Myślicie że jest szansa utargować z dealerem coś z ceny jeśli nie biorę tej dodatkowej gwarancji (1. Nie będę serwisował w ASO, 2. 60 000 zrobię w 2 lata)?
Też średnio mnie ta dodatkowa gwarancja interesuje więc się zapytałem czy mogą coś zaproponować innego nawet w cenie niższej niż 1500 to mi sztywno napisali że nie ma szans na nic innego.
Rabatu nie dostałem jakiegoś dużego bo np. Danielcio proponował lepszą cenę ale nie miałem ochoty jechać z 3miasta na południe.
Oto fragment informacji ze strony Samaru (powinno to obejmowac tez Skode)
Modele Polo, Golf, Golf Plus, Golf Variant, Golf Cabrio, Jetta, Scirocco, Eos, Touran, Passat, Passat Variant, Passat CC i Sharan – to auta, w których już niebawem dostępny będzie język polski. Dotyczy to samochodów produkowanych od czerwca bieżącego roku, tzn., że wszystkie powyższe modele zamawiane teraz w salonach będą wyprodukowane z komputerem pokładowym komunikującym się z kierowcą w języku polskim.
Oprócz komunikatów komputera pokładowego, język polski będzie dostępny także w systemach nawigacji RNS 315 oraz RNS 510.
Oba systemy można połączyć z systemami telefonicznymi, które również obsługiwane będą w języku polskim.
Witam
zamowilem toura 1.6 z lpg 31.03 2011 dzis dzwonilem i Pan powiedzial mi ze moze pod koniec sierpnia a moze nawet we wrzesniu,zamawialem w Krakowie INTER AUTO Siwek
Czy oni robia sobie ze mnie ja..a czy wszystkich maja w du..e
Przecież to nie on zamówił 31.03, więc skąd wiesz ile czeka ? :P
W wiadomości nie było cytatu. To był jednolity tekst.
Problem polegał na braku ostatniego nawiasu (ja to poprawiłem) i przez to cytat się nie wyświetlał, ale było widać znaczniki "quote" z nickiem autora cytatu.
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
24 maja odjechałem z InterAuto od danielcia czarną Octavią II Tour z silniczkiem 1.6 z dołożonym LPG a poza tym:
- pakiet optimum
- koło zapasowe stalowe
- przednie reflektory przeciwmgielne
- wycieraczka szyby tylnej
- podłokietnik jumbo box
- czujniki parkowania tył
- ESP
- dzielona tylna kanapa
- dywaniki gumowe
- chlapacze
a od Andrev3 wziąłem radio Bolero i dołożyłem do niego - montaż u dealera.
Powrót do domu trasa prawie 200km Kraków - Łańcut, średnia z komputera pokładowego 7,1l - jazda tylko na Pb95 - nalałem do pełna i weszło 50,46l. Dzisiaj zatankowałem gaz na full, weszło 40,30l.
Jak trochę pojeżdżę to pochwalę się spalaniem. Niedługo wrzucę info o swojej Octavii do wiadomego działu - tylko muszę jakieś foty porobić.
Polecam realizację u danielcia - świetny kontakt.
Od 24 maja 2011 szczęśliwy posiadacz Octavia II Tour 1.6 LPG
tralala112, cena poszła do Ciebie na pw. Auto zamawiałem 2 lutego, odebrałem 24 maja. Z informacji jakie otrzymałem wynika, że SAP zamówił na ten rok około 2000 sztuk od pepiczków, a zamówień mają już ponad 4500. Podobno były negocjacje z Czechami i jakąś dodatkową pulę autek rzucili ale raczej nie ma szans na pokrycie popytu. Aktualnie zamówienia są przyjmowane, ale nikt nie da terminu na kiedy auto będzie. Czesi mają ustalony plan produkcji i wciśnięcie dodatkowych 2-3 tysięcy autek dla Polski to jest pewnie problem. Niestety SAP nie przewidział możliwego popytu wynikającego z tego, że cena paliwa skoczyła do góry, a do Octavii II Tour dają gaz za free.
Powrót do domu trasa prawie 200km Kraków - Łańcut, średnia z komputera pokładowego 7,1l - jazda tylko na Pb95
I co tu kombinować z LPG, 7 litrów jest, moim zdaniem, do zaakceptowania.
