kolego sprawdz poprostu zarówki :wink:
Nowe wyższe ubezpieczenia
Zwiń
X
-
Nowe wyższe ubezpieczenia
W połowie września kończy mi się ubezpieczenie. Około 20go sierpnia zadzwoniłem do dilera Skody, u którego zakupiłem samochód z zapytaniem o wysokość aktualnej składki. Podobnie jak w zeszłym roku wybrałem Hestie - 1830,- zł (na tamtą chwilę najniższa OC+AC). Składka wyliczona, zapisana w kompie, więc czekam do 1 września na przypływ gotówki. Dzwonie dziś z prośbą o przesłanie mi dokumentów na adres domowy i co się okazuje? Składka nie wynosi już rzeczone 1830,- zł, ale 2500 zł :!: O rzesz ty :!: W wyniku ponownej kalkulacji i negocjacji zakupiłem w konsekwencji polisę Allianz - 2050,- zł.
Fakt, było trąbione że będą podwyżki ubezpieczeń, ale nie sądziłem że w takim wymiarze! Miła pani poinformowała mnie, że i ona jest zaskoczona tempem rozwoju sytuacji i nic nie wiedziała o nagle wprowadzonych podwyżkach.
Wiele nie straciłem w wyniku operacji zmiany ubezpieczyciela, ale dwie stówy piechty nie chodzi (kilka golon + :kufel lub pełny zbiornik). Płać człowieku i płacz....
-
-
Zamieszczone przez ufoto czeka nas każdego roku :evil:
Komentarz
-
-
niestety nic nie da rady zrobić - faktycznie jest drożej
...socjalizm totalitarny zamienił się w socjalizm koncesyjno-etatystyczny....
takoż i tak ten na dole zawsze będzie jechany po kieszeni
wcześniej PZU, obecnie od 2 lat Hestia, teraz rozpatruje Allianz ale wczytam się jeszcze w OWU
zobaczymy ale i tak będzie drożej niż rok temu wychodzi mi
płać i płacz
pozdro
Komentarz
-
-
Będzie drożej to fakt Niestety obejmnie to też i moje i tak tanie ubezpieczenie które mam osobiście w Hestii
Dlatego zachęcam wszystkich do zawierania odnowienia ubezpieczenia wcześniej. Np. u mnie tak jest że nową polisę można wykupić miesiąc przed kończącym się terminem starej polisy i nowa będzie jeszcze po starych składkach.
Niestety od 1.09 jest podwyżka
Ja jeszcze przez 1 tydz. mogę sprzedawać po starych stawkach a potem niestety...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ufoZamieszczone przez bzik13że i ona jest zaskoczona tempem rozwoju sytuacji i nic nie wiedziała o nagle wprowadzonych podwyżkach.
Komentarz
-
-
Chyba dwa dni temu przeczytałem, że niestety - drożeją znacznie wszystkie ubezpieczenia komunikacyjne. Taki los
Najlepiej doić kierowców i emerytów. A armie urzedników państwowych powiększac za te pieniądze k... mać :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelicpozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CarolcoMoże ktoś się orientuje w takim razie, czy jeśli w Skodzie zamiast 1990zł ma być 2300zł, to czy jeśli mam umowę podpisaną (a samochód ma być za 2m-ce) na 1990zł, to mogą to zmienić?
zresztą cena samochodu też się może zmienić, chyba, że masz jakąś gwarancję na to.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez CarolcoMoże ktoś się orientuje w takim razie, czy jeśli w Skodzie zamiast 1990zł ma być 2300zł, to czy jeśli mam umowę podpisaną (a samochód ma być za 2m-ce) na 1990zł, to mogą to zmienić?
zresztą cena samochodu też się może zmienić, chyba, że masz jakąś gwarancję na to.
Komentarz
-
-
Odgrzeje troszkę temat, bo coś mnie zaciekawiło
Za parę dni kończy mi się ubezpieczenie, więc poczyniłam kroki informacyjne. Wyszło tak, że zadzwoniłam do dwóch salonów. W jednym podali mi kwotę 1645zł za pełen pakiet w Generali, PZU - 1687zł. W drugim salonie taki sam pakiet Generali 1780zł :? Co najlepsze pakiet w Allianz 2600zł :shock: Dodam, że zniżki maksymalne i OC i AC.
Tak więc można zapłacić nawet do 1200zł więcej w sumie za to samo :roll: 3 lata temu jak braliśmy auto z salonu to ubezpieczenie mieliśmy w Allianz, bo wtedy był najbardziej atrakcyjny a najdrożej było w PZU. Jak to czasy się zmieniają
Ciekawa jestem jak w innych salonach różni się cenowo pakiet w tych samych firmach ubezpieczeniowych
Komentarz
-
-
Jeśli ceny różnią się w takim stopniu (mam na myśli dużo wyższą składkę w Allianz) to znaczy, że może sumy ubezpieczenia były inne, może warunki ubezpieczenia były inne.
Suma i zakres ubezpieczenia to podstawa. I nie można mówić, że za to samo się przepłaca, bo jak jedno TU wypłaci odszkodowanie za "coś" to nie znaczy, że inne TU wypłaci. I wtedy wyjdzie różnica w składce.
Wniosek: zwracać uwagę na sumę ubezpieczenia oraz ZAKRES
Komentarz
-
-
Nie wnikałam co tam "siedziało" w ubezpieczeniu Allianz. Pakiet w Generali w zupełności jest wystarczalny Z tego co mi wiadomo to sumy ubezpieczenia były takie same. A dodatki jak auto zastępcze są dla mnie zbędne, chociaż w tym ubezpieczeniu mam na 3 dni :lol:
Głównie chodziło mi o to, że takie same pakiety w tych samych firmach ubezpieczeniowych też różnią się ceną
Komentarz
-
-
dzisiaj przedłużałem ubezpieczenie - pełny pakiet OC AC NW. Miałem w Allianz i jak dzwoniłem na początku września to pani wyceniła mi koszt ubezp. na 1700PLN. Dzisiaj ta kwota powiększyła sie o 300PLN i wyniosła 2000PLN. Przeniosłem wiec do Generali i za 1800 mam teraz taki sam pakiet jak w Alliansie. Pani wspomniała ze wiekszość ludzi przenosi z Allianza do innych ubezpieczalni. Ponadto jak spytałem o powód podwyżki to podobno przez powódź. :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez genesisZ tego co pamiętam kiedyś generali wyliczyło mi sumę ubezpieczenia 12k mniejszą niż allianz. Czasem warto więcej dopłacić.
Johnny_B, a to witam w klubie
Na mnie się dziś Pani z ubezpieczeń obraziła :szeroki_usmiech jak wspomniałam o ubezpieczeniu u innego dilera :roll: Jak się jest Klientem to wszystko pięknie, ale jak się już coś chce wiedzieć to jest się wrogiem :lol:
Płacić i nie pytać za co tylko cicho siedzieć, to wtedy jest OK
Komentarz
-
Komentarz