Nowe wyższe ubezpieczenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 05c11172
    Classic
    • 2010
    • 18

kolego sprawdz poprostu zarówki :wink:
  • bzik13
    Rider
    • 2009
    • 514

W połowie września kończy mi się ubezpieczenie. Około 20go sierpnia zadzwoniłem do dilera Skody, u którego zakupiłem samochód z zapytaniem o wysokość aktualnej składki. Podobnie jak w zeszłym roku wybrałem Hestie - 1830,- zł (na tamtą chwilę najniższa OC+AC). Składka wyliczona, zapisana w kompie, więc czekam do 1 września na przypływ gotówki. Dzwonie dziś z prośbą o przesłanie mi dokumentów na adres domowy i co się okazuje? Składka nie wynosi już rzeczone 1830,- zł, ale 2500 zł :!: O rzesz ty :!: W wyniku ponownej kalkulacji i negocjacji zakupiłem w konsekwencji polisę Allianz - 2050,- zł.
    Fakt, było trąbione że będą podwyżki ubezpieczeń, ale nie sądziłem że w takim wymiarze! Miła pani poinformowała mnie, że i ona jest zaskoczona tempem rozwoju sytuacji i nic nie wiedziała o nagle wprowadzonych podwyżkach.
    Wiele nie straciłem w wyniku operacji zmiany ubezpieczyciela, ale dwie stówy piechty nie chodzi (kilka golon + :kufel lub pełny zbiornik). Płać człowieku i płacz....
    Mój liftback scout

Komentarz

• ufo
      L&K
      • 2008
      • 1475
      • Octavia III combi (5E5)
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez bzik13
      że i ona jest zaskoczona tempem rozwoju sytuacji i nic nie wiedziała o nagle wprowadzonych podwyżkach.
      typowe wytłumaczenie :diabelski_usmiech , a co do podwyżek... to czeka nas każdego roku :evil:

Komentarz

• bzik13
        Rider
        • 2009
        • 514

Zamieszczone przez ufo
        to czeka nas każdego roku :evil:
        Ale do tej pory nie było jeszcze to tak bardzo zauważalne. Dla przykładu. Od dłuższego czasu obowiązywała promocyjna stawka ubezpieczeniowa na nowo zakupione samochody w kwocie 1990,- zł (Skoda - PZU, Allianz, Hestia). Od dnia dzisiejszego ubezpieczenie to wynosi 2300,- zł.
        Mój liftback scout

Komentarz

• redhead
          Ambiente
          • 2008
          • 161
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

niestety nic nie da rady zrobić - faktycznie jest drożej
          ...socjalizm totalitarny zamienił się w socjalizm koncesyjno-etatystyczny....
          takoż i tak ten na dole zawsze będzie jechany po kieszeni

wcześniej PZU, obecnie od 2 lat Hestia, teraz rozpatruje Allianz ale wczytam się jeszcze w OWU
          zobaczymy ale i tak będzie drożej niż rok temu wychodzi mi

płać i płacz

pozdro

Komentarz

• maxpaynemm
            RS
            • 2008
            • 1764
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Będzie drożej to fakt Niestety obejmnie to też i moje i tak tanie ubezpieczenie które mam osobiście w Hestii

Dlatego zachęcam wszystkich do zawierania odnowienia ubezpieczenia wcześniej. Np. u mnie tak jest że nową polisę można wykupić miesiąc przed kończącym się terminem starej polisy i nowa będzie jeszcze po starych składkach.
            Niestety od 1.09 jest podwyżka

Ja jeszcze przez 1 tydz. mogę sprzedawać po starych stawkach a potem niestety...
            Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• kamix
              Classic
              • 2009
              • 21

Zamieszczone przez ufo
              Zamieszczone przez bzik13
              że i ona jest zaskoczona tempem rozwoju sytuacji i nic nie wiedziała o nagle wprowadzonych podwyżkach.
              typowe wytłumaczenie :diabelski_usmiech , a co do podwyżek... to czeka nas każdego roku :evil:
              To nie jest tak do końca z tym tłumaczeniem. Pracuję w jednym z Towarzystw i o zmianach taryf dowiedziałem się na dwa dni przed.

Komentarz

• lipekok
                Classic
                • 2009
                • 18

w maju ubezpieczałem roczną octavię w Axa Direct wyszło 1300 pln (full ubezpieczenie) także panie polecające ubezpieczenia w salonach Dilerskich mam w nosie. Pozdrawiam.
                Denis

Komentarz

• ruwado
                  RS
                  • 2009
                  • 14887
                  • Octavia IV (NX3)

Chyba dwa dni temu przeczytałem, że niestety - drożeją znacznie wszystkie ubezpieczenia komunikacyjne. Taki los

Najlepiej doić kierowców i emerytów. A armie urzedników państwowych powiększac za te pieniądze k... mać :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic
                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• sebwiecz
                    Rider
                    • 2008
                    • 328
                    • Yeti (5L)

Ja w tym roku zapłaciłem złodziejom o 50zł więcej niż w poprzednim roku za OC
                    Cóż taki nasz kraj i jeszcze na dodatek klepią ze mamy najniższe stawki w UE.
                    Banda

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=70046

Komentarz

• ruwado
                      RS
                      • 2009
                      • 14887
                      • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez sebwiecz
                      i jeszcze na dodatek klepią ze mamy najniższe stawki w UE.
                      podobno w SK maja o 50 % wyższe - ale ciiicho...
                      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Carolco
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 116

Może ktoś się orientuje w takim razie, czy jeśli w Skodzie zamiast 1990zł ma być 2300zł, to czy jeśli mam umowę podpisaną (a samochód ma być za 2m-ce) na 1990zł, to mogą to zmienić?

