Sonda lambda

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AdamGd
    Classic
    • 2006
    • 14

Sonda lambda

danielpoz, Ale on wlasnie u kolegi jest rozprogramowany i trzeba go ustawic na nowo :wink:
  • the_maniek
    Ambiente
    • 2006
    • 177

Sonda lambda

No i stalo sie (bo przeciez w koncu kiedys musialo) sonda lambda osignela gorna wartosc skrajna... czyli szykuje sie wymiana :? Dlatego tez mam pytanko: jaka byscie mi polecili zakupic (oryginalnej nie licze bo cholernie droga 573zeta)?
    Z tego co poczytalem na forum dobre sa NGK... tylko niech mi ktos powie ktora pasuje do mojej czeszki? :diabelski_usmiech

Dzieki :szeroki_usmiech
    Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.

Komentarz

• jkapitan
      Drive
      • 2006
      • 59

Jest to sonda z wtyczką na cztery bolce, podejrzewam że dostaniesz oryginalną za 250PLN ale nie w ASO.

Regards
      JK

Komentarz

• nico21
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 2640
        • Volkswagen

the_maniek, ja tez miałem ostatnio wymieniana sonde - załtwiałem to u krzych`a wiec mozesz do niego zastukac i zapytac jaka by ci polecił. Mi chyba założył NGK czy jakos tak - spisuje sie supcio
        DACAR.team

Komentarz

• the_maniek
          Ambiente
          • 2006
          • 177

Mam swieczki NGK i faktycznie sa super... sonda pewnie tez... tylko ze jest jedynie o 100 tansza od oryginalu (chybe ze zle lookalem)... ale jak narazie to oj faworyt :diabelski_usmiech

A co sadzicie o tzw sondach uniwersalnych... chodza po okolo 150 zeta? W sumie jest to duza roznica w cenie, ale jak znam zycie to w jakosci wykonania i uzytych materialach jest rowniez spora. :roll:

Komentarz

• nico21
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 2640
            • Volkswagen

the_maniek, a propo sond uniwerslanych to nie polecam - zastanawiałem sie nad nimi ale odradzono mi to - nie spełniaja sowjej roli a tylko wygladaja ładnie :!:
            DACAR.team

Komentarz

• the_maniek
              Ambiente
              • 2006
              • 177

Mam jeszcze jedno pytanko: Gdzien najlepeiej wymienic sonde w Wawie? Mozecie cos polecic? :diabelski_usmiech

Komentarz

• Krzych
                Rider
                • 2005
                • 671

Z całą pewnościa polecam sondy NTK prod. NGK. ZOBACZ jaki typ silnika
                Zdecydowanie są trwalsze od Boscha i szybciej zaczynają pracować na zimnym silniku.
                Co do sond "zamienników" to radzę uważać. W tych "sondach" zazwyczaj stosowany jest termistor, który mierzy temperature spalin a nie ilość tlenu w spalinach. Według zależności:
                uboga mieszanka=wyższa temperatura spalin, pozornie regulowany jest skład mieszanki.
                Niejednokrotnie już po przebiegu ok 5 - 8tyś km wymienialiśmy sondy uniwersalne dostarczone przez klientów którzy gdzieś je wcześniej nabyli. Z mojego doświadczenia mówię zdecydowanie NIE ! ! ! Jeśli auto ma jeżdzić to sonda tylko firmowa. Różnica w cenie szybko zwróci się w paliwie.
                DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
                www.chiptuning.katowice.pl
                DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• the_maniek
                  Ambiente
                  • 2006
                  • 177

Dzieki za pomoc! Ostatnie pytanko: W tabeli z odnosnika od Krzycha nie znalazlem swojego silniczka 1.6 AKL '98, czy bedzie pasowala taka:
                  Octavia 1.6i 16V 04.97- 1.6 74 AEH Fg.Nr. 1U-V-007 001 -> OZA447-E17 0270 :?:

Komentarz

• nico21
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 2640
                    • Volkswagen

the_maniek, zastukaj do niego PW to Ci odpowie
                    DACAR.team

Komentarz

Pracuję...