Zamieszczone przez chester121
Fulda CARAT PROGRESSO 195/65R15 91 V czy Barum BRAVURIS
Zwiń
X
-
MISIEKWAW
Jeździłem kilka kkm S-klasą na felgach AMG - 18 cali.
I powiem tak TRAGEDIA. Czułem się jak kierowca tira.
Może niskie profile są dobre ale nie u nas w PL. Po założeniu na to autko oryginalnych 16 było
Więc jeżeli miałbym kupować nowe felgi do Octy to najwyżej 16.Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamMISIEKWAW
Jeździłem kilka kkm S-klasą na felgach AMG - 18 cali.
I powiem tak TRAGEDIA. Czułem się jak kierowca tira.
Może niskie profile są dobre ale nie u nas w PL. Bo założeniu na to autko oryginalnych 16 było
Więc jeżeli miałbym kupować nowe felgi do Octy to najwyżej 16.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sakusA co sądzicie o Firestone TZ 200. Słyszałem o nich pozytywne opinie no i komentarze na serwisach oponiarskich nie sa najgorsze. Czy ktoś je użytkuje, bądź też przymierza się do tych oponek w rozmiarze 195/65/15 lub 205/60/15 :?:
Opinie są tak sprzeczne, że albo są pisane przez pracowników koncernów oponiarskich albo ludzie piszą o różnych produktach.
Też rozmyślałem o tych TZ200. Ale ostatecznie wybrałem CPC2 w standardowym rozmiarze 195/65/15 91V. Tylko nie ma ich w importera. Więc jak się zdenerwuję to biorę tą Fuldę jak w temacie.Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamPrzerabiam właśnie wybór opon i po obejrzeniu wielu stron sklepów internetowych z oponami i przeczytaniu x opinii na tych stronkach stwierdzam, że są g...o warte (opinie).
a poza tym wiadomo, opinie sa jak dziury w dupie... kazdy ma swoja :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chester121OT
aldam, ale ten AL usimiechniety
tryska zdrowiem haha
gratuluje avatora
moze jakis maly konkursik na najlepsza fotke pod opisem, co wy na to??/ :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech :wink:
Poprostu nie mogłem sobie tej fotki odmówić.Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
Witam
Jak w temacie , załozyłem FULDĘ . W warsztacie tam gdzie mi robili auto za to że tak sie długo zeszło policzyli mi je po 200 zł. a założenie i wywaga gratis.
Dla mnie bomba
Dzieki wszystkim za wypowiedzi , pomogły mi bardzo.
Co do oponek to nawet fajnie sie jeździ , są troche twarde ale na wodzie rewela.
PolecamKOLEJNY ZADOWOLONY Z SERWISU DOBRYGRZESWAWA
Komentarz
-
-
A ja przed paroma dniami założyłem michelin pilot primacy 195/65/15 91v i w porównaniu do zimówek oraz matadorów w tym samym rozmiarze to jest duża zmiana na plus. Autko mniej pływa, jest lepsza reakcja na kierownicę i po zakręach trzyma rewela. Wydają się jedynie trochę głośne :cry: . Na mokrej nawierzchni jeszcze nie miałem okazji próbować. Też miałem dylemat czy brać 205/60 ale stwierdziłem że pewnie nie będzie dużej różnicy w trzymaniu a za to w zużyciu paliwa i osiągach na pewno.COMBI ELEGANCE'03 ASV
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mario_opTeż miałem dylemat czy brać 205/60 ale stwierdziłem że pewnie nie będzie dużej różnicy w trzymaniu a za to w zużyciu paliwa i
autko wedlug mnie i taty trzyma sie duzo lepiej
srednio zakrety pokonuje 20-30km/h szybciej niz na 195 (mimo ze szybciej sie wchodzi w zakrety to czuc ze autko jest pod kontrola)
dodatkowo przy wyzszych predkosciach nie odczuwa sie plywania auta (przy bocznych podmuchach) wiem bo w sobote gnalem do katowic A4 i przy 180km/h autko bylo bardzo stabilne! co na 195 niestety nie bylo mozliwe (wtedy moje autko bardzo odczuwalo podmuchy)
dodam ze spalanie wzroslo ok. 0.3l/100km, przyspieszenie pogorszylo sie o 0.2sec (sprin do setki)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chester121srednio zakrety pokonuje 20-30km/h szybciej niz na 195 (mimo ze szybciej sie wchodzi w zakrety to czuc ze autko jest pod kontrola)
IMHO do takiej różnicy to by dobre sportowe zawieszenie było potrzebne. Według mnie różnica jest niemal niezauważalna i w moim przypadku wynika raczej ze zmiany jakości opon (Conti zamiast Barumów) niż ich rozmiaru. :wink:
Pozdrawiam!OCTAVIA '01
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maciekCzyli w zakretach, w których dotychczas zwalniałeś do np. 80km/h wchodzisz teraz 110? :shock:
Nie jezdzimy po zakretach w garnicach przyczepnosci auta ,inaczej kazdy taki zakret powodowal by piszczenie opon :wink:
Komentarz
-
-
Samiec, aa mnie sie wydaje że chester121, ma racje bo na seryjnym zawieszeniu mogłby nawet o 50 km/h jechac wiecej .
Prawda jest taka że zmian na wiekszą szerokość powoduje stabilizacje ale nie aż taką aby można było odrazu szaleć do piero przy zmianie harakterystyki zawieszenia można jechać szybciej a tak zmiana ze 195 na 205 że auto ciut lepiej sie trzyma drogi.
P.S. tak jak Samiec napisał to jest tylko subiektywna ocena kierującego że jedzie szybciej ten sam zakręt
Komentarz
-
Komentarz