Faktycznie dzis jest juz lepiej... dzieli nas okolo 800 glosow do pierwszego miejsca
Dziwne drgania kierownicy przy 130km/h
Zwiń
X
-
Dziwne drgania kierownicy przy 130km/h
No właśnie, przy 130 zaczyna mi drgać wyraźnie kierownica, jak przekroczę tą prędkość to sie uspakaja. Coś podobnego dzieje się też przy hamowaniu.
- Koła były wyważane miesiąc temu
- Łożyska wymieniane 2 tygodnie temu
No byłem w Mielcu u Pawła, a jak ktoś był w Mielcu to wie jakie oni tam drogi mają, może coś się uszkodziło, ale oglądałem felgę i nic nie zauważyłem
Pojadę jeszcze do myjni na pucowanie podwozia bo kiedyś ojciec miał podobne objawy bo mu gdzieś błoto zalegało
No ale jak to nie to to co dalej robić? :?
Autorushttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
-
-
autorus, mialem identyczne objawy nawet przy tej samej predkosci, po zmianie z zimowych na letnie jak reka odjal. Letnie zostaly wywazone i mysle ze gdybym wywazyl zimowki to problem tez by znikl. Ja bym zaczal od najprostszego potencjalnego powodu problemu i jechal na wywazanie kol.:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
Tak też zrobię. Po wszystkim zdam relacjęhttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Komentarz
-
-
Też to miałem , typowy objaw niedokładnego wyważenia. To zaledwie jakie 5 gramów i dobry diagnosta. Jden mi tłumaczył, że wystarczy niedokładnie założyć koło na wyważarce i wtedy przy większach predkościach wychodzą takie rzeczy. Problem w tym, że niektórym sie wydaje ze jak zrobili wyważarki z komputerem to on za nich bedzie myślałNo i się doczekałem, VectraC, 5dr, 1.9, 150KM
Komentarz
-
-
Dziwne drgania kierownicy przy 130km/hOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
ale skoro przy hamowaniu to moga byc tarcze hamulcowe
moje so juz delikatnie zkrzywione i kierownica zaczyna drag mi od 120 do 140km/h
czy gdzies kolo tego
skoro miala by byc to wina opony to wedlug mnie drganie powinno nasilac sie ze wzrostem predkosci obrotowej kola
przeciez sily odsrodkowe ciagle dzialaja na felge i opone,
wiec skoro zanika podczas wiekszych predkosci to nie wierze zeby to byla wina zlego wywarzania
dla mnie jest to wina tarczy hamulcowej!!
autorus, podjez do ASO i niech sprawdza czy tarcze sa proste
pzdr
Komentarz
-
-
arteles
chester121,Zamieszczone przez chester121wiec skoro zanika podczas wiekszych predkosci to nie wierze zeby to byla wina zlego wywarzania
dla mnie jest to wina tarczy hamulcowej
Artur
Komentarz
-
No niestety byłem 2 razy na wyważaniu i nie jest dokładnie tak jak trzeba. Na pewno lepiej niż na początku ale sądzę że tarcze mam skrzywioną. I teraz pytanko bo zaczyna drgać przy 140km/h i przy hamowaniu ale stosunkowo lekko.
- czy od razu lecieć i zmieniać tarcze czy spokojnie sobie poczekać na przegląd za 1200km.
- Czy wtedy wymienić przód i tył? ( bo z tyłu mam prawie nowe klocki i mi szkoda)
- Oczywiście zamieniłbym na zimmermany i nowe klocki dostosowane do tych tarcz.
Autorus :?http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Komentarz
-
-
Dodam cos od siebie zazwyczaj to sa kola niewywazone lub tarcze zwichrowane. Ale kumpel ma BMW520 i jemu tez drgala kierownica i niemogl sobie z tym poradzic(zawsze drgala przy 103 km/h a po przekroczeniu tej predkosci byl spokuj -zadnych drgan)i co sie okazalo??? Wymienil z tylu klocki hamulcowe i jak reka odjal!!!Zadnych drgan!Skoda Octavia 19-TDI Elegance 136/304NM
Komentarz
-
-
Dobra dotne do 90KKm i zmienię tarcze oraz klocki ale czy tylko z przodu? czy z tyłu też?
Jak ty zrobisz chester121, ?
Autorushttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Komentarz
-
-
nie tylko classic
Witam
Mam wersję TDI Ambiente Ice i mam z tyłu niestety bębny. Więc jest to bardziej skomplikowane.
Nie mam pewności, ale na mój łeb to pewnie wszystkie elegance, L&K, RS oraz TDI z większą ilością kucy to mają. Oczywiście mogę się mylić, ale na logikę tak by to wg. miie było.
pozdr :Pciężko jest lekko żyć,
Komentarz
-
Komentarz