kolego sprawdz poprostu zarówki :wink:
Nowe wyższe ubezpieczenia
Zwiń
X
-
Nowe wyższe ubezpieczenia
W połowie września kończy mi się ubezpieczenie. Około 20go sierpnia zadzwoniłem do dilera Skody, u którego zakupiłem samochód z zapytaniem o wysokość aktualnej składki. Podobnie jak w zeszłym roku wybrałem Hestie - 1830,- zł (na tamtą chwilę najniższa OC+AC). Składka wyliczona, zapisana w kompie, więc czekam do 1 września na przypływ gotówki. Dzwonie dziś z prośbą o przesłanie mi dokumentów na adres domowy i co się okazuje? Składka nie wynosi już rzeczone 1830,- zł, ale 2500 zł :!: O rzesz ty :!: W wyniku ponownej kalkulacji i negocjacji zakupiłem w konsekwencji polisę Allianz - 2050,- zł.
Fakt, było trąbione że będą podwyżki ubezpieczeń, ale nie sądziłem że w takim wymiarze! Miła pani poinformowała mnie, że i ona jest zaskoczona tempem rozwoju sytuacji i nic nie wiedziała o nagle wprowadzonych podwyżkach.
Wiele nie straciłem w wyniku operacji zmiany ubezpieczyciela, ale dwie stówy piechty nie chodzi (kilka golon + :kufel lub pełny zbiornik). Płać człowieku i płacz....
-
-
Ale do tej pory nie było jeszcze to tak bardzo zauważalne. Dla przykładu. Od dłuższego czasu obowiązywała promocyjna stawka ubezpieczeniowa na nowo zakupione samochody w kwocie 1990,- zł (Skoda - PZU, Allianz, Hestia). Od dnia dzisiejszego ubezpieczenie to wynosi 2300,- zł.Zamieszczone przez ufoto czeka nas każdego roku :evil:
Komentarz
-
-
niestety nic nie da rady zrobić - faktycznie jest drożej
...socjalizm totalitarny zamienił się w socjalizm koncesyjno-etatystyczny....
takoż i tak ten na dole zawsze będzie jechany po kieszeni
wcześniej PZU, obecnie od 2 lat Hestia, teraz rozpatruje Allianz ale wczytam się jeszcze w OWU
zobaczymy ale i tak będzie drożej niż rok temu wychodzi mi
płać i płacz
pozdro
Komentarz
-
-
Będzie drożej to fakt
Niestety obejmnie to też i moje i tak tanie ubezpieczenie które mam osobiście w Hestii 
Dlatego zachęcam wszystkich do zawierania odnowienia ubezpieczenia wcześniej. Np. u mnie tak jest że nową polisę można wykupić miesiąc przed kończącym się terminem starej polisy i nowa będzie jeszcze po starych składkach.
Niestety od 1.09 jest podwyżka
Ja jeszcze przez 1 tydz. mogę sprzedawać po starych stawkach a potem niestety...
Komentarz
-
-
To nie jest tak do końca z tym tłumaczeniem. Pracuję w jednym z Towarzystw i o zmianach taryf dowiedziałem się na dwa dni przed.Zamieszczone przez ufotypowe wytłumaczenie :diabelski_usmiech , a co do podwyżek... to czeka nas każdego roku :evil:Zamieszczone przez bzik13że i ona jest zaskoczona tempem rozwoju sytuacji i nic nie wiedziała o nagle wprowadzonych podwyżkach.
Komentarz
-
-
Chyba dwa dni temu przeczytałem, że niestety - drożeją znacznie wszystkie ubezpieczenia komunikacyjne. Taki los
Najlepiej doić kierowców i emerytów. A armie urzedników państwowych powiększac za te pieniądze k... mać :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelicpozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
podejrzewam, że do zmiany - umowę ubezpieczeniowa będzie podpisywana w dniu odbioru.Zamieszczone przez CarolcoMoże ktoś się orientuje w takim razie, czy jeśli w Skodzie zamiast 1990zł ma być 2300zł, to czy jeśli mam umowę podpisaną (a samochód ma być za 2m-ce) na 1990zł, to mogą to zmienić?
