[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hizoku
    Ambiente
    • 2011
    • 186

Zamieszczone przez Maicroft
    Zamieszczone przez hizoku
    Octavianos napisał/a: Dlatego, że pewnie niebawem zostanie wycofany a następca moim zdaniem będzie gorszym modelem, choć może ładniejszym...
    Nastepca jest OII FL, a to jest dalej to samo auto, jedynie z innym przodem i innymi lampami z tylu, bo cala reszta jest taka sama przeciez w Tourze i FL-ce
    Już się gubię. W 2012 roku co zastąpi ofertę O2 Tour? Tajemnicza "Skoda sedan" (prawdopodobnie Fabia Sedan lub inna nazwą) czy O2 FL spadnie jako budżetowa oferta gdy wejdzie O3?

Bo teraz tak zrozumiałem wypowiedź Maicroft, że to O2FL zastąpi O2Tour?

PS. co do różnic O2Tour vs O2FL, nie wątpie, że różnią się tylko wizualnie
    Octavia2 Tour

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Na ta chwile najtaniej jest OIIFL przerobic na Toura w momencie kiedy pojawia sie OIII.

Chyba ze powstanie cos pomiedzy Fabia a Octavia - ale to sa koszty przeciez
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Octavianos
        L&K
        • 2010
        • 1130

Na ta chwile najtaniej jest OIIFL przerobic na Toura w momencie kiedy pojawia sie OIII.

Chyba ze powstanie cos pomiedzy Fabia a Octavia - ale to sa koszty przeciez
        Wszyscy piszą, ale nikt nie potwierdzi, to są nasze domysły.... wyobrażacie sobie O2FL jako Toura, "Felicię" i OIII? za dużo tego dobrego by było...
        SIMPLY CLEVER
        Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• darek_wawa
          Drive
          • 2010
          • 75

Premiera następcy Octavii II FL będzie najprawdopodobniej w 2014 roku. Ze względu na świetną sprzedaż Skoda prawdopodobnie przesunie premierę nowej Octavii z 2012 na 2014....

Komentarz

• loyd
            RS
            • 2010
            • 2342

darek_wawa w 2012 ma być premiera nowego srolfa a O3 od początku miała być dostępna od 2013 roku. O przesunięciu do 2014 roku nie czytalem, ale może i tak jest ....

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Ja tam czekam na VAN pokroju Sharan :twisted:
              Spritmonitor.de

Komentarz

• jamatusz
                Drive
                • 2007
                • 63

W nowym roku modelowym maja byc do nawigacji (w cenie nawigacji) mapy (podobno)
                Chetnie pozbede sie letnich kol - 17

Komentarz

• TwoB
                  L&K
                  • 2011
                  • 1086
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Rozmawiałem z moim sprzedawcą - mam produkcję na 38tydzień, zamówiłem 7 kwietnia. To jakiś koszmar!!!
                  SATYNOWA O2 Tour
                  Z pozdrowieniami
                  Bartek

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9943
                    • Ford

Zamieszczone przez TwoB
                    To jakiś koszmar!!!
                    a czy "na placu" są generalnie jakieś Tour-y dostępne "od ręki"...
                    Adam... Używam:
                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• darek_wawa
                      Drive
                      • 2010
                      • 75

W kwietniu "Czesi" z centrali nie wspominali nic o Vanie. Natomiast potwierdzili pogłoski o nowym kompakcie oraz mniejszym aucie miejskim: http://img546.imageshack.us/img546/8682/93609500.jpg

Komentarz

• TwoB
                        L&K
                        • 2011
                        • 1086
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Agamek12, ...nie ma, może się jedynie trafić, gdy ktoś zrezygnuje ze złożonego już wcześniej zamówienia.
                        SATYNOWA O2 Tour
                        Z pozdrowieniami
                        Bartek

Komentarz

• mar900
                          Classic
                          • 2011
                          • 9

Zamieszczone przez TwoB
                          Rozmawiałem z moim sprzedawcą - mam produkcję na 38tydzień, zamówiłem 7 kwietnia. To jakiś koszmar!!!
                          Nie martw się nie jesteś sam ja zamówiłem 17.03 i też mam 38 tydzień przesunięty z 24 tygodnia. A jeśli chodzi o autka z których zrezygnowali klienci to gościu z salonu poinformował mnie, że i tak takiego nie dostanę bo mam za duży rabat a jeśli ktoś chc kupić od ręki to po normalnej cenie. Tak dbają o klientów!!!

