[O2] Zamówiłem O II RS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • malformacja
    Classic
    • 2004
    • 29

[O2] Zamówiłem O II RS

Zamieszczone przez Xiant
    Problem moze banalny ale nie znam sie na tym i wetkna mi w sklepie czy na gieldzie to co maja do sprzedania. Jakie glosniki polecicie do Octavii I (sedan, z 2004 roku jesli to ma znaczenie). Wymagania mam niewielkie, maja grac w miare sensownie. Radio to Kenwood. Obecne strasznie chrypia nieco mocniej podkrecone i chce je zmienic.
    wszystko zależy jaki masz budżet czy planujesz wzmacniacz itp? ja w golfie3 miałem zamontowane POWERBASS L6C grały fajnie,później kupiłem DLS R6A te głośniki grały zaje..... ale grały by jeszcze lepiej pod wzmacniaczem.

• Sebastian
    Rider
    • 2004
    • 412

[O2] Zamówiłem O II RS

No więc mogę się już pochwalić zamówieniem Octavii RS 2.0 TSI DSG w kolorze blue race.
    Wczoraj dostałem z salonu potwierdzenie zamówienia z terminem realizacji na 4 maja 2011 !!!
    Ileż to czekania jeszcze...
    Jedyne co "dobrałem" do autka to skórzana tapicerka za namową kolegi piotrek_gdy plus radio bolero.

tak więc czekam
    RS BLUE

Komentarz

gdzie zamawiałeś :?:

Komentarz

• Sebastian
        Rider
        • 2004
        • 412

W-wa Auto Wimar
        RS BLUE

Komentarz

• bobasek
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 326

jak już odbierzesz i będziesz się wybierał w okolce Poznania to proszę o informację na forum lub pw bo w naszych okolicach taka skoda ma przyczepiony videorejestrator i nie będzie wadomo czy otrąbić i pozdrowić czy kamuflować się na prawym pasie
          5,5l/100

Komentarz

• Sebastian
            Rider
            • 2004
            • 412

hehehe spoko, to nasza Władza ma taki radiowóz w Wlkp ??
            RS BLUE

Komentarz

• McGan
              RS
              • 2010
              • 3573
              • Superb III (3V3)

No wypas! Daj koniecznie znać jak wrażenia z 2.0 TSI, bo też przy kupnie O2 RS będę polował na ten silnik :diabelski_usmiech Co do terminu - oby do 4 maja
              Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
              Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• bobasek
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 326

nooo
                RS'ów ci u nas dostatek
                i niebieski i czarna perła
                nie wiem tylko jak u nich z skórą i skrzynią biegów bo jeszcze na szczęście w środku nie siedziałem
                5,5l/100

Komentarz

• oolsztyniak
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6647
                  • Superb II combi (3T5)
                  • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez bobasek
                  w środku nie siedziałem
                  i obyś nie musiał
                  Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                  Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• PieTrzaK
                    L&K
                    • 2009
                    • 1323
                    • Octavia I (1U2)
                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

W radiowozach z VR często w środku jest biednie - liczy się wielki motor, a skóra i tym podobe cuda nie są im potrzebne.

Komentarz

• tomek
                      L&K
                      • 2005
                      • 1078

Dobry wybór
                      Dobrze, że w maju, to już przeważnie sucho będzie. Teraz byś się męczył.
                      Prawie stówka na liczniku i przy zrobieniu kickdown potrafi myszkować i trzeba walczyć. Ja się męczę :P
                      O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Flame
                        Elegance
                        • 2010
                        • 898

Gratulacje, ja jak już zamówiłem 1.8 TSI to się 2 tygodnie potem okazało, że od RS można pełen VAT odliczyć :evil: Co nie zmienia faktu że jestem zadowolony :diabelski_usmiech
                        ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

Zamieszczone przez PieTrzaK
                          W radiowozach z VR często w środku jest biednie - liczy się wielki motor, a skóra i tym podobe cuda nie są im potrzebne.
                          Ja w zeszłym tygodniu miałem nieprzyjemność siedzieć w S2 3.6FSI DSG 4x4 wersja albo Elegance albo Platinum. Więc jednak sobie nie żałują...Cena takiego auto 170-180k, nawet jakby uwzględnić rabat to mamy jakieś 140-150k, jaka bieda w tej w policji...

Komentarz

• mecholl
                            L&K
                            • 2008
                            • 1006

Zamieszczone przez kross12
                            Zamieszczone przez PieTrzaK
                            Ja w zeszłym tygodniu miałem nieprzyjemność siedzieć w S2 3.6FSI DSG 4x4 wersja albo Elegance albo Platinum. Więc jednak sobie nie żałują...Cena takiego auto 170-180k, nawet jakby uwzględnić rabat to mamy jakieś 140-150k, jaka bieda w tej w policji...
                            cena samochodu to jedno a wyposażenie go na potrzeby policji to drugie. znajomy pracujący w oplu mówił, że wyposażenie samochodu i jakieś tam zmiany przekroczyły wartość samego samochodu < nie wiem ile w tym prawdy > ale pewnie coś w tym jest.

