[O2] 1.4 TSI vs 1.8 TSI - odczucia posiadaczy/użytkowników

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kaziunciu
    Drive
    • 2010
    • 85

macieq112, Mnie bardzie chodziło o to że wersja elegance nie robi mi aż takiej różnicy i uważam że przepłaciłem za wersje elegance, ale to juz tylko moja wina dałem sie nabrać :/,

Napewno nie zrezygnował bym z ksenonów, które przy nocnej jezdzie duzo dają tzn. uwazam ze jest spora różnica w widocznosci.

I tak wybór ostateczny bedzie należał do Ciebie, tylko dokładnie przemyśl co Ci jest potrzebne w samochodzie.
    Moc sie przydaje nawet jezeli jezdzisz powoli, dobre oswietlenie też, reszta to myśle kwestia typowo osobistego zapotrzebowania

Komentarz

• macieq112
      Classic
      • 2010
      • 17

No tak jasne: nikt za ciebie nie zdecyduje , wiem. ale spytac zawsze warto.

Mowisz o ksenonach,ale one w wersji Elegance tez chyba sa za doplata wydaje mi sie.

ta family wyglada calkiem ok dla mnie. Poszukam jakis egzemplarzy 1.8 TSI kombi (Elegance,Family plus) z wyprzedazy rocznika. tylko na razie jak obdzwonilem kilku dealerow to raczej slabo z takimi samochodami na placu. Jak juz sa slabe silniki i wyposazenie. a jak trafia sie Octa elegance, to znowu taki dealer, ze cena z czapy zupelnie. porownujac do wstepnej ofert Danielcio na zamowienie do produkcji z 2012 rocznika i tak na razie wychodzi drozej.

Komentarz

• winni77
        RS
        • 2009
        • 2183
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Napewno nie zrezygnował bym z ksenonów, które przy nocnej jezdzie duzo dają tzn. uwazam ze jest spora różnica w widocznosci.
        No i nie trzeba żarówek tak często zmieniać

[ Dodano: Wto 13 Gru, 11 02:23 ]
        Mowisz o ksenonach,ale one w wersji Elegance tez chyba sa za doplata wydaje mi sie.
        Zgadza się - trzeba dopłacić.
        Mój "Batmobil"

Komentarz

• Kaziunciu
          Drive
          • 2010
          • 85

macieq112, Ja chciałem liftbacka, ale jak mi sprzedawca powiedział że mogę go mieć dopiero w styczen - luty to sie załamałem a auto zamawiałem we wrześniu, wiec zdecydowałem sie na kombi.

W wersji Elegance nie ma ksenonów, zgadza sie, ale mysle że warto za nie dopłacić lub zakupić spryskiwacze jako dodatkowy element a lampy dokupić albo używki albo gdzieś tansze albo sam nie wiem....lol

Ja poprostu juz teraz wiem że w dzisiejszych czasach nie ma co przepłcać za wiele rzeczy bo paliwo jest tak cholernie drogie że GRRRRRR a wyglada na to że bedzie coraz droższe, niedługo posiadanie samochodu bedzie totalnym luksusem, ale odbiegam od tematu- sorry

Komentarz

Pracuję...