Z tego filmu wynika,że ten silnik to do 90km/h ciagnie a potem to czekanina.
ja nie wiem czy on go w ogóle potrzebnie ciągnie do tych 5tys, z tego co widać to nic nie wnosi i mam wrażenie, że cały czas jest poza obrotami więc se czeka :lol:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
z wlasnego doswiadczenia z tym silnikiem wiem ze najlepiej ciagnie kolo 3k
a max go krecilem 4-4,2
pozniej to silnik sie kreci a przyspieszenie niema..
no dokładnie, to nie ma większego sensu
Zamieszczone przez xtremesystems
jak myslicie da sie programem go jakos wydluzyc ?
w ogóle to oczywiście, że się da, tylko, że masz sporo ograniczeń w tym samochodzie, raz, że zabezpieczenia software'owe a dwa DPF, chyba trudno to zrobić, żeby było to niewykrywalne, a większości o to chodzi
może jakiś box.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Ogolnie rzecz biorac jezdza te motory podobnie,co do glosnosci niekazdemu to przeszkadza.
Spalanie podobne,awaryjnosc?sie okaze.
Tak wiec kupujac auto dobrze bylo by wiedziec jak dlugo ma sie zamiar nim jezdzic.
Na pare lat bralbym 1.6,a na dlugo 10? 1.9.
jednak dobrze mowilem ze przy 3 tys z hakiem jedzie sie 180
Z 3000obr/min zrobiło ci się 3000 z hakiem. Chyba z 400 hakami, bo z filmu jak byk wynika, że jest 3400obr/min przy 180.
Powtarzam - 3000 to jest licznikowo około 155km/h. Do 180km/h to jeszcze daleko. Jak już chcesz podac jakąś informację to troszkę precyzji.
Ja też mógłbym napisać że spala mi około 5l/100km z małym hakiem, tylko co to da? Jak ktoś przeczyta na forum informację to niech będzie ona choć trochę warta. Pisanie dla samej idei jest bez sensu.
aż wierzyć mi się nie chce :shock: 6l przy 180km/h 130-140ok ale 180 :shock:
spoko majeran.... :szeroki_usmiech 300 km w 3,5 godziny to tego pałowania chyba za wiele nie było bo średnia przelotu cusik 86 więc luss, po lekuśku, bez napinki.... :szeroki_usmiech
chyba, że coś źle zrozumiałem, co wcale nie jest niemożliwe a nawet prawdopodobne :helm
palowania bylo od krakowa A4 do myslowic. potem jechalem 1ynka srednio 120-130.. potem przebijania przez czestochowe i w lodzi.. suma sumarum wyszlo mi rowne 6.0 L
na a4 nie schodzilem ponizej 140-150
ogolnie z krakowa do myslowic ( chyba kolo 60km) zrobilem w ok 20 minut (w tym czasie bylo placenie za bramke przy wyjezdzie)
Komentarz