danielpoz, Ale on wlasnie u kolegi jest rozprogramowany i trzeba go ustawic na nowo :wink:
Sonda lambda
Zwiń
X
-
Sonda lambda
No i stalo sie (bo przeciez w koncu kiedys musialo) sonda lambda osignela gorna wartosc skrajna... czyli szykuje sie wymiana :? Dlatego tez mam pytanko: jaka byscie mi polecili zakupic (oryginalnej nie licze bo cholernie droga 573zeta)?
Z tego co poczytalem na forum dobre sa NGK... tylko niech mi ktos powie ktora pasuje do mojej czeszki? :diabelski_usmiech
Dzieki :szeroki_usmiechŻaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.
-
-
Mam swieczki NGK i faktycznie sa super... sonda pewnie tez... tylko ze jest jedynie o 100 tansza od oryginalu (chybe ze zle lookalem)... ale jak narazie to oj faworyt :diabelski_usmiech
A co sadzicie o tzw sondach uniwersalnych... chodza po okolo 150 zeta? W sumie jest to duza roznica w cenie, ale jak znam zycie to w jakosci wykonania i uzytych materialach jest rowniez spora. :roll:Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.
Komentarz
-
-
Z całą pewnościa polecam sondy NTK prod. NGK. ZOBACZ jaki typ silnika
Zdecydowanie są trwalsze od Boscha i szybciej zaczynają pracować na zimnym silniku.
Co do sond "zamienników" to radzę uważać. W tych "sondach" zazwyczaj stosowany jest termistor, który mierzy temperature spalin a nie ilość tlenu w spalinach. Według zależności:
uboga mieszanka=wyższa temperatura spalin, pozornie regulowany jest skład mieszanki.
Niejednokrotnie już po przebiegu ok 5 - 8tyś km wymienialiśmy sondy uniwersalne dostarczone przez klientów którzy gdzieś je wcześniej nabyli. Z mojego doświadczenia mówię zdecydowanie NIE ! ! ! Jeśli auto ma jeżdzić to sonda tylko firmowa. Różnica w cenie szybko zwróci się w paliwie.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Dzieki za pomoc! Ostatnie pytanko: W tabeli z odnosnika od Krzycha nie znalazlem swojego silniczka 1.6 AKL '98, czy bedzie pasowala taka:
Octavia 1.6i 16V 04.97- 1.6 74 AEH Fg.Nr. 1U-V-007 001 -> OZA447-E17 0270 :?:Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.
Komentarz
-
Komentarz