Zamieszczone przez CIS73
malowane czy wyjeżdzone?
Zwiń
X
-
malowane czy wyjeżdzone?
witam.posiadam octawke z 2004 r w wersji elegance,1,9 tdi,i pytanie w związku z tym auto było całe malowane(bez dachu bo nie chciałem) ze względu że jakaś dobra dusz porysowała auto dookoła-czy przy sprzedaży musze dużo upuszczać z ceny?chyba lepiej kupic malowaną z wiadomego powodu(jest podkładka malowana w aso) niz wyjeżdżoną.
pozdrawiam
-
-
Re: malowane czy wyjeżdzone?
ostateczna cena to umowa kupującego ze sprzedającym. Jeżeli kupujący chce kupić Twój samochód za cenę, za którą go wystawiasz, to po co spuszczać?Zamieszczone przez Paweł 35czy przy sprzedaży musze dużo upuszczać z ceny?
Z drugiej strony - masz pewnie jakieś zdjęcia, które pozwolą udokumentować te zarysowania...
Komentarz
-
-
Paweł 35, Ja jak sprzedawalam swoja Honde(Taki sam problem) to prawie wszyscy kupujacy mowili, ze bity, ja im na to, przedstawialam zdjecia, ze sie myla.
A oni i tak swoje, wiec przygotuj sie na problemy ze strony kupujacych, co do ceny to ja zawyzylam wartosc auta aby moc cos opuscic, w koncowym rezultacie wyszlam na swoje, tylko, ze bardzo wiele nerwow przy tym stracilam :cry:
Komentarz
-
-
wiesz... dla klienta, który będzie chciał się czepiać - nieważne, że robiłeś to w ASO. Usługa malowania mogła być wykonana po dowolnej czynności przedtem, czyli na przykład klepaniem. Nie sugeruję oczywiście, że tak oczywiście było. Klient będzie kręcił nosem i będzie pewnie tak, jak pisała baca10... Wystaw większą cenę i staraj się udowadniać jak tylko możesz, że auto nie było bite. Może uda Ci się sprzedać te auto za cenę, z której ostatecznie będziesz zadowolony.Zamieszczone przez Paweł 35Zdjęć niestety nie mam , ale mam za to całą kalkulacje z aso co było robione a co nie.koszt naprawy to 9000 zł i dwa lata gwarancji.Ile takie auto może teraz kosztować?Przebieg udokumentowany 128000.
A na przyszłość - dokumentuj wszystko co jest związane z autem
Komentarz
-
-
Jeżeli przyjdzie gość który sie zna to pozna ze w aucie żaden element nie był klepany,wszystkie szyby w oryginale oznakowane zainwestowałem nawet we wszystkie uszczelki,bo bolączką octavki z tych lat były za twarde uszczelki i wycierały lakier-jednym słowem zrobiłem z nią porządek lakierniczy ------------ rols rojs ma 14 warstw lakieru ja mam dwie
A jak ktoś chce autko nie malowane to niech jedzie do fabryki i stoi przed automatem do malowania i pilnuje żeby mu czasem auta nie wymalował :szeroki_usmiech
POZDRAWIAM
Komentarz
-
-
W ciągu 3 dni od dania ogłoszenia na Allegro sprzedałem auto bratu. Było bite? Było. Napisałem o tym. Dałem aktualne zdjęcia+możliwość sprawdzenia w serwisie. Wziął pierwszy klient. Utargował 500 zł z 25.000zł. Wg mnie to sporo jak na ten model, przebieg i rocznik.
Wniosek: jeżeli auto dobrze utrzymane, naprawa zrobiona dobrze i sprzedający nie kłamie to klient się znajdzie.
Komentarz
-
-
karpecik, ja w ten sposób sprzedałem swoją Octavkę w 4 godziny. Napisałem że ma 465000 przebiegu i że nie jest bezwypadkowa. Klienci dzwonili z niedowierzaniem i tak na prawdę w ciągu jednego dnia miałem 3 poważnych klientów ale jak to mówią kto pierwszy ten lepszy. Fakt, cena nie była standardowa ale kupujący nawet się nie targowali. Ponieważ miałem w dwóch miejsca drobne ogniska korozji (na dachu przy przedniej szybie i standardowo tylna klapa) i zarysowany błotnik i drzwi (pod domem narąbana dziewczyna mi pojechała po samochodzie) chciałem pomalować przed sprzedażą ale kolega lakiernik/handlarz odradził mi malowania przed sprzedażą. Lepiej odpuścić 1000 zł (z ubezpieczalni wziąłem 1600 zł) i zostawić tak jak jest bo jak pomalujesz to potem będą mówili że autko po dzwonie a w moim przypadku po dachowaniu. Tak też zrobiłem i klient był zadowolony bo wiedział co kupuje i ja bo sprzedałem bez marudzenia. A takich "idealnych" samochodów na alledrogo i Gratce jest na pęczki.
Komentarz
-
-
Jeżeli jest podkłądka z ASO,a lakier dobrany odpowiednio pod kolor to możesz jedynie nieznacznie spuścić z ceny. Niektórzy wolą zajeżdżaną z oryginalnym lakierem,więc wszystko jest kwestią indywidualnych upodobań.www.mechanic.pl - Najlepszy warsztat samochodowy w Warszawie !
Komentarz
-
[/u][/i]
Komentarz