Krzysn, nie dla mnie. Jeżeli dostaję instalację LPG za darmo, której nie muszę odrabiać i od razu jeżdżę taniej to czemu nie skorzystać? Dziennie robię 80 km. Licząc średnie spalanie 7,5 (bardziej realne) na 100 km daje mi to jakieś 31 zł na Pb95 za 80 km, a na LPG kosztuje mnie to 19-20 zł (średnio 10l na 100), co daje dziennie oszczędności rzędu 10-11 zł, mnożąc to przez średnio 22 dni robocze w miesiącu razy 12 miesięcy mamy 2640 zł oszczędności - nawet jeśli odejmę przegląd coroczny obowiązkowy to jest piękna kwota, którą nie można pogardzić.
krzysn, To jest 7l w trasie droga, gdzie w zasadzie nie ma jak sie rozpedzic i jedzie sie bardzo ukladnie w porywach 100km/h . Po miescie juz tyle palic nie bedzie.
A gazu lyknie 1-2l wiecej i po sprawie, a wiec realnie 30-35% taniej
Miałem parę lat auto z lpg (co prawda instalacja II generacji) i więcej już nie chcę :-)
Oprócz rzeczywiście sporych oszczędności liczy się jeszcze święty spokój, moje auto z lpg go nie zapewniało - problemy z gaśnięciem na biegu jałowym, stuki pływaka w zbiorniku i jego "zawieszanie się" (czyli tankowanie "na oko", nie do odbicia pistoletu), wysoka czułość silnika na czystość filtra powietrza (zmieniałem go co kilka miesięcy).
Pewnie teraz są lepsze instalacje ale ja się zraziłem bezpowrotnie :-)
krzysn, do tego tygodnia miałem Forda Fiestę, którą przyciągnąłem w 2006 w styczniu jak miała 10 lat. Założyłem do niej (silnik 1.25 16V) sekwencję i nie żałuję - przez 5 lat miałem zwrot na poziomie 11000, a odejmując instalację to zostało mi w kieszeni około 7,5tys. zł. Raz tylko padły mi wtryskiwacze do gazu i musiałem wymienić, a tak to tylko wymiana filtru. Dlatego też zdecydowałem się na Octavię z gazem (od razu zyskuję) i myślę, że nie będę żałował :-)
Obecnie mam jeszcze Vectrę B z 97r z sekwencją i nie narzekam. Oczywiście czasami trzeba udać się do gazownika bo coś tam "zaleci"gazem w kabinie, ale ogólnie jest ok. Ekonomia najważniejsza. Tydzień temu zamówiłem Toura 1,6 z LPG, mam nadzieję, że też będę zadowolony. Odbiór na przełomie września i października.
Witam
zamowilem toura 1.6 z lpg 31.03 2011 dzis dzwonilem i Pan powiedzial mi ze moze pod koniec sierpnia a moze nawet we wrzesniu,zamawialem w Krakowie INTER AUTO Siwek
Czy oni robia sobie ze mnie ja..a czy wszystkich maja w du..e
Ja czekam juz 3 miesiące
Ja zamówiłem 28.04.2011 r.
i jak pisałem wcześniej dotstałem niebywale szybki termin produkcji gdyż na 22 tydzień
wczoraj dostałem maila z salonu iż produkcja jest potwierdzona i mój samochód zostanie wyprodukowany w 22 tygodniu
odbiór gdzieś w drugiej połowie czerwca
zamawiałem w InterAuto w Krakowie na ul. Kocmyrzowskiej
dodam tylko iż byłem pogodzony z faktem ze samochód (śledząc forum) dostane może we wrześniu ewentualnie październiku
a zamówiłem 28.04.2011 r.
i jak pisałem wcześniej dotstałem niebywale szybki termin produkcji gdyż na 22 tydzień
wczoraj dostałem maila z salonu iż produkcja jest potwierdzona i mój samochód zostanie wyprodukowany w 22 tygodniu
odbiór gdzieś w drugiej połowie czerwca
zamawiałem w InterAuto w Krakowie na ul. Kocmyrzowskiej
dodam tylko iż byłem pogodzony z faktem ze samochód (śledząc forum) dostane może we wrześniu ewentualnie październiku
No to nieźle!!!
Ja zamawiałem 01.03 i też diler potwierdził produkcję na 22 tydz
Witam. Zamówiłem w zeszłym tygodniu O2 Tour. Niestety sprzedawca nie był w stanie mi powiedzieć kiedy odbiór. Ma może ktoś jakieś świeże informacje kiedy można się spodziewać autka. Wiem, że odbiór to daleka przyszłość, ale mam pytanie na co zwrócić uwagę przy odbiorze? Pierwsze wątpliwości dotyczą Swinga którego również domówiłem. Jak mniemam powinien on być montowany w fabryce. Jedni na forum twierdzą, iż w takim przypadku ma być druga antena inni, iż niekoniecznie. Jak sprawdzić czy radio montowała fabryka czy ASO coś kombinowało. Na co jeszcze zwrócić uwagę. Dodam iż Octavia będzie moją pierwszą Skodą. Nawet nią jeszcze nie jechałem. Pozdrawiam wszystkich.
Komentarz