Octavia diesel czy benzyna

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • YubY
    Drive
    • 2006
    • 74

nie no serio myśle o kupnie jej jakiegos autka, ale bardzo taniego (początki prawka) i sprawnego (żebym nie musiał pod nim siedzieć), a że nie będzie robić więcej jak to 2-3 kkm rocznie to... może jakaś favoritka - tak żeby przy koguciku pozostać
    Octavia Combi Tour Plus 1,9 TDI ASV '05
    President Harry II Clasic + DV 27 S w dziurce po fm-owej + spliter (ale myslę nad drugą dziurką na fm-ową)

Komentarz

Oj tak..z kobietami nie warto zadzierać,
      przynajmniej moja to dość ostry osobnik... :lol:
      dlatego prędzej to ja bym na taczce podróżował... :P

kurcze sry za OT... :P
      ale może się przyda w tej gorącej atm.

PS.Stare fiesty mają niezłą opinię i są tanie za 2-3tys. już dostaniesz.

Komentarz

• misiekwaw
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7715
        • Ford

Zamieszczone przez YubY
        nie no serio myśle o kupnie jej jakiegos autka, ale bardzo taniego (początki prawka) i sprawnego (żebym nie musiał pod nim siedzieć), a że nie będzie robić więcej jak to 2-3 kkm rocznie to... może jakaś favoritka - tak żeby przy koguciku pozostać
        pomysl o Nissanie Micra ten poprzedni prawie jak Mini :wink: kumpel mial podobne zalozenia i jest bardzo zadowolony z takiego wyboru :idea:
        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
        http://www.disi-tune.pl
        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
        Był WRX
        Była Octa

Komentarz

• franca
          Rider
          S_OCP Member
          • 2004
          • 532

och boze jak tu sie nerwowo robi :!:
          a za jakiegos debila w wiejskiej to sie obrazam :!: :!: :!:

Komentarz

• YubY
            Drive
            • 2006
            • 74

moja Kasia prawko ma od 5, gdy miała je trzy miesiące zrobiła bum, duże bum, jechała polonezem, walneła w uno (te do kasajcji), i tak mi się zraziła do kierowania, że... dopiero teraz myśli o kierowaniu i chce mnie wozić na wódkę , ale nowym sie boji,dlatego taka favoritka za 3-4 tyś. z bachą w miarę, a niech nawet trochę otrze, to nie będzie tak szkoda, a po jakimś czasie pomyślę o czymś nowszym, chociaż z drugiej srtony - może jakiś czołg :diabelski_usmiech

[ Dodano: Wto 09 Maj, 06 00:06 ]
            na LPG za mało robi km, tym bardziej na diesla, tak więc jakaś bardzo mała benzynka w większej budzie

[ Dodano: Wto 09 Maj, 06 00:08 ]
            prawo jazdy od 5 lat - sory, cos zjadło parę liter
            President Harry II Clasic + DV 27 S w dziurce po fm-owej + spliter (ale myslę nad drugą dziurką na fm-ową)

Komentarz

• rezon
              RS
              • 2006
              • 1894
              • Volvo
              • AKL 1.6 MPI 101 KM
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez YubY
              może jakaś favoritka
              to sobie raczej daruj, dość awaryjne, Fele jeździły znacznie lepiej.
              Zamieszczone przez MisiekWAW
              pomysl o Nissanie Micra
              taki też mam od 7 lat, 73 kkm (miejski dojazdowy) silnik 1,0, poza awarią wycieraczki po 7 dniach eksploatacji zero napraw. Tylko po obecnej zimie zaczął mi w kilku miejscach lekko kwitnąć i musiałem nieco go podczyścić i podmalować zaprawką. Jak dla Kasi to patrz by miał wspomaganie, mój nie ma i czasami na parkingu bywa to uciążliwe - zwłaszcza dla Kasi.

Komentarz

• YubY
                Drive
                • 2006
                • 74

to prawda, moja Kasia drobna istotka, nie to co ja 100+kg., wsp. by sie jej przydało, ale uczyła się jeździć naszym poldkiem i to bez wsp. i parkowała w kopercie dla punta(wtedy), szkoda, że nie wyprodukowali czołgu z 1,0 l. silnikiem (no może poza moskwiczem i wartburgiem) :szeroki_usmiech

Komentarz

• rezon
                  RS
                  • 2006
                  • 1894
                  • Volvo
                  • AKL 1.6 MPI 101 KM
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez YubY
                  ale uczyła się jeździć naszym poldkiem
                  moja też jeździła parę lat (1988-2000) bez wspomagania, ale teraz jak jej powierzam Micrę i zabieram Octavie to nie jest zachwycona :evil: . Patrz na wspomaganie, cenowo będzie to samo. Jak swoją Kasię wpuścisz do Octavi kilka razy, to sam się przekonasz czy będzie chciała jeździć Micrą bez wspomagania. No chyba że dorzucisz na jakiś fitness czy inne ogólnorozwojowe :diabelski_usmiech

Komentarz

• YubY
                    Drive
                    • 2006
                    • 74

a nie, nie ja mojej nie powierzę Octy, to autko do pracy mi jest potrzebne i nawet przeglądy dla mnie są uciążliwe, a dla Kasi coś kupię a za celne propozuje i komentarze dzięki

Komentarz

Pracuję...