Automatyczne blokowanie drzwi po 15km/h - dziwne działanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

neck99, A inne urzadzenia nie masz, gdzies podlaczone w obwod kluczyka?? Na czym masz podlaczone zasilanie palma :?:
    Spritmonitor.de

Komentarz

• Krzych
      Rider
      • 2005
      • 671

Wystarczy wstawić dotatkowy przekaźnik lub diode prostowniczą w obwodzie styku "S" i problem rozwiązany. Wtedy napięcie na styku "S" nie będzie jeszcze przez chwilę podtrzymywane przez pojemność kondesatorów z radia.
      DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
      www.chiptuning.katowice.pl
      DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• autorus
        Rider
        • 2004
        • 508

Więc tak, byłem u elektryka . I teraz mam tak, że jak mam załozony panel i radio gra to po wyciagnięciu kluczyka od razu drzwi mi sie odblokowują. Ale... jak nie założę panela do radia to jest po staremu :shock: czekam 5 sek aż sie otworza. Zamieniono tylko plusy w kostce iso. Co jeszcze można zrobić?

W obwód kluczyka jest podłaczony stary zestaw głosnomówiacy ck-7w. Ale jak radyjka nie było to wszystko było ok.

Autorus
        http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
        Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
        Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• Dezet
          Ambiente
          • 2005
          • 136

A jak to jest w innych Octaviach. Czy opcję blokowania drzwi mają wszystkie, czy tylko te z fabrycznym alarmem? Jeżeli wszystkie, to jak uruchomic to ustrojstwo?
          Pozdrawiam, Dezet

Komentarz

• misiekwaw
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7715
            • Ford

Zamieszczone przez Dezet
            A jak to jest w innych Octaviach. Czy opcję blokowania drzwi mają wszystkie, czy tylko te z fabrycznym alarmem? Jeżeli wszystkie, to jak uruchomic to ustrojstwo?
            AFAIK wszystkie mające fabryczny centralny zamek (nie alarm), uruchamia sie to VAGiem
            Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
            http://www.disi-tune.pl
            Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
            Był WRX
            Była Octa

Komentarz

• neck99
              L&K
              S_OCP Member
              • 2005
              • 1326

Zamieszczone przez Maicroft
              neck99, A inne urzadzenia nie masz, gdzies podlaczone w obwod kluczyka?? Na czym masz podlaczone zasilanie palma
              Nie nic innego nie mam. Palm jest na zapalniczce Wiesz miałem wcześniej inne radyjko i było normalnie potem zmieniłem i odrazu sie tak zrobiło więc wiem na 100% ze to radyjko. Nie mam czasu zamienić tych kabli :lol:

Ale co zauważyłem : Jak gra radio i je wyłacze tzn. nie na off tylko wyłaczenie poprzez zdjęcie panela to wtedy właśnie trzeba czekać po wyłaczeniu kluczyka. jak wyłacze radyjko guzikiem off (panel w środku) to normalnie działa

Dezet, tu masz wszystko opisane
              OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
              SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• Dezet
                Ambiente
                • 2005
                • 136

Dzięki za info
                Pozdrawiam, Dezet

Komentarz

Pracuję...