Moze ktoś mi powie jak wogóle do tej listwy się dobrać (jak ją wyjąć) ?? Pewnie trzeba rozbierać górną część tapicerki tylnej klapy ??
szarpnij za plastik nad szyba i wyskoczy ze spinek potem spinki od stopu i po operacji
Zamieszczone przez pskosz
Jak wyciągałem u siebie w kombi, to musiałem najpierw zdjąć plastik górny w klapie . 3-cie światło stop jest zamontowany na trzech spinkach które sie naciska i światło samo wychodzi. Tylko jeszcze trzeba wyjąć dysze spryskiwaczy i gotowe
Moze ktoś mi powie jak wogóle do tej listwy się dobrać (jak ją wyjąć) ?? Pewnie trzeba rozbierać górną część tapicerki tylnej klapy ??
szarpnij za plastik nad szyba i wyskoczy ze spinek potem spinki od stopu i po operacji
Zamieszczone przez pskosz
Jak wyciągałem u siebie w kombi, to musiałem najpierw zdjąć plastik górny w klapie . 3-cie światło stop jest zamontowany na trzech spinkach które sie naciska i światło samo wychodzi. Tylko jeszcze trzeba wyjąć dysze spryskiwaczy i gotowe
Wszystko ładnie i pięknie jak się nie ma spojlera na klapie...
...znam ten ból,kup sobie plecionke w sklepie wedkarskim i tnij klej bo zyłką porysujesz lakier.Plecionką schodzi sie dłuzej ale ani zadnej rysy mi niezostawiła.Powodzenia i cierpliwosci zycze
Wybaczcie ze odgzrewam tak starego kotleta Ale mam O1 hatchbacka i mam problem z 3 swiatlem stopu samochod jest z 99r. rozebralem juz samo swiatlo i dziala na krotko. rozebralem tez kable w gumowych pancerzach nie widac zeby ktorykolwiek byl przepalony czy ulamany. dostalem sie do kostek w boczku i teraz pytanie ktora z tych kostek albo ktory przewody odpowiadaja swiatlom stopu... bylbym wdzieczny za odpowiedz...
Juz wszystko wiadomo gdyby ktos kiedys potrzebowal jest to czarna kostka w boczku z lewej strony. Dochodza do niej 2 kable jeden bialy od ogrzewania a drugi czerwono-czarny do swiatla stopu. Od kostki do szyby ida dwa czarne. Cienszy od stopu a grubszy od ogrzewania. U mnie problemem byl brak masy... doprowadzilem nowa i jest juz ok...
Witam
Dzisiaj miałem wenę i zabrałem się za problem 3 światła stop w kombi samochód 2004r.
Więc problemem są (przynajmniej w moim) ścieżki, które praktycznie skorodowały do stanu niebytu i to w trzech miejscach. Ktoś bardziej biegły w elektronice może się podjąć uzupełnienia. Ja wybrałem inną metodę, wywaliłem całą płytkę z diodami i w jej miejsce do pinów wtyczki przylutowałem taśmę z diodami led 10cm. Tylko, że najlepiej zakupić taśmę gdzie przypada 12 sztuk na 10 cm lepiej świeci. Niestety oryginalne światło ponad 140 zł na allegro.
Pozdrawiam
Odgrzewam trochę kotleta ale sam się męczyłem z trzecim światłem stopu w Octavii I RS Combi. Jako że nigdzie nie znalazłem informacji na temat jak jest mocowana i co trzeba zrobić żeby je zmienić więc spieszę wyjaśnić. ku potomnym Otóż lampka nie jest wkręcana tylko wklejana na bardzo silny silikon który z biegiem czasu twardnieje i traci szczelność co powoduje że do lampki dostaje się brud, wilgoć i inne nieciekawe rzeczy. Kolejny mit który powstał to że trzeba demontować spojler aby wyjąć tą lampkę. Otóż te nieszczęsne trzecie światło stopu oparte na diodach było przewidziane na całe życie samochodu i trzeba je w dość ordynarny sposób albo wycinać albo wyłamywać jakąś łopatką teflonową czy czymś podobnym. Potem oczyszczamy powierzchnie pod nową lampkę która kosztuje kilkakrotnie więcej niż do zwykłej octavii i wklejamy Ja robiłem to co prawda w ASO Skody i dobrze im to poszło więc jak kto woli
Komentarz