Komentarz

• pandzik
                            RS
                            • 2011
                            • 2254
                            • Seat

Chyba nie tak ci powiedział
                            Zamieszczone przez mar900
                            A jeśli chodzi o autka z których zrezygnowali klienci to gościu z salonu poinformował mnie, że i tak takiego nie dostanę bo mam za duży rabat
                            Chyba nie tak Ci powiedział. Możesz też kupić tylko po "normalnej" cenie, a to już sie średnio opłaca w przypadku toura.

Komentarz

• mar900
                              Classic
                              • 2011
                              • 9

Zamieszczone przez pandzik
                              Chyba nie tak ci powiedział
                              A jeśli chodzi o autka z których zrezygnowali klienci to gościu z salonu poinformował mnie, że i tak takiego nie dostanę bo mam za duży rabat
                              Chyba nie tak Ci powiedział. Możesz też kupić tylko po "normalnej" cenie, a to już sie średnio opłaca w przypadku toura.
                              A co ja napisałem ???

Komentarz

• Octavianos
                                L&K
                                • 2010
                                • 1130

Zamieszczone przez darek_wawa
                                W kwietniu "Czesi" z centrali nie wspominali nic o Vanie. Natomiast potwierdzili pogłoski o nowym kompakcie oraz mniejszym aucie miejskim: http://img546.imageshack.us/img546/8682/93609500.jpg
                                Byłeś w Mlada Boleslav na spotkaniu dot. nowych modeli? widziałeś je na żywo??

[ Dodano: Czw 05 Maj, 11 19:38 ]
                                Zamieszczone przez jamatusz
                                Tak, mają być mapy, ale minimalnie prawdopodobnie wzrośnie cena Amundsena i Columbusa - ale i tak wyjdzie taniej niż dokupowanie osobno płyty...
                                SIMPLY CLEVER

Moja Maszyna

Komentarz

• kecaj
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 1511
                                  • Superb II (3T4)

No i z nowym MJ na wyświetlaczach będą informacje po polsku....

[ Dodano: Czw 05 Maj, 11 21:40 ]
                                  Zamieszczone przez pandzik
                                  Zamieszczone przez kecaj
                                  Octavia Tour - zamówiona 22.04.2011 - data produkcji 22 tydzień
                                  Krótko.

Ja o swojej jeszcze nic nie wiem, choć teoretycznie w tym tyg. mam odbiór..:P
                                  Kolega, który zamówił to auto też się cieszy...
                                  Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• darek_wawa
                                    Drive
                                    • 2010
                                    • 75

Zamieszczone przez Octavianos
                                    Zamieszczone przez darek_wawa
                                    Byłeś w Mlada Boleslav na spotkaniu dot. nowych modeli? widziałeś je na żywo??

[ Dodano: Czw 05 Maj, 11 19:38 ]
                                    Zamieszczone przez jamatusz
                                    Tak, mają być mapy, ale minimalnie prawdopodobnie wzrośnie cena Amundsena i Columbusa - ale i tak wyjdzie taniej niż dokupowanie osobno płyty...

Byłem w okolicach na torze Motorland: http://www.info-ekspert.pl/pl/artykul-647.html

Spotkanie dotyczyło wartości rezydualnych Skody ale przy okazji prezentowali plany na kolejne lata, nowy niebawem obowiązujący design salonów Skody itp itd.....