1.4 TSI MINT

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

Zamieszczone przez Carolco
                          Może ktoś się orientuje w takim razie, czy jeśli w Skodzie zamiast 1990zł ma być 2300zł, to czy jeśli mam umowę podpisaną (a samochód ma być za 2m-ce) na 1990zł, to mogą to zmienić?
                          podejrzewam, że do zmiany - umowę ubezpieczeniowa będzie podpisywana w dniu odbioru.
                          zresztą cena samochodu też się może zmienić, chyba, że masz jakąś gwarancję na to.
                          saport techniczny baj DGW
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm
                          no i nie ma :-)

Komentarz

• baca10
                            RS
                            • 2009
                            • 6225

Zamieszczone przez szkoda
                            Zamieszczone przez Carolco
                            podejrzewam, że do zmiany - umowę ubezpieczeniowa będzie podpisywana w dniu odbioru.
                            zresztą cena samochodu też się może zmienić, chyba, że masz jakąś gwarancję na to.
                            Dzisiaj jak bylam w salone Skody akurat mimo chodem podsluchalam rozmowe klienta ze sprzedawca na temat ubezpieczenia, z ktorej wynika, ze na dzien dzisiejszy jest 1990zl, ale w dniu odbioru gosci bedzie musial zaplacic 2260 zl.

Komentarz

• marlena
                              RS
                              • 2007
                              • 1719

Odgrzeje troszkę temat, bo coś mnie zaciekawiło

Za parę dni kończy mi się ubezpieczenie, więc poczyniłam kroki informacyjne. Wyszło tak, że zadzwoniłam do dwóch salonów. W jednym podali mi kwotę 1645zł za pełen pakiet w Generali, PZU - 1687zł. W drugim salonie taki sam pakiet Generali 1780zł :? Co najlepsze pakiet w Allianz 2600zł :shock: Dodam, że zniżki maksymalne i OC i AC.
                              Tak więc można zapłacić nawet do 1200zł więcej w sumie za to samo :roll: 3 lata temu jak braliśmy auto z salonu to ubezpieczenie mieliśmy w Allianz, bo wtedy był najbardziej atrakcyjny a najdrożej było w PZU. Jak to czasy się zmieniają

Ciekawa jestem jak w innych salonach różni się cenowo pakiet w tych samych firmach ubezpieczeniowych

Komentarz

• kamix
                                Classic
                                • 2009
                                • 21

Jeśli ceny różnią się w takim stopniu (mam na myśli dużo wyższą składkę w Allianz) to znaczy, że może sumy ubezpieczenia były inne, może warunki ubezpieczenia były inne.

Suma i zakres ubezpieczenia to podstawa. I nie można mówić, że za to samo się przepłaca, bo jak jedno TU wypłaci odszkodowanie za "coś" to nie znaczy, że inne TU wypłaci. I wtedy wyjdzie różnica w składce.

Wniosek: zwracać uwagę na sumę ubezpieczenia oraz ZAKRES

Komentarz

• marlena
                                  RS
                                  • 2007
                                  • 1719

Nie wnikałam co tam "siedziało" w ubezpieczeniu Allianz. Pakiet w Generali w zupełności jest wystarczalny Z tego co mi wiadomo to sumy ubezpieczenia były takie same. A dodatki jak auto zastępcze są dla mnie zbędne, chociaż w tym ubezpieczeniu mam na 3 dni :lol:
                                  Głównie chodziło mi o to, że takie same pakiety w tych samych firmach ubezpieczeniowych też różnią się ceną

Komentarz

• genesis
                                    Ambiente
                                    • 2010
                                    • 232

Z tego co pamiętam kiedyś generali wyliczyło mi sumę ubezpieczenia 12k mniejszą niż allianz. Czasem warto więcej dopłacić.
                                    DADRL wyłącz światła - włącz myślenie

Komentarz

• Johnny_B
                                      Rider
                                      • 2008
                                      • 372

dzisiaj przedłużałem ubezpieczenie - pełny pakiet OC AC NW. Miałem w Allianz i jak dzwoniłem na początku września to pani wyceniła mi koszt ubezp. na 1700PLN. Dzisiaj ta kwota powiększyła sie o 300PLN i wyniosła 2000PLN. Przeniosłem wiec do Generali i za 1800 mam teraz taki sam pakiet jak w Alliansie. Pani wspomniała ze wiekszość ludzi przenosi z Allianza do innych ubezpieczalni. Ponadto jak spytałem o powód podwyżki to podobno przez powódź. :twisted:

Komentarz

• marlena
                                        RS
                                        • 2007
                                        • 1719

Zamieszczone przez genesis
                                        Z tego co pamiętam kiedyś generali wyliczyło mi sumę ubezpieczenia 12k mniejszą niż allianz. Czasem warto więcej dopłacić.
                                        No nie wiem, bo przecież wartość rynkową swojego auta znam, a to, że na papierku mi napiszą o 20tyś więcej, za które zapłacę większą składkę ubezpieczenia jakoś nie poprawia mi samopoczucia

Johnny_B, a to witam w klubie

Na mnie się dziś Pani z ubezpieczeń obraziła :szeroki_usmiech jak wspomniałam o ubezpieczeniu u innego dilera :roll: Jak się jest Klientem to wszystko pięknie, ale jak się już coś chce wiedzieć to jest się wrogiem :lol:

Płacić i nie pytać za co tylko cicho siedzieć, to wtedy jest OK

Komentarz

Pracuję...