zresztą cena samochodu też się może zmienić, chyba, że masz jakąś gwarancję na to.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Dzisiaj jak bylam w salone Skody akurat mimo chodem podsluchalam rozmowe klienta ze sprzedawca na temat ubezpieczenia, z ktorej wynika, ze na dzien dzisiejszy jest 1990zl, ale w dniu odbioru gosci bedzie musial zaplacic 2260 zl.Zamieszczone przez szkodapodejrzewam, że do zmiany - umowę ubezpieczeniowa będzie podpisywana w dniu odbioru.Zamieszczone przez CarolcoMoże ktoś się orientuje w takim razie, czy jeśli w Skodzie zamiast 1990zł ma być 2300zł, to czy jeśli mam umowę podpisaną (a samochód ma być za 2m-ce) na 1990zł, to mogą to zmienić?
zresztą cena samochodu też się może zmienić, chyba, że masz jakąś gwarancję na to.
Komentarz
-
-
Odgrzeje troszkę temat, bo coś mnie zaciekawiło
Za parę dni kończy mi się ubezpieczenie, więc poczyniłam kroki informacyjne. Wyszło tak, że zadzwoniłam do dwóch salonów. W jednym podali mi kwotę 1645zł za pełen pakiet w Generali, PZU - 1687zł. W drugim salonie taki sam pakiet Generali 1780zł :? Co najlepsze pakiet w Allianz 2600zł :shock: Dodam, że zniżki maksymalne i OC i AC.
Tak więc można zapłacić nawet do 1200zł więcej w sumie za to samo :roll: 3 lata temu jak braliśmy auto z salonu to ubezpieczenie mieliśmy w Allianz, bo wtedy był najbardziej atrakcyjny a najdrożej było w PZU. Jak to czasy się zmieniają
Ciekawa jestem jak w innych salonach różni się cenowo pakiet w tych samych firmach ubezpieczeniowych
Komentarz
-
-
Jeśli ceny różnią się w takim stopniu (mam na myśli dużo wyższą składkę w Allianz) to znaczy, że może sumy ubezpieczenia były inne, może warunki ubezpieczenia były inne.
Suma i zakres ubezpieczenia to podstawa. I nie można mówić, że za to samo się przepłaca, bo jak jedno TU wypłaci odszkodowanie za "coś" to nie znaczy, że inne TU wypłaci. I wtedy wyjdzie różnica w składce.
Wniosek: zwracać uwagę na sumę ubezpieczenia oraz ZAKRES
Komentarz
-
-
Nie wnikałam co tam "siedziało" w ubezpieczeniu Allianz. Pakiet w Generali w zupełności jest wystarczalny
Z tego co mi wiadomo to sumy ubezpieczenia były takie same. A dodatki jak auto zastępcze są dla mnie zbędne, chociaż w tym ubezpieczeniu mam na 3 dni :lol:
Głównie chodziło mi o to, że takie same pakiety w tych samych firmach ubezpieczeniowych też różnią się ceną
Komentarz
-
-
dzisiaj przedłużałem ubezpieczenie - pełny pakiet OC AC NW. Miałem w Allianz i jak dzwoniłem na początku września to pani wyceniła mi koszt ubezp. na 1700PLN. Dzisiaj ta kwota powiększyła sie o 300PLN i wyniosła 2000PLN. Przeniosłem wiec do Generali i za 1800 mam teraz taki sam pakiet jak w Alliansie. Pani wspomniała ze wiekszość ludzi przenosi z Allianza do innych ubezpieczalni. Ponadto jak spytałem o powód podwyżki to podobno przez powódź. :twisted:
Komentarz
-
-
No nie wiem, bo przecież wartość rynkową swojego auta znam, a to, że na papierku mi napiszą o 20tyś więcej, za które zapłacę większą składkę ubezpieczenia jakoś nie poprawia mi samopoczuciaZamieszczone przez genesisZ tego co pamiętam kiedyś generali wyliczyło mi sumę ubezpieczenia 12k mniejszą niż allianz. Czasem warto więcej dopłacić.
Johnny_B, a to witam w klubie
Na mnie się dziś Pani z ubezpieczeń obraziła :szeroki_usmiech jak wspomniałam o ubezpieczeniu u innego dilera :roll: Jak się jest Klientem to wszystko pięknie, ale jak się już coś chce wiedzieć to jest się wrogiem :lol:
Płacić i nie pytać za co tylko cicho siedzieć, to wtedy jest OK
Komentarz
-

Komentarz