałem w fabryce Dell'a i wiem jak wygląda masowa produkcja. Liczy się ilość a nie jakość a jak coś można naprawić to się tego nie wymienia. Tak było pewnie z tymi drzwiami no ale komputer kosztuje 3-5 tys a auto 50-80 tys :evil:
            Aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałem tego posta chociaż szkoda ma rację by nie popadać w paranoję. Na drzwiach się nie jeździ i pewnie do odsprzedaży by kolega o tym nie wiedział. Ja na odbiór czujnika nie biorę, wolę żyć w nieświadomości...

Komentarz

• kleszek3
              Ambiente
              • 2011
              • 130
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

bruce, zapodaj gdzie mozna kupić nowego Swinga?
              Pozdrawiam.
              Zainteresowany !

Komentarz

• pandzik
                RS
                • 2011
                • 2254
                • Seat

Zamieszczone przez kleszek3
                bruce, zapodaj gdzie mozna kupić nowego Swinga?
                Popyt jest (coraz)większy niż podaż niestety.... :P

Komentarz

• bruce
                  Classic
                  • 2010
                  • 33

Może trudno w to uwierzyć ale kupiłem Swinga od...sprzedawcy auta. Warto nieraz popytać w salonie.

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Zamieszczone przez bruce
                    Może trudno w to uwierzyć ale kupiłem Swinga od...sprzedawcy auta. Warto nieraz popytać w salonie.
                    nie tak trudno, ja sprzedałem streama sprzedawcy
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

• Gaber
                      Ambiente
                      • 2011
                      • 201

Czy ma ktoś z was opcję: Regulacja pod ledzwie foteli przednich i regulacja wysokosci fotela pasażera? Proszę o odpowiedź ( sprzedawca nie miał takiej wiedzy ). Czy wysokość fotela pasażera schodzi tak nisko jak fotel kierowcy?

Komentarz

• marektbg
                        Elegance
                        • 2010
                        • 861

Zamieszczone przez bruce
                        Ja też - za 800zł - bo podobno im zostało (pewnie z jakichś kombinacji - bo fakturę dostałem nie na radio)

Komentarz

• ready
                          Classic
                          • 2011
                          • 19

Wczoraj minął równo miesiąc od zamówienia przeze mnie toura 1,6. Zadzwoniłem do dealera, czy znany jest tydzień produkcji egzemplarza dla mnie i dostałem odpowiedź po sprawdzeniu, że NIE. Wg jego słów ostatnie, które weszły kilka dni temu są na 19 tydzień do produkcji. Tak więc termin odbioru - 15.06 wydaje się być mocno zagrożony...

Komentarz

• infomatik
                            Classic
                            • 2010
                            • 20

Ostatnio coś majstrują przy terminach.

Moja octa 2 FL zamówiona w połowie lutego do odbioru będzie już za 3 tygodnie. Dodatkowo dealer poinformował mnie, że nie dla wszystkich ma takie dobre wieści i część aut mocno się opóźni.

Komentarz

• Kermit128
                              Classic
                              • 2011
                              • 32

A ja zadzwoniłem wczoraj do dealera i usłyszałem, że moja O2T Combi jest już wyprodukowana !
                              Teraz oczekuje na transport do kraju i montaż LPG.
                              Dealer już zamówił instalację LGP i dodatki, które będą montowane w salonie:
                              - autoalarm,
                              - gałka zmiany biegów,
                              - dywaniki
                              - listwy boczne.

I tu pytanie do Was.
                              Dealer mówi, że dokumenty z reguły przyjeżdzają 2-3 dni wcześniej i mogę już je wziąźć i pojechać do UM zarejestrować pojazd.
                              Zgodzilibyście się na coś takiego? Bez oglądania pojazdu?
                              Domyślam się, że przed odebraniem dokumentów od dealera, musiałbym podpisać wszystkie umowy: kupna, sprzedaży (zostawiam auto w rozliczeniu), kredytową...
                              Nie podoba mi się ten pomysł...
                              Skoda Octavia Tour 2 Kombi
                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=47552

Komentarz

• loyd
                                RS
                                • 2010
                                • 2342

Zamieszczone przez Kermit128
                                Dealer mówi, że dokumenty z reguły przyjeżdzają 2-3 dni wcześniej i mogę już je wziąźć i pojechać do UM zarejestrować pojazd.
                                Zgodzilibyście się na coś takiego? Bez oglądania pojazdu?
                                Przecież to jest ryzyko dealera a nie Twoje.

Jak nie odbierzesz auta bo coś będzie nie teges, to dealer nie sprzeda auta bo jest zarejestrowane na Ciebie.