OK, proponuje zakończyć OT bo psujemy koledze temat

Sebastian gratuluję wyboru, niech dni do odbioru szybko upływają
                            Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• PieTrzaK
                              L&K
                              • 2009
                              • 1323
                              • Octavia I (1U2)
                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

To ja kończąc OT bo sam go zacząłem:

Białostockie Insignie są w środku w najuboższej wersji jaka mogła być przy danej wersji silnikowej (duże V6 Turbo a druga z 2.0Turbo). Jakieś pierdoły pewnie są w stanradzie, ale skóry, xenonów itp niet. Jednej tylko kozackie felgi zamontowali :P Widać co KWP to inna specyfikacja zamówień, albo S2 z taką bestią pod maską i DSG nie da się zamówić z prawie gołym środkiem :wink:

A zmiany - sam VR to koło 20 koła, radiostacja, sporo sprzętu który jeździ w bagażniku - wartości nowego samochodu może nie przekroczy ale sporo do tej wartości dodaje.

Komentarz

• Octavianos
                                L&K
                                • 2010
                                • 1130

Jak zamawiali, to nie mogli zamówic nic uboższego...teraz już by mogli, bo 3.6 V6 można mieć juz w podstawowej wersji Comfort:-)
                                SIMPLY CLEVER
                                Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• sew1981
                                  RS
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2009
                                  • 10918
                                  • Fiat

gratuluje zamówienia..teraz tylko czekamy na odbiór i prezentacje w dziale "nasze auta"
                                  p.s. jak wróce do octavii to tylko do rska już. to super wozik na mój gust.

Komentarz

• databank
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 2

Sebastian, to dostaniesz samochód tuż przed zmianą roku modelowego (22 tydzień). Mozna było trochę poczekać i być może załapałbyś się na jakąś nowość....

Komentarz

• Sebastian
                                      Rider
                                      • 2004
                                      • 412

databank, chyba wystarczy już czekania... Tak można by w nieskończoność
                                      RS BLUE

Komentarz

• mecholl
                                        L&K
                                        • 2008
                                        • 1006

ale jak dobrze pójdzie i będzie poślizg z odbiorem :twisted: to może się jeszcze załapiesz na nowy rocznik modelowy
                                        Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• Waciak
                                          Ambiente
                                          • 2010
                                          • 173

"Będzie Pan zadowolony" jak to w pewnym kabarecie było
                                          Moim zdaniem czarna skóra nie pasuje do RS'ki :P Dwukolorowa ładniej sie prezentuje
                                          Życie zaczyna się po...wyżej 4 tyś obrotów

Komentarz

• pmmaj
                                            Classic
                                            • 2010
                                            • 21

Re: Zamówiłem O II RS

Zamieszczone przez Sebastian
                                            No więc mogę się już pochwalić zamówieniem Octavii RS 2.0 TSI DSG w kolorze blue race.
                                            Wczoraj dostałem z salonu potwierdzenie zamówienia z terminem realizacji na 4 maja 2011 !!!
                                            Ileż to czekania jeszcze...
                                            Jedyne co "dobrałem" do autka to skórzana tapicerka za namową kolegi piotrek_gdy plus radio bolero.

tak więc czekam
                                            Szczerze polecam standardową tapicerkę. Jest to najlepsza tapicerka w całej gamie skody. Z czarną auto wygląda jak trumna. Standardowa dodaje trochę życia

Komentarz

• LUKI
                                              RS
                                              • 2005
                                              • 5776

Zamieszczone przez databank
                                              Mozna było trochę poczekać i być może załapałbyś się na jakąś nowość....
                                              a co to za nowość? możesz coś więcej napisać?
                                              kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• krzynol
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 11007
                                                • Superb II combi (3T5)
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Sebastian
                                                potwierdzenie zamówienia z terminem realizacji na 4 maja 2011
                                                cóż, na zlot wpadniesz świeżutkim autem :szeroki_usmiech
                                                ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                                                ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                                                poprzednie modele:
                                                ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                                                ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                                                O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• tomek
                                                  L&K
                                                  • 2005
                                                  • 1078

Zamieszczone przez pmmaj
                                                  Szczerze polecam standardową tapicerkę. Jest to najlepsza tapicerka w całej gamie skody.
                                                  zależy dla kogo. Znając siebie wiem, że po dwóch latach to białe byłoby szare. Poza tym, ja lubię się ślizgać, więc tylko pełna skóra bez żadnej alcantary.
                                                  A czarna wcale nie jest taka brzydka. Ja bym powiedział, że najgorszy element środka to te paskudne srebrne wstawki które biją po oczach.
                                                  O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

Pracuję...