też wpadne na chwile, tym bardziej że PanDeRose widze z okna
ZA DUZY STAN OLEJU
Zwiń
X
-
ZA DUZY STAN OLEJU
WITAM,
WYMIENIAŁEM 2 DNI TEMU OLEJ W OCTAVCE 1.9 TDI 119 KM, STAN BYŁ NA OK NA POŁOWIE STANU MIARKI DO OLEJU. DZIS ZAUWAŻYŁEM ZE STAN PODNIÓSŁ SIĘ AŻ PONAD GÓRNE ZGIECIE MIARKI OK 1 CM !!!!!! CO TO MOŻE BYĆ ?NADMIENIAM ŻE PŁYN W ZBIORNIKU CHŁODNICY JEST OK ( STAN OK ) NIE ZAUWAZYŁEM ZEBY MI PALIŁ WIĘCEJ..... WIEC CHYBA PŁYN CHŁODNICZY NIE PRZEDOSTAJE SIĘ DO OLEJU I CHYBA USZCZELKĘ POD GŁOWICĄ NIE WYDMUCHAŁO... MIAŁ Z WAS KTOS TAKĄ SYTUACJĘ ?? CHYBA ZE WCHODZI DO OCTAVI MNIEJ NIZ 4 LITRY OLEJU
WLAŁEM OLEJ MOBIL 1 5W/50 PRZEBIEG 150 000 TYS 4 L
POZDRAWIAM
SKALMAR :cry:
-
-
jacq, aleskalmar99, pisze, że po wymianie było OK, a poziom podniósł się później.
Zakładam, że filtr był wymieniany (bo inaczej to nie wyobrażam sobie) i poziom oleju był OK nie po nalaniu ale po odpaleniu silnika i ponownym sprawdzeniu. No chyba, że chodzi o poziom tylko po nalaniu, ale wtedy dużą nieścisłością byłoby napisanie, że było OK.Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
Do tdi wchodzi z tego co pamietam ok 4,2-4,3 l oleju, aby było w połowie miarki.
U mnie olej bardzo powoli ścieka do miski. Kilka razy sprawdzałem ilość oleju po ok 15 minutach od zgaszenia silnika i było go dużo mniej niż po całej nocy postoju.
Może więc u ciebie wczoraj była na miarce połowa stanu, gdyż nie cały olej spłynął jeszcze do miski? Ile wlałeś oleju :?:OCTAVIA '01
Komentarz
-
-
witam, mam ten sam problem tez mi za duzo naleli/za malo spuscili - jakis 1cm ponad maxa, mam nadzieje, ze pare km przy takim stanie nie zaszkodzi, dzisiaj jade zeby odciagneli troche. Swoja droga to jakas plaga, zeby nie zrobic wymiany oleju porzadnie, niestety u mnie wychodzi na to ze nawet nie spuscili do konca z tego co czytam to sie czesto zdarza :?
Nastepnym razem dam mechanikowi szczegolowe instrukcje jak nawali to przestaje robic u niego auto.:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
To już tak zostaw Ani sie obejrzysz a oleju w czasie troszkę jeszcze ubędzie.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
Komentarz