Komentarz

• leff
                                  Elegance
                                  • 2004
                                  • 862

no ... ubezpieczenie biegnie od daty rejestracji wiec mozesz byc pare dni w plecy

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• Kermit128
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 32

Właśnie o to chodzi. Jeżeli dealer będzie chciał zepchnąć ryzyko na mnie, czyli przed rejestracją pojazdu będzie chciał podpisać umowę kredytu, kupna i sprzedaży to się nie zgodzę.

Jeżeli weźmie ryzyko na siebie - to mogę się zgodzić

Komentarz

• szkoda
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 22543

Właśnie o to chodzi. Jeżeli dealer będzie chciał zepchnąć ryzyko na mnie, czyli przed rejestracją pojazdu będzie chciał podpisać umowę kredytu, kupna i sprzedaży to się nie zgodzę.
                                      jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby chciał
                                      saport techniczny baj DGW
                                      była BKD+DSG '05 120kkm
                                      była BXE '08 190kkm
                                      no i nie ma :-)

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Tak mi się zdaje, ze to wszystko zalezy od tego co dane auto ma miec.

Jak nie ma np wolnego silnika, to auto nie idzie do produkcji, bo produkcja to raptem kilka godzin.

A ponoć coraz wieksze problemy sa z autami gdzie jest DSG, bo nie wyrabiaja z produkcja.

Jak widzę terminy odbioru od dnia zamówienia auta do produkcji wahają się między 6-20 tygodni i czasem wiecej :roll:
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• krzysn
                                          Rider
                                          • 2007
                                          • 515

Zamieszczone przez Maicroft
                                          A ponoć coraz wieksze problemy sa z autami gdzie jest DSG, bo nie wyrabiaja z produkcja.
                                          No właśnie chyba nie ma jakiejś reguły. Zamówiłem 1.4 tsi z dsg z kilkoma dodatkami 31 stycznia i już jedzie do Polski (wyprodukowała się tydzień temu).

Może zbierają jakąś pulę zamówień określonego typu i tłuką potem auta w bardzo zblizonej konfiguracji, pewnie duzo zależy również od dostawców podzespołów.

Komentarz

• pandzik
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2254
                                            • Seat

Zamieszczone przez ready
                                            Wczoraj minął równo miesiąc od zamówienia przeze mnie toura 1,6. Zadzwoniłem do dealera, czy znany jest tydzień produkcji egzemplarza dla mnie i dostałem odpowiedź po sprawdzeniu, że NIE. Wg jego słów ostatnie, które weszły kilka dni temu są na 19 tydzień do produkcji. Tak więc termin odbioru - 15.06 wydaje się być mocno zagrożony...
                                            Jeżeli ostatnie zamówienia są na 19 tyg, to Twoja (zamowiona miesiąc temu) bedzie szybciej... Gdzie tu zagrożona połowa czerwca? Czy czegoś nie rozumiem?

Moja, zamówiona na początku marca też ma 19 tyg. produkcji. Do odbioru w 21 tyg.

Komentarz

• abc_rlz.
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 261

- gałka zmiany biegów,
                                              z tego też już zrobili dodatek ? :diabelski_usmiech
                                              Była : Skoda Octavia I '04 1,4 16V 75 KM
                                              Był : Opel Vectra C 1.9 CDTI 150KM
                                              Jest : Seat Cordoba 1.9 TDI 101 KM
                                              Jest: Skoda Octavia 1.9 TDI 105 KM

Komentarz

• ready
                                                Classic
                                                • 2011
                                                • 19

Okazuje się, że w przypadku mojego egzemplarza nie ma nawet w systemie określonego tygodnia produkcji i stąd moje obawy o termin odbioru. Z tego co powiedział mój rozmówca "wisi" tak kilka samochodów, w tym niestety mój

Komentarz

• kleszek3
                                                  Ambiente
                                                  • 2011
                                                  • 130
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez ready
                                                  Okazuje się, że w przypadku mojego egzemplarza nie ma nawet w systemie określonego tygodnia produkcji i stąd moje obawy o termin odbioru. Z tego co powiedział mój rozmówca "wisi" tak kilka samochodów, w tym niestety mój
                                                  możesz napisać jaką masz konfigurację swojego autka?
                                                  Muszę przyznać że zbieram sie do zamówienia i trochę mnie to zasmuciło
                                                  Pozdrawiam.
                                                  Zainteresowany !

Komentarz

• Kermit128
                                                    Classic
                                                    • 2011
                                                    • 32

Zamieszczone przez abc_rlz.
                                                    - gałka zmiany biegów,
                                                    z tego też już zrobili dodatek ? :diabelski_usmiech
                                                    :wink:
                                                    Dogadałem się z dealerem na gałeczkę i skórzany mieszek w b.dobrej cenie (135 PLN)
                                                    Chciałem jeszcze skórzaną kierownicę, ale chyba dam ją komuś do obszycia.

Komentarz

Pracuję...