jestem ciekaw czy ty teraz przekręcisz licznik na przebiek który powinien być orginalnie , zeby było ok
obroty po czyszczeniu przepustnicy
Zwiń
X
-
obroty po czyszczeniu przepustnicy
Witam serdecznie
Dzisiaj dałem do wyczyszczenia przepustanice - benzyna 1,6 74kW z silnikiem AKL
Zdecydowałem sie na to, ponieważ troszkę falowały obroty na biegu jałowym, ale dało sie z tym żyć.
Po "operacji" czyszczenia obroty na biegu jałowym utrzymują sie na poziomie 1300-1400.
Facet pokazał mi podpietego kompa - żadnych błedów tylko jeden parametr utrzymywał sie na poziomie 1000 a miał być na 100. Dokładnie nie wiem co to jest, a dodatkowo gościu stwierdził, że mogę mieć uszkodzoną pamieć w sterowniku.
Pytanko jest takie - czy to wszystko normalne, czy może gość ma rację.
Proszę o pomoc, bo nie dość ze Octa sporo zjada wachy, to teraz z tymi podwyższonymi obrotami wszystko przemawia za środkami komunikacji miejskiej. :|
PozdrawiamJust Grisza
-
-
qwyq, Narazie spokojnie - niech sie wszystko unormuje - musisz zrobic z 500-1000 km. Ja mialem to samo, do tego obroty mi spadaly bardzo wolno podczas wyluzowania. Mam kompa i nagle spalanie mi wzroslo z 30 podczas butowania na 1 i 2 do 50l/100km, i na trasie z 6,5 l/100km do 8-9 l/100km. Ale pojezdzilem i po jakims czasie przeszlo, w przedziale 500 do 1000 km wszystko sie unormowalo. Jak zrobisz ponad 500 km i dalej ci nie przejdzie to wtedy sie martw.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Witam
Procedura czyszczenia przepustnicy polega na jej wyczyszczeniu i właściwym przeprowadzeniu adaptacji.Jeżeli się tego właściwie nie zrobi to efekt jest taki jak w Twoim samochodzie.Zmień mechanika bo ten niedość że spiepszył robote to jeszcze chce cię naciągnąć na niemałe koszty wymiany sterownika.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
uszkodził sie regulator ciśnienia paliwa. Trochę to dziwne, że to się zbiegło z czyszczeniem przepustnicy...DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
Komentarz