Komentarz

• ary
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 634

Zamieszczone przez TwoB
                                      Nie martw się nie jesteś sam ja zamówiłem 17.03 i też mam 38 tydzień przesunięty z 24 tygodnia. A jeśli chodzi o autka z których zrezygnowali klienci to gościu z salonu poinformował mnie, że i tak takiego nie dostanę bo mam za duży rabat a jeśli ktoś chc kupić od ręki to po normalnej cenie. Tak dbają o klientów!!!
                                      Nie macie co narzekać, ja zamówiłem 27.11.2010. Pierwotnie miałbyć 13 tydzień, teraz jest przesunięcie na 27 tydzień. Doliczając transport z fabryki do Poznania a potem z Poznania do dilera to wyjdzie około 8 miesięcy oczekiwania na auto :cry:
                                      O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• Q_mat
                                        Classic
                                        • 2011
                                        • 30

Nie martw się nie jesteś sam ja zamówiłem 17.03 i też mam 38 tydzień przesunięty z 24 tygodnia.
                                        Panowie 38 tydzień to ostatni tydzień września. Czyli zapewne odbiór 41 lub nawet 42 tydzień a to już połowa października. Od listopada wszystkie nowo rejestrowane auta mają obowiązek posiadania ESP. Tour w standardzie nie ma ESP i prawdę mówiąc ja sobie nie zamówiłem tego cuda. Co w takim razie w sytuacji gdybym miał odbiór auta już w listopadzie? Wie ktoś coś na ten temat

Komentarz

• mikolaj
                                          Rider
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 366
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Q_mat
                                          Nie martw się nie jesteś sam ja zamówiłem 17.03 i też mam 38 tydzień przesunięty z 24 tygodnia.
                                          Panowie 38 tydzień to ostatni tydzień września. Czyli zapewne odbiór 41 lub nawet 42 tydzień a to już połowa października. Od listopada wszystkie nowo rejestrowane auta mają obowiązek posiadania ESP. Tour w standardzie nie ma ESP i prawdę mówiąc ja sobie nie zamówiłem tego cuda. Co w takim razie w sytuacji gdybym miał odbiór auta już w listopadzie? Wie ktoś coś na ten temat
                                          rejestrowane czy wyprodukowane? bo to jest różnica

Komentarz

• Q_mat
                                            Classic
                                            • 2011
                                            • 30

Parlament Europejski zatwierdził przepis, w myśl którego wszystkie nowe samochody osobowe i dostawcze rejestrowane od listopada 2011 roku w krajach należących do Unii Europejskiej muszą posiadać system kontroli trakcji.

to rozumiem, że wszystkie które mają datę 1 rejestracji po tym dniu.

Komentarz

• Dzida
                                              RS
                                              • 2006
                                              • 2253

Zamieszczone przez Agamek12
                                              a czy "na placu" są generalnie jakieś Tour-y dostępne "od ręki"...
                                              W Auto Wimarze na Jerozolimskich stoi srebrny Tour z halogenami. Ponieważ nie interesuje mnie to, więc nie zwróciłem uwagi z jakim silnikiem.

Komentarz

• Walt
                                                L&K
                                                • 2011
                                                • 1065
                                                • Seat

Q_mat, Ja nie wiem, ale gdzieś mi się obiło o uszy, że chodzi tutaj o nowe modele.
                                                SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• kleszek3
                                                  Ambiente
                                                  • 2011
                                                  • 130
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Q_mat
                                                  Parlament Europejski zatwierdził przepis, w myśl którego wszystkie nowe samochody osobowe i dostawcze rejestrowane od listopada 2011 roku w krajach należących do Unii Europejskiej muszą posiadać system kontroli trakcji.

to rozumiem, że wszystkie które mają datę 1 rejestracji po tym dniu.

Podobnie jest ze światłami dziennymi i co ?!
                                                  Pozdrawiam.
                                                  Zainteresowany !

Komentarz

• Octavianos
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1130

W Skodex w Poznaniu przy Rondzie Żegrze, na Unii Lubelskiej 5, stoi na placu kilka Tourów, ale z silnikiem 1.4 80KM.

Jak coś to piszcie na PW :-)
                                                    SIMPLY CLEVER

Moja Maszyna

Komentarz

Pracuję...